Fredrik Backman igen

Jag gillar verkligen den här frilansande skribenten, läs o skratta.

Note to self

Om vi ponerar att du träffar en polare i den lokala Ica-butiken, som har en dotter i samma ålder som din son. Och hans flickvän är upptagen med att beställa i fiskdisken en bit bort. Och du och han då genast kommer på den rätt skojiga idén att byta plats på ungarna i vagnarna när hon inte ser, för att se hur lång tid det tar innan hon upptäcker det.

Och så ponerar vi att du sedan blir lite överentusiastisk och liksom springer iväg lite genom butiken med deras dotter i din vagn för att gömma dig.

Och sedan kanske vi ponerar att du så att säga egentligen aldrig har träffat den här polarens flickvän tidigare. Och sedan ponerar vi att när hon fem sekunder senare vänder sig om från fiskdisken så är inte det första hon får syn på att hennes pojkvän står och fnittrar bredvid din son, som du och han hade tänkt. Nej, vi ponerar istället att det första hon får syn på är en rätt tjock skåning som hon aldrig har sett förut som joggar iväg längs mejeridisken med hennes ettåriga dotter.

Då är det mycket möjligt att hela den där idén var lite roligare i teorin än den var i praktiken.

Så kan vi ponera.

http://fredrik.cafe.se/note-to-self-48/ 




Going down

Ni vet det där när man precis har gått in med barnvagnen i hissen, och kommer på att man har glömt något inne i lägenheten?

Och så springer man in lite snabbt och hämtar det. Och medan man är därinne slår det en att ”fan, vänta nu, hann jag trycka på knappen?”. Och precis då hör man hissdörrarna gå igen ute i trapphuset. Och så inser man att skit också, nu åkte barnvagnen med ens barn i precis ner på egen hand till bottenvåningen.

Så man springer lite panikartat nerför trapporna, men tänker samtidigt att ”äh, det här är ju lugnt, jag är ju snabbare än hissen liksom”. Men precis när man hinner ner så är det någon av grannarna som trycker på knappen på sin våning. Så dörrarna går igen precis framför ögonen på en, och hissen åker upp.

Och så står man där.

Och inser att nu har man två val: Antingen springer man uppför alla trapporna. Och riskerar att vara den där farsan som inte bara råkar skicka iväg sin unge ensam i hissen, utan som dessutom inte hinner upp i tid innan grannarna hinner stiga in i hissen och åker ner med ungen till bottenvåningen, upptäcker att ingen är där, och ringer socialtjänsten.

Eller så står man kvar och väntar. Och är den där farsan som inte bara råkar skicka iväg sin unge i hissen, utan som dessutom sedan tydligen bara står kvar lite nonchalant och tänker ”äsch då, han kommer säkert tillbaka…”.

Ni vet när det händer?

Jag hatar det

http://fredrik.cafe.se/going-down/


Kommentarer
Postat av: Josefin -Happy Days- Följ min fotoskola och vårt husbygge!

Tack, vad roligt att du gillar min redigering. :-) Bilder som dessa http://myhappydays.se/2011/july/efter-regn-kommer-sol.html har jag redigerat i flera olika lager, kontrast, färg och ljus. Det finns färdiga actions att ladda ned på nätet från personer som gjort egna mallar man kan packa upp i sina bilder. Men jag föredrar att oftast redigera dem själv. :-)



2011-07-28 @ 08:32:24
URL: http://myhappydays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback