Budgetrenovering av kök

Här kommer några tips på hur du kan göra för att komma undan billigare när du känner att köket behöver en upphottning men plånboken kanske inte vill vara med på alla utgifter som kan komma av en helt ny renovering.

  • Måla skåpluckorna själv eller rolla dom, se bara till att du använder en blank färg så det funkar att torka av skåpen lätt. Vill du inte måla själv kan du lämna in dom för sprutlackering för mellan 200-500  kr per skåp. Sen gör det mycket att byta handtagen till, finns ju hur många olika designer som helst så det är bara att välja o vraka.

 

  • Satsa på en ny kran. En ny snyggare kran kan göra mycket för intrycket.

 

  • Byt bänkskiva, man kan lätt få tag på bänkskivor till rimligt pris, bara att spana in den du tycker är snyggast. Billigast är däremot laminat. Har du en gammal sliten träskiva och vill behålla den så satsa på att slipa den och olja om den.

 

  • Vitvaror kan man inhandla begagnat om man vill spara på slantarna

 

  • Köpa nya lampor, rätt belysning ger ett mysigt intryck

 

  • Golvet kan du lätt byta om du tröttnat på det och det gör stor skillnad direkt. Det finns mycket prisvärda såkallade klickgolv. Vill eller kan du inte byta men har slitet golv så kan man satsa på en matta.

 

  • Spana in söta burkar, skålar och någon slags hyllförvaring för att få bort så mycket som möjligt av lösa ting, ett cleant intryck ger ett harmoniskare intryck. Var sak ska ha sin plats!




Bild: Lånad från google

 


Kommentarer
Postat av: Josefin -Happy Days-

Roligt du gillade mitt tips om decopage, det är verkligen jätteroligt. :-) Vid de små utrymmen som jag skulle klistra på servetter på stolen så rev jag en bit som passade, jag virade inte flera varv för det hade synts igenom servetten. O jag rev som sagt för att inte få en spikrak kant, det är lättare att få ett helt intryck genom att ha lite rivna kanter. Lycka till!

2011-03-24 @ 20:48:45
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback