RO-anmäler otrohetssajt.

Ja jag visste väl till 100 % att jag inte skulle vara den ända som reagerade på den här reklamen för Victoria Milan. Jag tycker att det är jättefel att uppmana folk att vara otrogna men sanningen är ju ändå att med eller utan reklam så förekommer otrohet iallfall, det är bara någon som varit smart nog att tjäna pengar på det också.


Rekormånga anmäler otrohetssajt

Stockholm (TT) Mängder av svenskar rasar och gör anmälningar till Reklamombudsmannen. Andra loggar in, lockade av budskapet: Gör livet levande, ha en affär.

Otrohetssajten Victoria Milan berör och upprör. Dessutom – fler är på gång till Sverige.

Gunilla Welander på Reklamombudsmannen, näringslivets eget organ för god marknadsföringssed, gör en snabb sammanräkning och konstaterar:

– I går kom tio stycken på två timmar. Nu är det totalt 90 stycken, vilket är nytt rekord i antalet anmälningar för oss, säger hon.

Det förra rekordet – 37 stycken – hade Comviq men när otrohetssajten Victoria Milan nu lanseras i busskurer, tunnelbanan och i tv-reklam sprängs alla gränser.

Sajten har funnits i Sverige sedan oktober 2010 men uppmärksamheten har ökat radikalt sedan kampanjen drog i gång tidigare i veckan.

Stor marknad

– Hittills har vi medlemstal och intäkter som ligger över förväntan. Det visar att konceptet fungerar och att det finns stor marknad för detta, säger grundaren och vd:n, Sigurd Vedal till Dagens Industri.

För en månadsavgift på ett par hundra kronor kan gifta män och kvinnor skaffa sig ett konto och hitta en tillfällig partner. I ena hörnet av hemsidan finns också en panikknapp. Med den går det att snabbt förflyttas till en annan – mera oskyldig – sajt.

– Jag förstår att folk reagerar. Men vi lanserar en tjänst för ett beteende som redan finns. Vår tjänst blir ett alternativ till skilsmässa, hävdar Vedal.

Stor aktör

Men hans sajt är en liten aktör på otrohetsmarknaden. Om ett par månader ska kanadensiska Ashley Madison lanseras i Sverige. Noel Biderman grundade den 2002 under parollen Livet är kort, ha en affär. Nu har man över åtta miljoner medlemmar runtom i världen. Biderman – själv lyckligt gift – har sagt i en intervju med The Times att "det skulle krävas mer än 100 miljoner dollar för att jag ska sälja". Däremot finns den inte i Frankrike, "De behöver inte mig, de har redan affärer".

I väntan på Ashley Madison fortsätter också kritiken att strömma in till Reklamombudsmannen. Strax innan den knappt tio minuter långa intervjun med Gunilla Welander, är över, säger hon:

– ...vänta, nu kom det precis in en anmälan till så nu är det 91 stycken.



Foto: Thomas Hansen

Kommentarer
Postat av: LouiseMonica

Fin blogg! Titta gärna in hos mig och säg vad du tycker! kramkram

2011-03-18 @ 23:52:35
URL: http://louisemonica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback