Dagens ordspråk/citat

"Det är för väl att lögnen finns - tänk om allt man hörde var sant."


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Julförberedelser och idol

Då har man börjar fixa inför julen, gardinerna har kommit upp och julstjärnan sitter på plats i sovrumsfönstret. Däremot ska gardinerna plockas ner igen för att omstrykas för det strykjärnet som finns i detta hem måste vara det mest pissigt, trasiga och värdelödsa som existerar. Höll på att få ett mindre anfall på det, det klarar ju inte ens att få ut en veckad kant *suck* så imorgon ska jag på strykjärnjakt.
Sen orkade jag inte plocka upp jullådorna från källaren där ljusstakarna är så dom får också komma på plats imorgon.

Nu sitter jag och tittar på Idol. Ja helt ossanolikt för att vara mig för jag, har inte sett ett enda avsnitt av denna säsong för jag inte är egentligen ett dugg intresserad. Brukar bara kolla under uttagningarna så man får skratta av sig lite, vissa är ju helt talanglösa. Varför jag kollar ikväll är för att jag blivit nyfiken för nästan alla (tycker jag) pratar om  idol. Så nu ska jag käka lite chips och dip med min älskade sambo och hoppas att jag inte slänger bort en timme på skiten.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Istället för dagens ordspråk!

En man kom in till en tatuerare och framförde det något udda önskemålet att få en bild ev en hundralapp tatuerad på sin stolthet.
Tatueraren var tveksam.
- Jag vill att du ger mig tre goda skäl till varför jag skulle göra som du vill, sa han.
Mannen funderade en stund. Sedan yttrade han:
- För det första älskar jag pengar. För det andra tycker jag om att se pengar växa. Och för det tredje vill jag överraska min fru då och då genom att sticka till henne en hundralapp.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Snart advent!

Yes snart blir det myspys då första advent väntar kring hörnet. Det innebär att i helgen blir julmusik samtidigt som  ljusstakar och stjärnor åker upp i fönstrena och julgardiner får kliva på sitt pass för det här året. Självklart så ska jag även ha min vanliga adventsljusstake med sterinljus i också, man bara måste ju tända 1 varje söndag vid frukost fram till jul, såååå mysigt. 

Sen är nästa sak att se fram emot lucia. Då ska jag upp tiiiiidigt och kolla på lucia på tv och käka frunkost. Jag tycker lucia är så härligt, och efter tvn då får se  mina 2 små i luciauppträdande på dagis. Dom brukar vara så söta i sina outfits, synd bara att det är utomhus för oftast så är det snorkallt. Men ska ta massa kort iallfall 

Sen är det bara tålmodigt att vänta till självaste julafton, tror dock inte att det kommer gå sakta då tiden verkligen rusar iväg. Så därför är det skönt att vara klar med julklappar och sånt redan nu. Måste försig iväg på granshopping för min älskade sambo tyckte förra året att granen stod snett så han skulle räta upp den men lyckas knäcka hela "stammen" på min plastgran så den fick stå lutade mot en vägg helt fullpyntad. Så kan det gå men huvudsakern var att det fanns en gran. 

Nu ska jag sova Natti natti alla


 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
En liten text...ETT BARN

Ett barn som får mycket kritik
lär sig att fördöma.
Ett barn som får möta fientlighet
lär sig att slåss.
Ett barn som görs till åtlöje
utvecklar osäkerhet.
Ett barn som ständigt får uppleva skam
utvecklar skuldkänslor.

Ett barn som behandlas med tolerans
lär sig generositet.
Ett barn som får uppmuntran
utvecklar sin självkänsla.
Ett barn som bemöts med vänskap
lär sig känna förtroende.
Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.
Ett barn som accepteras och respekteras
känner trygghet.


av Dorothy Law Holte


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Några saker att fundera på!

Förr hade föräldrar många barn,
nu för tiden har barnen många föräldrar.

Åsikter är som spikar;
lätta att slå i, svårare att dra ur.

Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal.

Det största är ej att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat


Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra på allting - och de kloka är så fulla av tvivel.


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Några få bilder· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
vinterland

Så fint det är ute just nu, alla träd, buskar, gräsmattor, ja det mesta är helt täckta med iskristaller. Riktigt härligt att gå ut i den friska luften på morgonen när man ska med barnen till dagis, man piggnar på sig plus så får man ju ta del av allt det fina. I morse fick jag till och med se en ekorre som satt och grävde upp frusna löv. Ser potentiella foton överallt, måste ta mig ut och foto mycket snart för det var ett tag sen nu.

Nu till det bästa! Jag mår fortfarande mycket bättre, såååå underbart. Har bara som sagt tidigare kvar smärtan i höger sida i tid o otid men det kan jag lugnt leva med. Det är iallfall så mycket bättre att bara ha ont än att inte kunna vara i upprätt ställning.

Nu ska jag göra mig en kopp te så hörs sen.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens orspråk/citat

"Vad är det för fel på onani? Det är ju sex med någon du älskar."  
Woody Allen· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Sämre, bättre, bra?

Mår faktiskt fortfarande bättre tack o lov, så skönt att kunna röra sig normalt igen. Nu hoppas jag att det fortsätter så och att jag slipper bakslag som i helgen.

Idag blir det att ta hand om husliga sysslor såsom tvätt och städ och sånt, jipppie det som är så roligt. Skulle behöva orka plocka iordning lite annat också men det får vi se hur det blir med det.

Nu funkar det med bilderna igen så jag delar denna helt utanför ämnet bild!

Våran lilla Berit har munnen full av syrsa,,mums!!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Gallsten??

Var till läkaren på en akuttid för att försöka få ett svar på vad det är för fel på min mage?! Fick inget direkt svar mer än att det kanske kunde vara gallsten men som jag trodde så skickade hon mig vidare. Så nu är det bara att sitta och vänta in en kallelse till ultraljudsundersökning av gallan. Visar det sig att det är gallsten så blir det operation, så det är väl bara att vänta och se. Men som det är just nu (ta i trä) så känns det bättre. Nu har jag bara smärtan i sidan kvar så gott som och det är jätteskönt! Så nu hoppas jag att det går åt rätt håll! Sen är det något fel med mina blogginställningar så jag kan ej lägga ut foton =P Hoppas det löser sig snart. Nu ska jag titta på Starke man med min älskade sambo. Ha en bra kväll nu alla.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

"Hur man än vänder sig så har man rumpan bak"


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Akutbesök och vila.

Ska strax bege mig mot läkaren med hopp om att magen ska bli bättre. Gissar nästan att det blir remiss till gastroskopi och kanske ultraljud av gallan också. Bäst av allt vore om hon hade någon mirakelkur så det blir bra med en fingerknäppning, det vore ju helt toppen men då vi inte lever i en "drömvärld" så kan jag nog fantisera vidare om en sådan lösning. Efter läkarbesöket kommer jag vara helt slut då min kropp just nu inte trivs i upprätt läge så då blir det hem och däcka på soffan och bara vila. Jag får fortsätta med den uppgiften jag klarar från soffan helt enkelt och det är att fixa med bilder. Synd bara att Bubbigubben har snott styrkulan på det trådlösa tangentbordet så jag inte kan använda photoshop, eller jag kan knappt använda något alls då det är skitjobbigt att försöka ta sig fram utan den. Kan ju inte styra på något vettigt sätt alls. Tar ju ca 2 min att bara flytta sig till rätt ikon på skrivbordet. Hoppas ni där ute har en bättre dag än jag. Jha Något fel med inställningarna så det blir ingen bild denna gång.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Neo Porträtt

Några få porträtt som tagit på sistone.


· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

"Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut."· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Jul jul strålande jul!

Julen närmar sig med stormsteg och jag lovar att jag ser fram emot det mer än ett litet barn på  självaste julafton då jag är barnslig förtjust i julen.

Finns det något mysigare än alla förberedelser? Det är ju helt underbart med pepparkaks/lussekattsbak, koka knäck, göra ischoklad, köpa julklappar och då allra helst att slå in dom, sen på med  julmusik och pynta för glatta livet med olika ljusdekorationer i form av hjärtan, bollar, stakar och stjärnor för att sen sätta upp tomtar i var hörn och tända ljus lite varstans inomhus för att hålla borta decembermörkret.
 
Sen Får vi inte glömma att det även måste finnas hyacinter och julstjärnor som ska få spida sin juldoft. Kanske också även apelsiner med nejlikor i. Sen sist men absolut inte minst så kommer det heligaste, granen. Pynta granen för mig är är nog som droger för andra. Jag är så lycklig och har oftast den underbaraste julkänslan när jag får stå och fixa och pilla med alla dekorationer in i minsta detalj och till saken hör att det kan nästan aldrig bli för mycket dekorationer i granen. Drömgranen för mig är en Disney gran.
Det ska vara en Disneyjul helt enkelt.

Åhh vad jag längtar tills jag får börja stå i julstöket. Någon som håller med?· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
För dum för en dator!

Verklig situation som supporten hos WordPerfect har råkat ut för:

"Ridge Hall, supportassistent, vad kan jag hjälpa till med"
"Hej... Jag har problem med WordPerfect."
"Vad för slags problem?"
"Jo, jag satt här och skrev då alla ord plötsligt försvann."
"Försvann?"
"Ja, de försvann?"
"Hmm. Så hur ser din skärm ut just nu?"
"Den är tom."
"Tom?"
"Det står inget på den, och den vill inte visa det jag skriver."
"Är du fortfarande inne i WordPerfect eller kom du ut i DOS?"
"Hur ser jag det?"
"Kan du se DOSprompten?"
"Vad är det för något?"
"Glöm det. Kan du se muspekaren på skärmen?"
"Nej, det finns ingen pekare. Som jag sa, den vill inte visa något som jag skriver."
"Har din monitor en lampa som visar att monitorn är på?"
"Vad är en monitor?"
"Det är den saken med skärm och som ser ut som en liten TV. Har den en liten lampa som lyser, och därigenom visar att monitorn är på?"
"Jag vet inte."
"Ok, kolla baktill på monitorn och se om du kan hitta strömsladden. Kan du se den?"
"Ja, jag tror det."
"Bra, följ den sladden och se om den sitter i stickuttaget i väggen. Gör den det?"
"Ja, det gör den."
"Bra, när du var baktill på skärmen, såg du om det satt två kablar i monitorn, eller bara en?"
"Nej."
"Kolla det, det ska finnas två kablar som ska sitta inpluggade där."
"Det gör det."
"Ok, följ den andra sladden och säg mig om den sitter fast i bak på datorn."
"Jag når inte."
"Nähä, uhm, kan du se om den sitter i då?"
"Nej."
"Inte ens om du sätter knäet på skrivbordet och lutar dig över för att se?"
"Nej, alltså... Jag kan inte se bara för att det är mörkt."
"Mörkt?"
"Ja, lamporna är släckta, och det enda ljuset jag har kommer från fönstret."
"Jamen, kan du inte tända lamporna då?"
"Nej, jag kan inte."
"Inte? Varför då?"
"För att strömmen har gått."
"Har strö... Har strömmen gått? Aha! Ok, jag tror vi har hittat problemet nu. Har du fortfarande kvar lådorna som datorn kom i?"
"Öh ja, jag har dem i garderoben."
"Bra, hämta dem, och packa sedan ner din dator med monitor och allt precis som du köpte den. Ta sedan med lådorna till butiken som du köpte datorn hos."
"Jaså? Är det så illa?"
"Ja, jag är rädd för det."
"Tja.. Ok, antar jag. Vad ska jag säga till dem?"
"Säg att du är för dum för att ha en dator."


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat


"Man älskar inte människor för att de är vackra, de är vackra för att man älskar dem."


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Produktiv? Nej inte idag!!

God eftermiddag

Klockan är redan halv fyra denna lördagseftermiddag och det enda produktiva jag har fått gjort är,,,ähhh,,inget verkligen inget alls.

Min älskade sambo har tagit med sig våran son för att åka till hans mamma och med det så blev jag lämnad solo här hemma på soffan då jag är ett magvrak, som inte är till mycket nytta. 
Kan inte stå upp helt enkelt, kan inte beskriva hur det känns, bara att det är påfrestande.

Vill göra något roligt (vad nu det skulle vara?) men det går helt enkelt inte tyvärr. Så jag har tagit mig an en uppgift som jag kan göra utan att lämna soffan och det är att försöka sortera lite foton.
Shit vad med bilder jag har tagit har jag insett, ska fortsätta med det nu.

Hoppas alla ni  därute får en bra lördagskväll. 
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

"Bästa sättet att spara tid är att använda den."


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Jorden snurrar sitt varv ändå.

Har haft en mindre trevlig vecka med början i lördags med magbesvär (magsår,gallan?). Så fort jag ställt mig upp så har jag blivit tungandad plus fått någon dov molnande värk i magen, men ju längre vecka fortskred desto bättre kände jag ändå mig men idag är det ett bakslag. Hoppas att det vänder snabbt igen.

Har iallaflall  under  denna vecka suttit och funderat på vad jag vill med mitt liv och kommit fram till att jag ska nog börja plugga.  Har tänkt på det här med att plugga ganska länge men jag har blivit osäker när det kom fram till  vad jag vill bli när jag blir "stor". Men ett yrke har alltid återkommit i min velande värld och det är lärare med inriktning mot yngre skolåren (lågstadiet).
Japp så är det och det är och så kommer det nog att bli. Jag kommer alltså om jag börjar plugga läsa till lärare, jag har bara lite saker jag måste ta tag i innan jag kan söka in och börja mitt liv som student.

Det är dags att sätta fart nu känner jag, för livet väntar tyvärr inte har jag märkt. Även om man själv är på pausläge så forsätter världen att snurra. Har känt för länge nu att livet springer på utan mig men nu så är det dags att springa ifatt.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer