Dagens ordspråk/citat

"Genom att troget arbeta åtta timmar om dagen, kanske du slutligen får bli chef och arbeta tolv timmar om dagen."


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Så trött så trött så tröööött men snart är det jul!

Ja rubriken säger allt just nu. Är så trött att jag kunde ha gått och lagt mig redan för 1.5 timmar sen, men då det kändes som liiiiite i tidigaste laget så är jag fortfarande uppe och kämpar emot, DUM som man är! 

Idag så blev det en tidig morgon och igår så blev det en sen sänggång = TRÖTT. Vi hade läkarbesök i morse kl 8.00 så det var bara att kliva upp kl 6.30 och sen dess har man varit igång. Neo fick gå på dagis för första gången igen på 1 vecka, hade tydligen varit mycket gråt och skrik hela förmiddagen. Stackars Bubbi tycker inte om att lämna han när han blir så ledsen.

Var och hämta ut Novas julklänning idag också, japp här är man ute i god tid. Kan tillägga då också att vi redan är så gott som klara med julklapparna också, helt fantastiskt. Har gett mig f.n på att slippa stressa dagarna innan jul det här året. Den 23 december ska allt vara till punkt och pricka klart. Den 23 dec ska jag endast ha en mysig glöggkväll med min sambo och mina barn. Jag är en juloman uti fingerspetsarna, jag verkligen älskar julen och vill ha pynt och klappar upp till halsen om det går men stressen ska jag undvika iår

Jaha nu har jag letat ca 20 min efetr bilder från förra jul och nyår men dom finns inte längre *arghhh* Så då får ni stå ut med denna bild.


 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

"Hellre en ärlig fiende än en lögnaktig vän."


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Tisdagskvällar rules

Ja vad kan jag säga mer än att jag verkligen gillar tisdags kvällarna?! Så bra tv från kl 21.00 till 23.00.
Desperate Housewifes helt underbar serie där verkligen allt händer.Min favorit är iallafall Bree, hennes strikta stil plus att allt ska se så perfekt ut utåt, fast det inte alls är så perfekt. Susan är rätt skön också. Min tycka mindre bra om  karaktär är Lynette, hon är så EGO. Det är hennes väg eller ingens väg och går det inte som hon vill eller tycker så förstör hon bara.

Cougar town såååå roligt. Kan bara älska den serien. Knäppa människor som gör knäppa hysteriska saker. Helt enkelt toppen.

Ny på listan är The middle Haha så överdriven serie så den blir rolig. Ungen som upprepar sista ordet han säger genom att viska det med skrovlig röst, *skrattar* Sue Heck som verkligen inte kan göra något rätt alls och vad hon än tar sig för så blir det alltid pannkaka.

Helt enkelt en toppenkväll med många skratt!!

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer
Okej då kör jag igen.

Tredje gången gillt??? Nej antagligen inte, kommer nog uppehåll med jämna mellanrum hela tiden men jag ska försöka skärpa mig! =P

Just ja angående min precious (diskmaskin) så har den nu kommit igång efter blivit stående någon vecka för det var "fel" på den när vi skulle köra den. Den indikerade F4 som felmedd vilket innebär att den har problem att tömma vattnet. Så vi fick kalla hit servicen som endast konstaterade att det var stopp i avloppet! =P Piss också !!!! Eftersom det då inte gick på garantin så blev man 1200:- fattigare för 20 min besök! Bara att se glad ut ändå,  men mumlar svordomar lite ändå.

Sen har min stackars Lilla Bubbigubbe Neo haft höstblåsor också. Han fick ganska stora vätskefyllda blåsor på händer, under fötterna och tydligen så kunde man ofta få dom i munnen med men det är ganska svårt att försöka se in i hans mun och man stoppar helst inte in ett finger frivilligt, så vi vet inte hundra om han haft där också. Han har iallafall börjat friska på sig nu som skönt är!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
My precious!!

Min äntligen min. Slipper nu massa tråkigt jobb, eller iallafall en del av proceduren. Då bockas ett steg av i fixaslistan. Yheeeejj. Kladdmärkena  på maskinen är mitt fel, jag kan inte låta bli att stå och ta och klappa på den av lycka ;) Haha nejdå, men tänk vad glad man kan bli för en fyrkantig klump som denna.
 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
I dont drink coffee i take tea my dear!!

Så fort det går under 15+ ute så betyder det TE SÄSONG för mig. Jag kan säkert slurpa i mig uppåt 5 koppar te per dag utan problem, om inte ännu fler. Jag dricker aldrig te när det är sommar och varmt för det känns inte riktigt rätt men NU så blir det te i tid och otid. Aldrig fel att göra en kopp te och det bästa är att det finns hundratals olika tesorter. Men favoriterna är Vanilj, Irish cream, kokos och olika gräddvarianter.

Skulle jag nu dricka dessa koppar te med socker så skulle jag se ut som en badboll innan våren igen för jag har kanske liiiiite mycket socker i ca 4-5 bitar, nej men det är väl inte så farligt *host, harkel* =P
Jag har rådit bot på sockerproblemet genom att köra med suketter istället, mycket bättre för min del. Nu ska jag fixa en kopp te bara därför!


 · Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

"Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen."


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Upphottning

Fixa en diskmaskin = JA absolut! Ska fixas så snart som möjligt kanske redan i helgen.

Ny kombokyl/frys= Jepp finns också på fixas listan inom rimlig framtid. Har spanat in en kombomodell på mediamarkt som ligger bra till.

Byta skåpluckor= Ett MÅSTE, står inte ut med våra "underbart" gula luckor så mycket längre =P!!!! Ska fixas så snart som möjligt efter diskmaskinen!

Ny induktionshäll/ung= Skulle vara mycket trevligt men dock inte lika bråttom som det andra men fixas ska det så småningom.

Sist men absolut inte minst OMMÅLNING mer än ett måste.


Får fortsätta sen för nu börjar Desperate housewifes jihooo har längtat såå! =)· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

"Vissa förhållanden slutar lyckligt. Andra med äktenskap."· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Efterlysning!!!!

Denna bouncer som har sitt nuvarande hem i uppsala försvann någon gång mellan 20-21 september klockslag ej fastställt. Den hade varit på ett uppdrag hos en bekant och det sista någon såg den var runt ca 18.30  efter det så försvinner spåren.

 Så har du sett eller hört något om denna blixtdiffusor eller om du vet något annat av värde så ring MIG!


Signalement: ca 8 cm hög, Rektangulär plastbit, vit

=P


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Alla, Någon, Vem som helst och Ingen

" Ett arbete skulle utföras och Alla trodde att någon skulle göra det. Vem som helst hade kunnat göra det men Ingen gjorde det.
Någon blev arg därför att det var Allas uppgift.

Alla trodde att vem som helst kunde göra det men Ingen ansåg att Alla skulle strunta i det.
Det hela slutade med att Alla skyllde på Någon när Ingen gjorde vad Vem som helst kunnat gjort!."


Kom över denna historia idag när jag var ute på uppdrag och tyckte att den var ganska sann.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk/citat

Mitt egna!

"Jag är inte slö, jag är bara bekväm."· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
Tänk om jag hade en liten liten apa, ompa ompa....

Ja en rubrik iallafall!

Idag så blev det inte mycket av värde gjort. Åkte till gränby ett tag och kollade in den så kallade modehelgen, inte så mycket mer än vanligt just idag iallafall, vet inte om det kanske varit något under helgen. Blev inte så mycket från gränby men fick hem ett nytt Lego spel till ps3 så nu ska här spelas Indiana jones om kvällarna, lego spelen är ju riktigt "kuliga" spel. Sen så fick Neo en tröja och det var allt.

Nu har vi precis slängt i oss en varsin pizza eller snarare en halv pizza, orka inte mer än så och nu ska jag försöka  fixa lite i photoshop har jag tänkt men just nu är jag så frustrerad på programmet att det finns en risk att jag kastar in tangentbordet i tv:n och slår sönder datorn.  Det där förbannade programet har fått för sig att absolut inte göra som jag vill, antagligen så beror det på SBT alltså skit bakom tangeterna men men....=P

Av någon anledning så funkar inte funktionerna som dom ska i ps fast jag har återställt och allt. Argghhhh...Sånt här kan reta gallfeber på mig, jag har ju så bra  tålamod också. Min syn på saken är att  funkar det inte tredje gången så slår man sönder det helt enkelt, *skrattar* neeeej jag ska undvika det för annars blir det en dyyyyr historia.  

Försöker meditera bort ett psykbryt som jag fått på datorn och photoshop! Som min dotter brukar säga "Visst är jag vacker" =D · Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk\citat

"Tala inte om dig själv för andra, det blir gjort efter du gått"


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 0 kommentarer
En dag i staden med ankor och shopping.

Blev en heldag på stan idag med familjen plus sambons mamma och hennes karl. Vi  gick hemmifrån vid 11 imorse och kom hem strax efter 17. Det blev shopping, foto, ankmatning och mumsig satay. Ni som inte vet vad satay är så är det thaimat, kycklingspett med jordnötssås, det är såååå gott, prova om ni inte ätit det.

Sen så blev en overall, vantar och underställ  fixat åt Neo också, Nova fick ett underställ hon med. Sen så blev det 2 tröjor, strumpor och kalsonger till min älskade sambo och till mig själv blev det örhängen, hårband och te.

Sen bar det av mot svandammen och mata lite hysteriska ankor, ja jag vet att det heter änder men jag kallar dom ankor. Vi gav upp när Neo var så trött så han lade sig ner i gruset för att sova *skrattar*. 

Det var våran dag det. Hoppas ni har haft en bra dag!
 

  


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fanfarer och konfettismällar!!!!

Min kamera passerade idag sin 10 000 exponering, FANFARER. Det måste firas med ett inlägg här i bloggen. I genomsnitt har jag då tagit ca 76 bilder om dagen sen jag fick min kamera, inte illa eller hur?! =) 
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk\citat

"Har man tagit fan i båten får man ro honom i land"


· Lämna en kommentar ·
Dagens ordspråk/citat // 1 kommentarer
Bantningstips!!!

De flesta människor nuförtiden går på diet, alltifrån dieter baserade på enbart kolhydrater till de som förespråkar en kost bestående enbart av protein. Men det finns ett annat sätt, en diet som genom tiderna har hjälpt människor till ett gladare liv: Öl-dieten. Med den konsumerar du en flytande middag varje fredag.


Fakta: En lågkalori-öl har mellan 70 och 100 kalorier och består i stort sett uteslutande av vatten och kolhydrater.

Fakta: Den genomsnittliga dieten rekommenderar ett dagligt kaloriintag av 1200 kalorier för kvinnor och 1500 för män. Detta resulterar i den medicinskt ofarliga viktförlusten av 1-1,5 kilo per vecka. Går Ni på öldieten motsvarar detta en daglig konsumtion på minst 12 öl om Ni är kvinna och 15 om Ni är man. Ett mål som bör vara inom räckhåll för de flesta.

Fakta: Alkohol är vätskedrivande, vilket gör att vattnet i den öl Ni konsumerar passerar nästan omedelbart, vilket i sin tur leder till att Ni samtidigt får motion, bestående av djupa knäböjningar (när Ni ställer Er upp ifrån stolen), en snabb promenad (mycket bra för det kardiovaskulära systemet) samt ytterligare knäböjningar.

Fakta: Att dricka öl hjälper Er att sova - även om Ni inte nödvändigtvis är trött. All den extra vila Ni får hjälper säkerligen mot alla de sömnlösa nätter Ni annars skulle spenderat med att räkna kalorier. Utöver detta kan Ni även få uppleva den intressanta "Hur hamnade jag här?"-känslan emellanåt. Detta inbjuder till livlig konversation samt i förekommande fall även ytterligare motion då situationen kräver att Ni smyger ut och springande tar er hem.

Fakta: Öldieten är bra för hjärtat. Efter endast en dag på öldieten kommer Ni säkerligen att vilja konsumera aspirin, vilket medicinskt bevisat hjälper till att förebygga hjärtattacker.

Fakta: På öldieten kan Ni i övrigt konsumera vad Ni vill. Det enda villkoret för detta är att Ni inte konsumerar någon fast föda utan att först ha konsumerat åtminstone hälften av er dagliga dos öl. På så sätt stannar födan antagligen inte i er kropp under någon längre tid, utan endast fram till dess att Ni återigen utövar knäböjningar, snabb promenad och den här gången även magövningen "böj dig fram och kräk".

Fakta: Öldrickande är en syssla som oftast sköts på krogen, ett ställe där andra motionsformer är vanligt förekommande. Dans, till exempel, är en bevisat bra metod för att bygga upp törsten, liksom att jaga individer av det motsatta könet (eller samma kön, beroende på vilka era preferenser är). För att verkligen maximera den motion Ni får ut av ett krogbesök, bör Ni överväga att istället för att nyttja serveringspersonalens tjänster själv gå till baren. Detta ger även ett visst mått av styrketräning utöver den rent konditionsinriktade motionen. För att ta detta till sin yttersta spets kan Ni även erbjuda er att hämta en öl åt någon annan - kanske någon som inte är lika erfaren vad gäller öldieten.

Fakta: Öl är billigare än en personlig tränare.


Baserat på ovan stipulerade fakta har vi skapat ett fiktionellt schema för implementeringen av öldieten under en vecka.

VARNING: Följande dietplan är endast till för helger, att försöka överföra detta till arbetsveckan bör endast utföras av de mest hårdföra av dietister.

Måndag - torsdag: Ät snabbmat och var en allmän slusk.

Fredag: Ta Er förbi systembolaget och bunkra upp. Färdas sedan till lämpligt utskänkningsställe och påbörja konsumtionen. Kom ihåg: 12 öl för kvinnor och 15 för män.

Lördag: Vakna (detta är ett måste) och slappa hela dagen, med en känsla av att vara något mindre än dagen innan, beroende på att all föda Ni konsumerat lämnat Er kropp utan att passera hela systemet. Ta aspirin. Notera att Ert intresse för föda är ickeexisterande.

Lördag eftermiddag: Påbörja dieten på nytt, och notera att Er aptit fortfarande inte har återvänt. Det är även möjligt att Ni nöjer Er med halva konsumtionen idag, med anledning av en kraftigt pågående baksmälla. Detta är bra, då halv konsumtion innebär under 1000 kalorier för dagen, och Ni är fortfarande inte hungrig.

Söndag: Vakna och möt dagen tillägnad frivillig sport. Detta är en väldigt lämplig diet under fotbollssäsongen, men kan implementeras året runt. Med rätt tv-kanaler går det att titta på sport varje dag förutom möjligen i juletider. Konsumtionen under denna dag bör läggas upp sålunda att den sprids ut under hela dagen för att undvika att nå toppen för tidigt. Notera återigen en total avsaknad av aptit, samt hur Ni känner Er tunnare för var timme som går. Glöm ej bort att ta aspirin.

Måndag: Återvänd till arbetet, förvånas över hur mycket smalare Ni har blivit samt hur utvilad och lugn Ni är. Fyll i Er almanacka och påbörja förberedelserna inför nästa helg 

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens ordspråk\citat

"Om du tror att du vet allt är du dåligt informerad"


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fredagskväll

Då har man kommit hem efter tandläkare och fikabesök och vagnhämntning. Det gick bra hos tandläkarn, dom behöver inte plåga mig allt för mycket framöver ändå, tack o lov. 

Var till en kompis och fika också,  passa på när man ändå hade svängarna förbi. Drack lite kaffe och pratade om allt och inget. =)  Vart en ganska kort stund för vi var tvungna att hinna till  Neos dagis innan dom stängde för att hämta upp vagnen som stod kvar.

Efter det så for vi hem och fixa middagen, det blev fläskfile med pommes, kryddsmör o bea *mums* Var så hungrig vid det laget att jag nog hade uppskattat att tugga på en palsternacka.  

Nu ska vi slänga lillbabianen isäng och  senkolla film, ska bli skönt att bara mysa nu för är ganska trött.
Hoppas ni får en bra helg.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Tortyrdoktorn =S

Jepp ska strax bege mig mot tortyrdoktorn (tandläkarn). Usch och fy. Håller tummarna på att det inte blir så farligt. Förra gången gick det jättebra inga hål och allt såg bra ut, HOPPAS på det svaret igen nu.

Får iallfall in lite roligheter i tortyren, för efter besöket ska jag stanna hos en vän och fördriva lite tid. Ses inte så ofta nuförtiden så man får "intesiv"träffas alltså prata,skvallra och hinka kaffe så mycket det bara går på dom få timmarna man träffas. Brukar vara riktigt trevligt iallafall!

Hej så länge
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Hemsk natt.


Efter århundrades längsta natt någonsin så kan jag säga att jag är inte så pigg idag. Värsta natten någonsin tror jag nästan. Kunde för alla pengar i världen inte somna igår och då gick vi ändå och la oss efter klockan 12 på natten så man tycker ju att man borde vart trött.

Eftersom jag inte kunde somna så tog jag min tel och läste lite olika bloggar. Jag hamnade såklart på en av de hemskaste, visste inte innan vad det var för blogg utan den hette Vår älskade prinsesse Moa Henriksson http://moahenriksson.blogg.se/ . Åh shit så ledsen jag blev av att läsa den. 

För det är så att den bloggen handlar  cancersjuka Moa, det är bara en tidsfråga innan hon kommer att dö  och hon är bara 8 år gammal också. Stackars familj, måste vara så fruktasvärt jobbigt att se sitt barn ligga och tyna bort och ha smärta hela dagarna.

Så mitt i natten ligger jag vaken läser denna blogg och är ledsen för den här familjen skull ,plus blir skitorolig att något sådant här faktiskt skulle kunda hända mig och min familj också. Jag vet, INTE tänka så men har man precis legat och läst i en blogg där verkligheten är så på riktigt så kändes det mycket närmare att det kan ju faktiskt hända och så fort den tanken slog mig så blev jag jätteorolig och kunde verkligen inte sova. Jag försökte skjuta tanken ifrån mig hundratals gånger genom att försöka börja tänka på annat men den envisades med att komma tillbaka och ta plats. Så jag tror jag somnade runt 4 snåret på morgon.

Usch hur orkar man ta sig igenom en sådan sak???? Nej nu ska jag avsluta innan jag börjar gråta.

Hoppas er natt har varit bättre!?

 


   Mina två underbara. Älskar er så mycket!!!!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer