Moderskeppet

Jag har klickat av hem en photoshopkurs från moderskeppet, ni som inte vet vad moderskeppet är så är det en webbsida fylld med enbart massa photoshoputlärande.

Riktig mycket och användbara tips och trix  finns att få tag på, man kan köpa enskilda guider om man bara vill ha något specifikt eller köpa en hel skiva som går in djupare på det du vill lära dig. Det finns också väldigt mycket gratis guider. Den här sidan är verkligen super för en photoshopälskare.

Jag har iallafall klickat hem skivan skönhetsretusch och hoppas få lära mig ett och annat nytt.






 



· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Kreativ fotografering Exponering, Digital fotografi

Jag har två böcker om fotografering som jag införskaffade när jag började fota, dessa två böcker är otroligt bra, lättförstådda,lättlästa och tar upp sakerna på ett mer roligt sätt så man slipper bara massa tråkiga termer.


Jag lärde mig väldigt mycket som helt ny "nybörjare" av dessa böcker då de tar upp det mesta. Kreativ fotografering Exponering tar upp alla termer som, bländare, iso, slutartid mm. Tar även upp mycket annat som är bra att veta för att få en bra exponering.

Digital fotografi tar upp mer specifika områden. Vill du lära dig bättre fota bröllop, porträtt, blommor så finns det olika kapitel i denna bok som ger dig tips o trix för att fixa detta.

Båda böckerna är riktigt bra och jag kan utan tvekan  rekommendera dessa!






· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Six mile water

Avslutar med ren o skär underbar deppmusik, nu natti natti!








· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer




Test av loka och maraboukakor

Idag har bara varit en prova nya saker dag eller snarare nya godis och dryckessorter. Oj ja inte många som har det så  spännande om dagarna som jag som vågar sig på att prova nya saker bara sådär rätt upp och ner.

När jag smet iväg till affären så kanske det även smet ner ett och annat i korgen så som marabous nya chokladkakor och Loka med smak av vattenmelon med stor text och citron i mindre, ja iallfall om man läste på flaskan och jag som bara älskar meloner av alla dess slag,,,,ja alltså ätbara då var ju tvungen att testa.


Det här är vad jag kom fram till:

Lokan som då skulle smaka vattenmelon med stor text och citron i liten visade sig att det egentligen var citronen som skulle stå i stort och melonen i mikroskopiskt litet. För om man kanske hade tur och chansade lite eller mycket så skulle man kunna säga att det var vattenmelon som var smaken utöver. Så tyvärr för en melonälskare som jag är var denna en besvikelse

Chockladkakorna var mycket goda, det är ju ändå kakor så!! Söööööta var de och smakade inte riktigt så mycket choklad som jag skulle ha velat men det är ju ändå kakor man köper med inslag av choklad och inte tvärtom så då gör det inget (fast jag skulle ändå inte klaga om chokladen ökade)
Iallfall dessa kakor är helt klart köpvärda tycker jag.




* Titta på flaskan, det står vattenmelon stort och citron pytte pyttelitet under,, bli inte lurade!!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Sleepyy...

Glömde visa hur min första syn av min älskade familj såg ut igår när jag klev upp. Här kliver man upp och förväntar sig att man ska möta en sprallig glad Bubbigubbe men får se det här. 

En trött familj som ligger som utslagna sälar och sover.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Arlanda airport

God morgon på er alla!


Nu bär det av emot Arlanda airport, nu tänker ni åhh ska hon utomlands och fördriva en vecka eller två i ett semesterparadis,???.... Ja visst vorde det underbart  men nej det ska jag inte.

Jag ska bara skjutsa till arlanda. men om jag har tur så får jag se ett flyplan från håll men ändå närmare än den där pricken man brukar se på himmelen när man tittar upp, kan ju bli spännande.

Nu ska jag börja göra mig redo för avfärd! Hörs sen!!








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Klart

Nu anser jag mig klar med bilderna av Elin som jag fotade i helgen, eller det finns många bilder kvar men nu har jag fixat ganska många av de. Kanske går tillbaka och fixar några fler sen, den som spar den har!


Åkte ut för att köpa en Cupido sallad och samtidigt kom jag på att då kan jag köpa den där kaffedrinken jag velat ha ett tag, sagt och gjort. Det var bara det att den smaka INTE gott för jag lyckades trixa till min beställning mitt i allt.

Jag hade beslutsångest som vanligt så när jag hade beställt en sort och hon var halvvägs i att fixa den så böt jag men sa att hon kunde behålla det hon börjat med, så det blev en riktig specialare. MISSTAG!!!

Det var Fyrtio spänn rätt åt fanders men en erfarehet rikare.

Nu till något roligare, snart börjar tisdags tv:n också så man kanske ska gå till affären och bunkra upp med massa gottis att ha framför, våga vägra beach 2011, rund är också en form, så de så!!


*Den här var drinken var god men den jag köpte idag såg nästintill
likadan ut men äcklig!









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Beroende

Herregud jag kan inte sluta redigera, tror jag snart får söka hjälp hos någon avvänjningsklinik för redigering/photoshopsberoende.


Men de är ju sååååå kul. De som gjort det här programmet borde bli tilldelade nobelpriset eller något!

-Va vadå överdriver, det gör jag väl inte??



Jag har ytterligare en storfavorit på Elin, den får helt enkelt dela plats med den andra utnämnda favoriten!


Här nedan är den, hon är så fin! Färg eller svartvit, vilket är snyggast tycker ni? Jag kan knappt bestämma mig.












· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 2 kommentarer




Tidig morgon o moln

Usch o fy idag blev det att kliva upp vid halv sju för då hade Bubbigubben sovit klart enligt han själv. Jag lovar att jag inte hade skällt eller straffat honom om han hade lagt sig ner och somnat om i en timme eller tre.

Så just nu i sitter jag  i soffan och gäspar så stort att om jag gäspar lite större så går nog käken ur led.

Men på tal om något annat nu så verkar det  ju som att metrologerna kanske har gissat rätt denna gång på vädret, det är ju inte precis den där klarblå himlen man vaknat till en tid nu.  Solen kämpar tappert bakom molnen och letar sig igenom här och var så än är det inte helt kört. KÄMPA solen, kom igen you can do it.










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Total blackout nu redigering

Nu har jag skrattat så  jag fått ont i magen framför total blackout, det är ju så fruktansvärt roligt. Allra bäst är när de skrämmer varandra med deras egna skrik, så bra!!

Nu fortsätter redigeringen av bilderna på fina Elin.

Här är två bilder till som jag tog, den översta är min absoluta favorit av alla!




 

















· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 0 kommentarer




En del påskägg

Här är alla våra påskägg samlade, inte illa alltså. Påskharen måste ha tyckt att vi varit extremt snälla sen förra påsken.

Fick ni några påskägg av den snälla haren??







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mums

Köpte en iskall mjölkdrink som var riktig mumsig ute i den varma solen. Tänkte köpa en iskaffedrink först men ändrade mig i sista sekunden, får ta en sån nästa gång.

 Nu blir det snart middag vilket jag ser fram emot då jag är hungrig.














· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Nu ut i solen

Nu ska vi ta oss ut i solen ett tag, fast först ska vi åka och köpa en keps eller liknande till Bubbigubben så han slipper bränna hårbotten av sig då han har väldigt ljust tunt hår som inte skyddar mycket.

Skulle vilja grilla också, det skulle vara så mumsigt med marinerad fläskfile med potatisallad eller pommes och sås men får se hur det blir med det.



Ska fortsätta med redigeringen när jag kommer hem sen. Hoppas ni har en bra dag i det underbara vädret.









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Redigering

Sitter och redigerar för fullt och det är så otroligt kul. Blev så otroligt många fina bilder sen hade jag ju en snygg modell också.

Men nu måste jag nog överge photoshop ett tag för att äta frukost, timmarna har en tendens att springa iväg när jag börjar och då glömmer jag omvärlden för ett litet tag.


Sen så måste jag ju ta mig ut i det underbara vädret för från och med imorgon om man ska lite på metrologerna så kommer en kallfront in tyvärr men förhoppningvis har de fel men dumt att chansa att stanna inne.












· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 1 kommentarer




Porträtt

Har haft en superhelg!! I går så gick jag ut med min kompis som jag inte träffat på ett år och hade riktigt skoj och idag har jag haft en fotostund med henne också, helt enkelt en toppenhelg enligt mig.


Blev så otroligt många bra bilder men här är två av mina favoriter på underabara fina Elin.
























· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 0 kommentarer




Ut snart

Snart bär det av mot staden för dricka lite öl och spendera lite tid med min vän. Tor det kommer bli en superkväll och vi kommer få det riktigt trevligt,kunde ju inte vara bättre väder heller helt underbart.

Ska strax börja göra mig iordning så man är klar i tid så man slipper stressa, ska bara vila lite första så man har ork kvar till kvällen/natten.





*Kolla vilka snygga blåmärken och blodutgjutelser jag har på mina läppar, Bubbigubben skallade  mig.


 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Påskafton

I morse hade påskharen varit här och lämnat en ledtråd vid ytterdörren, så det blev lite skattjakt på morgonkvisten. Unga damen fick leta fram ledtråd efter ledtråd för att tillslut finna två påskägg i tvättmaskinen.

Hmm,,,har påskharen börjat med skumma affärer? Tvättde ägg är det lagligt det??


Sen har jag ett råd till alla er där ute och det är det här. Ha inte omkull en fritös full med olja i inne i ett skåp så över en liter olja åker ut i skåpet och ut över golvet. Det är inte det lättaste att torka upp kan jag säga men golvet fick en fin glans iallfall.











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Påskägg

Idag har jag varit ute hos mamsen med familjen på påsklunch, alltid trevligt att få maten färdiglagad och serverad. Sen blev det lite påskäggsjakt vilket jag nog tyckte var roligare än unga damen, älskade sambon och jag fick också ett påskägg så vi blev inte bortglömda av haren iår. 


 Nu till något helt annat, i morgon ska jag träffa en kompis för första gången på över ett år. Hon bor just nu i London så man ser henne inte allt för ofta, så det ska bli skitskoj. Vi ska ner på staden och dricka en öl eller två och bara babbla en massa, det ser jag riktigt fram emot.

Nu ska jag faktiskt gå och sova.

GLAD PÅSK på er alla!!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




ID bare minerals

Någon som testat ID Bare minarals? Jag är på jakt efter ny foundation  och jag blev lite nyfiken på att testa mineralsmink för jag har aldrhg gjort det.

Så är det något att ha, funkar det bra?? Någon som vet???













· Lämna en kommentar ·
Make up och hårvård // 5 kommentarer




Påskkonst pågår

Nu pågår konst på hög nivå för jag och unga damen sitter och ritar påskkort som unga damen ska med sig ut till sin mormor senare idag, hon ska ut och gå påskkärring och sen sova där.

Ni ska se vilka mästerverk jag skapar, herregud skulle någon se dessa så skulle jag nog bli hyllad som näste da vinci eller picasso. Ja men blyg som jag är så vill jag inte bli upptäckt så jag skyltar inte allt för mycket med min underbara konst.


Här får ni iallfall en sneakpeak på ett av mina storslagna mästerverk





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mer än botten

Japp nu har jag nått en ny botten-nivå i inspirationsbrist då man inte har kunnat få ut ett ynka inlägg under hela dagen. Jag behöver INSPIRATION!!

Ska strax bege mig mot en kompis, ska se om jag kan pressa denne på lite photpshop trix, för tydligen så finns det lite kunnande inom den kategorin. Få se om jag kan hitta lite ny inspiration där. Jag har aldrig varir så här fantasilös tror jag faktiskt, shit så tråkigt. Jag kan inte ens ta ett kort utan att det blir fel och ser tråkigt ut.

Vem har snott min fantasi/inspiration??????


Ge tillbaka den NU DIREKT tack!!!







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 4 kommentarer




Tråkigt

Ahhh... så tråkigt jag har det, blir tokig, ännu värre när man känner sig inspirations och motivationsfri också.


Vad göra????


Sen har vi stora problem med com hem också så vi har inte ens någon tv att titta på och internet är uppkopplat mot våra telefoner för att funka *suck*. Jo försig vi har en tv att titta på men det ända vi ser är ett felmedd som säger " Ingen signal"










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Motivation = noll

Min motivation och inspiration har varit i botten ett tag därför har det inte varit någon överdrivet bra uppdatering här, jag hoppas att det vänder snart.

Förhoppningsvis så ska jag få fota lite på söndag om allt går enligt planerna, wiiie det ska bli skoj. Hoppas att det blir av.

Fortfarande strålande väder ute vilket är helt underbart iallfall.











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Länkbyte

På ett bra intiativ av duktiga fotografen Maria som driver Photography by risto så sätter jag också igång länkbyte. Alltså jag länkar till de läsare  som vill  och ni länkar till mig, så vill du läggas in här nedan så är det bara att säga till.

Länkar:

Photographybyristo



· Lämna en kommentar ·
// 0 kommentarer




Blom

Det är så fint väder ute och det var 11 grader redan vid halv 8 i morse, Så skönt och efterlängtat. Jag har varit så less på snön den senaste månaden. Nu är det inte lång kvar innan allt står i full blom, jag verkligen älskar våren och försommaren för då är verkligen allt som allra finast tycker jag.









· Lämna en kommentar ·
Foto Natur // 1 kommentarer




Kall kyl.

Hmm,,,,,,jag börjar misstänka att vår kyl är i kallaste laget, jag menar när man får ut slush från vanlig dricka.











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




tråkigt

Har lite tråkigt så jag sitter och leker lite i Photoshop och jag vill lära mig så mycket mer än vad jag kan!!














· Lämna en kommentar ·
Photoshop // 2 kommentarer




Migrän...

Usch vad jag har mått kasst sen igår, haft migrän och mått riktigt illa så därför har jag inte orkat skriva något alls idag. Nu börjar man bli människa igen tack o lov.

Här kommer en bild från igår som jag tog innan jag börja må kasst.




· Lämna en kommentar ·
Foto självpoträtt // 1 kommentarer




Vinnare av tävling

Vinnaren av min i min tävling där man kunde vinna:


*En bronzerkräm

*En ögonskugga guld

*Ett läppglans

* Cliniques rinse off foaming cleanser

*Loreal förvaringsburkar med spatlar (för mineralsmink lösögonskuggor,krämer eller dylikt)



blev  Linda http://blandadetavlingar.blogspot.com/!! 

jag kommer kontakta dig över epost!!

Grattis!!!






· Lämna en kommentar ·
Tävling // 0 kommentarer




Sen en tid tillbaka

Så väldigt bra låt och ganska så träffsäker på många rader. 
  


                                                                                                                          
                                                                                    
                                                                                 Melissa Horn - Sen en tid tillbaka


Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till 

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är 

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort


· Lämna en kommentar ·
Musik // 1 kommentarer




Trööööttt

Morgon blev det redan vid sex idag, hade gärna sovit några timmar till då jag kom hem runt halv ett inatt efter jag spontanbesökte en kompis runt åtta på kvällen. Mycket trevligt var det iallfall vid besöket, det blev några timmar skitsnack och lite BB (bigbrother) tittande.

Jag har ju inte följt det alls så det var tur att det finns personer som kan uppdatera en när man har tiotusen kroners frågan om alla som visas i rutan.

Just ja, tackar också min vän för att hon har lagom för stora fötter så när hon har ett par fina skor som inte vill passa hennes fötter så sitter de perfekt på mig, så jag blev ett par skor rikare för jag fick de av henne. Tack o tack för det säger jag för jag det!!!









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Cykeltur



· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 2 kommentarer




Fredag ju?!!

Men det är ju fredag ju, varför har ingen sagt det?? Jag har varit i min egen lilla bubbla  och inte riktigt förstått det förens nu. Igår var jag helt övertygad om att det var söndag, så jag är lite dagdyslektiker just nu.

Ikväll ska jag bara mumsa god mat och gooooodis för att fira fredagen som kom som en överraskning.









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Bakat

Ja då har man bakat ett tag, idag fick det bli de otroligt lätta men lite knastriga sandkakorna.
En mycket uppskattad kaka som går hem hos de flesta barn också.

 Det man ska tänka på när man gör dessa sandkakor är att ingredienserna alltså sanden ska vara fuktigt annars så tappar kakan lätt formen och faller ihop.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Ta i trä

Okej Ta i trä, Peppar peppar och alla andra olika antiotursformler som finns MEN.....

Det verkar som jag kanske får läsa kurserna, Yheeeeejjjj men som sagt man ska inte ropa inte hej förren man är över bäcken.


Hoppas, hoppas, hoppas!!!!!

Skulle vara så kul att läsa de här kurserna.

Ringde min gamla gymnasieskola också för att jag tänkte höra hur jag ska göra för att få mina betyg. Ringde och möts av en talsvarröst som säger " Lundellska skolans reception öppnar åter 9.30, välkommen åter"
Ähh,,,,okej men klockan är ju 9.44??

Kan säga att de fortfarande säger samma sak när man ringer. Tror jag kanske ska föreslå dem en fungerande klocka, okej jag vet att skolorna har det snålt men en klocka kan de väl åtminstone få ändå!?!!






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Vill LÄSA!!

"Morgonstund har guld i mund" Hmm,,,ja vet inte alltid om jag håller med om det alltså. Jag är inte någon morgonmänniska fast jag vill ändå inte sova bort dagen heller, lite moment 22.

Iallfall Jag har hittat två kurser på högskolan som jag så jättegärna skulle vilja läsa också men vet inte om jag får då jag och matte A har varit ovänner i bra många år och därför så har jag inte godkänt i den kursen. Åhhh dumma tråkiga matematik, jag behöver väl inte matematik för att läsa Foto och redigering eller??!! 

Mycket dumt påhitt tycker jag, både matte och behörighetsreglerna om att man måste ha matte tycker jag.


*En bild från igår när barnen var ute och cyklade
 







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Skör som en blomma...



· Lämna en kommentar ·
Foto Natur // 0 kommentarer




Solsken

Har varit ute i underbara solen ett tag medans unga damen fick träna på att cykla igen. På något sätt hade hon glömt hur man gjorde högersvängar så hon kunde bara cykla åt ett håll på vändplatsen sist och gjorde så många vurpor att varken händer och tår räcker till. Nu idag däremot var det inga som helst problem att varken svänga till höger eller hålla balansen.

Bubbigubben gjorde snyggast vurpan nerför en ganska brant skogsbacke också, Hans små ben gick som trumpinnar när han skulle nedför men till slut hann de inte med varpå han tappar balansen och rullar ner för resten av backen, såg så fantastiskt kul ut. Små barn är ju som vedklabbar när de ramlar, helt stela.











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Projekt

Ska hjälpa en kompis med det grafiska till en hemsida som hon ska göra som ett projekt, ska bli riktigt skoj. Så ska studsa in i photoshop direkt och låta kreativiteten flöda fritt ett tag. 


*En till bild på min lilla skruttplutt


Svartvit eller färg???? Jag tror jag föredrar svartvit denna gång! Vilken tycker ni?




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 5 kommentarer




Mitt hjärta











· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 4 kommentarer




Det kallas tvivel det där som stör...

Konstig natt måste jag säga, har varit orolig och sovit extremt dåligt. Vaknade till och funderade på varför sambon inte gått till jobbet än eftersom klockan måste vara närmare sju, åtta trodde jag men den var så mycket som strax innan fem bara. Tur att jag inte ruska han och skrek att han försovit sig som min första instinkt var.

 Så jag lade ner huvudet igen och försökte somna om, lyckades slumra till igen men vakna igen efter 20 min bara och då kändes det som jag sovit i timtal vilket jag insåg väldigt snart att jag inte alls gjort.

När sambon tog sig upp vid halv sju så orkade jag inte bråka med hjärnspökena längre om tiden på dygnet så jag
tog mig upp. Har fortfarande en konstig känsla i kroppen som inte vill ge sig av.











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Hur ska man älska någon som älskat nån förut?

Den här låten är så fruktansvärt fin!!!


 

Melissa Horn
"Lät du henne komma närmre"

Jag ville mötas nånstans nere på djupet
Jag har varit där förut och jag är inte rädd
Dina ögon, ja, de ändrar färg i ljuset
Men dem kan titta nu, jag är beredd

Lät du henne komma närmre?
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter
Jag orkar inte springa mer
Försökt och visa dig med blicken
Men det är inte mig du ser
Den här platsen är nån annans
Hur ska jag hitta ut?
Hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag minns så väl hur hon blev presenterad
Det var jag som lät henne komma in
Och jag har försökt och ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan och byter meningar i mörkret
utanför stadens finaste hotell
Och dina händer, ja, de ber mig sova över
Som ett sätt att säga tack för ikvll

Lät du henne komma närmre?
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker 
mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter
Jag orkar inte springa mer
Försökt och visa dig med blicken
Men det är inte mig du ser
Den här platsen är nån annans
Och jag måste hitta ut
Hur ska man älska nån 
som har älskat nån förut?

Ja, vissa stunder kan det kännas ensamt
om du undrar vad jag tänker på
Så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
Som om hon skulle försvinna då
Och vi talar sällan högt om våran framtid
Vi talar aldrig högt om det vi har
Och dina drömmar blir allt svårare att se nu
Och mina finns nog inte längre kvar

Lät du henne komma närmre?
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker 
mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter
Jag orkar inte springa mer
Försökt och visa dig med blicken
Men det är inte mig du ser
Den här platsen är nån annans
Och jag måste hitta ut
Hur ska man älska nån 
som har älskat nån förut?



· Lämna en kommentar ·
Musik // 2 kommentarer




Saade och Bieber

Nu ska vi leka upprepa hur det lät,  medverkande unga damen!!!




Satt här hemma framför datorn när Unga damen kom och sa

-Mamma kan du hämta hem låten popular??

-Ja  jag kan slå på den så kan du få lyssna här
 
*slår på en annan låt av misstag*


-Mamma....... är det här Eric SADEL???

-Nej jag råkade trycka upp Justin Biebers låt och han heter Saade inte SADEL

-Jaha....

*Några sekunder rullar medan unga damen tittar på musikvideon med Bieber istället*

-Mamma, jag tycker Justin BÄVER ser fin ut!! 


Ja men Justin Bäver och Eric Sadel låter ju som ett snyggt radarpar eller hur?!!




  









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Tävling hos Emelie Ohlsson





Jag är med och tävlar om en av duktiga fotgrafen Emelie Ohlssons couriso webbkurser. Vill du också vara med och tävla tryck här så kommer du direkt till tävlingen!



Skulle vara så kul att vinna en av dessa kurser. Jag tror jag skulle välja redigering för det tycker jag är så väldigt kul att hålla på trixa med och så får jag en massa  före och efter bilder plus  se hur duktiga Emelie själv går till väga.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Det var längesen jag plocka några blommor.....



· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 1 kommentarer




Tablettaskar

Jag är barnsligt förjust i tablettasskar av någon anledning och det ska vara viol och tuttifrutti! Sen ska man hälla in ungefär hälften av alla godisar samtidigt i munnen.Gottis!!!!

På tal om tuttifrutti är det någon som kommer ihåg det programmet på tv?? Herregud vilken underhållning alltså. För er som inte sett det kolla på klippet nedan, underhållning på hög nivå!!



Ps. Glöm inte tävlingen som jag har! Välj Kategori tävling så kommer du dit!





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




När man vill fördriva tid....










· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Magen

*Skrattar* Jag tycker den här reklamen är så himla rolig, så bra för att vara apoteket.

"Här ska ni få för att ni har klagat"






· Lämna en kommentar ·
Tv // 0 kommentarer




Roadblock

God morgon!

Överväger starkt att ta kontakt med min läkare angående nacken för den är fortfarande inte bra alls. Det går riktigt upp och ner nu. Igår när vi åkte ut så var den halvokej men nu på morgonen är det som om någon stoppat in stoppspärr i nacken på mig som slår in om jag försöker överdträda en viss vridningsgrad i nacken.

Något ä helt enkelt inte som det ska! Herregud det måste ju finnas 85 åringar som har bättre kropp än vad jag har, nej nu tänker jag inte klaga något mera detta var sista klaginlägget på åtminstone 3 timmar.


Nej nu ska jag ta reda på hur man gör för att skriva in sig på pensionärshem.




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Sov du lilla videung

Nej VAKNA för här kommer vi!

Idag åkte vi ut på Videungsjakt, jag hade fått starkt för mig att jag ville fota videungar, de är ju sött luddiga. Så på något sätt hamade vi i  våra barndomstrakter och för er som inte vet vad det är så är det en liten by vid namn skyttorp knappt synbar utan mikroskop på kartan.

Ja jag vet inte varför jag fått för mig att videungen växer bättre där men det behöver inte alltid finns  logik, (vilket det ofta inter verkar finnas när jag är inblandad konstigt nog.....)  Ja ja hur som helst så hittade jag ett träd vide till slut men grenarna var alldelsen för långt från marken för att nås.
Lyckades till slut fiska ner en av grenarna genom att ta en pinne och tynga ner en gren med varpå min sambo sen tar tag i grenen och hänger i den som värsta tarzan vilket gör att hela grenen ger efter och brister.

 Hmm,,,ja vi är riktiga miljömännsikor som värnar om fina träd vi *harkel*. Nej men det var inte riktigt meningen men fick ju mina videungar iallfall plus att några fick kvistar fick lifta med hem och boa sig i våran vas.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mer foton












· Lämna en kommentar ·
Foto // 3 kommentarer




Tvätt

Skulle hänga massa tvätt och vad händer?

Hela  tvättlinan, vi har sån variant att man drar ut den från väggen så man kan veva in den när man inte använder den, den brakar i golvet med all tvätt på.

YES yiiippiie måste vara min turdag för hänga tvätt är ju så kul, ja jag har nästan svårt att komma på saker som är roligare. Visst är det kul?!! Så med glädjen bubblandes i hela kroppen så får jag plocka av all tvätt igen för att börja om.  
 
-Nej varför tror ni jag är ironisk? Tycker inte alla att tvätt är det roligaste som finns??




Exakt den här tvättlinan har vi, alldelsen för vek konstruktion, klarar inte ens vikten från tvätten innan skruvarna som
följde med gick av


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Syrenknopp

Ännu en bild som jag tog igår på mitt våräventyr! Det är en knopp av min absoluta favoriblomma Syren.

Vilken är er favoritblomma?





· Lämna en kommentar ·
Foto Natur // 0 kommentarer




7D och 5D

Jag skulle gör mycket för den här och ännu mer för modellen värre. Sitter och drömmer om en ny kamera just nu, åhh vad jag vill haaa.


Någon barmhärtig samarit som känner sig manad att köpa en av dessa till mig?? Kom igen var inte blyga nu!!









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Spärr...

Vaknar och kan fortfarande inte vrida huvudet åt vänster, det hugger till som någon sticker något vasst i nacken på mig, mycket mycket myckt irriterande måste jag säg. Egentligen ville  jag  fota en massa idag men det är inte så jättelätt med ett huvud man inte kan röra som man vill.

Nej fundrerar på att kedja fast mig vid ett elmement vid sjukhuset i ren protest av min bråkiga kropp tills de går med på att fixa alla delar på mig. Känns som jag kanske kan få sitta vid det där elementet ett tag men envisast vinner brukar det ju heta.


Vem vet jag kanske kommer hem som en ny människa?!!





 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




TÄVLING!!

Jag har en tävling där man just nu kan vinna detta:


*En bronzerkräm

*En ögonskugga guld

*Ett läppglans

* Cliniques rinse off foaming cleanser

*Loreal förvaringsburkar med spatlar (för mineralsmink lösögonskuggor,krämer eller dylikt)


Vill du vara med att tävla så länka till den här tävligen i din blogg.  Skriv en kommentar att du är med och lägg till länken som du lagt ut om den här tävlingen, du får kommentera hur många gånger du vill, ju fler gånger desto större chans att vinna. Glöm inte att ange mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner.

Vinnaren kommer att dras den 16 april klockan 20.00

Lycka till!!!















· Lämna en kommentar ·
Tävling // 185 kommentarer




Harry, Harry...

Harry Potter är snart tillbaka igen, den 15 juli så smäller det då  får vi veta hur den spännande histoien slutar. Jag väntar förväntasfullt tills jag få se den, för Harry är ju för bra alltså.

Någon mer än jag som ser fram emot filmen??






· Lämna en kommentar ·
Film // 4 kommentarer




Total blackout paus

Det ä reklam nu i total blackout och det är fan  det roligaste jag sett på länge. Jag håller på att kissa på mig av skratt för de ser ju så löjliga ut så man kan ju inte göra något annat än att skratta.



Nu börjar det igen, dags att skratta vidare.






· Lämna en kommentar ·
Tv // 1 kommentarer




Mörkt

Satt här hemma i  mitt sinnes fulla ro och väntade på att det skulle bli dags att börja laga mat när det exploderar ute i trapphuset och allt blir svart....

Går ut till eldosan som sitter i trapphuset och ser att det var proppen som exploderat, sambon testade att sätt i 4-5 till alla exploderade inom loppet av några sekunder efter man satt i dem.

Ja så nu sitter vi här åter igen utan ström och nu är det inte så enkelt att man kan byta propp bara, Nej nu kommer jag dö av svält och hinna få svåra abstinesbesvär som skakningar svettningar efter tv:n.








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Total blackout

Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den längre varianten av denna reklam första gången, de blir så rädda så de skrämmer varandra. Vet inte vad det är så kul med rädda människor men de ser ju bra roliga ut. Det här bara måste jag se ikväll klockan 20.00 Total blackout


Ska ni se det?

 


· Lämna en kommentar ·
Tv // 11 kommentarer




Vårfotobomb













· Lämna en kommentar ·
Foto Natur // 6 kommentarer




Ny dag nya tag

Ny dag nya tag. Har till och från nackspärr på något underligt sätt , ena seknden är det bra för att nästa sekund överraska så jag inte kan vrida på skallen men det går väl över förhoppningsvis.

Bubbigubben är lite bättre idag tack vara inhalationen och kortisontabletter som han fick igår på akuten. Nu på morgonen har han fått Bricanyl som lättar upp andfåddheten, rosslet ligger i bakgrunden men så länge han kan andas ordentligt så är det ingen fara.

Hoppas han blir bra snart lilla sötburbo.


*dålig bild men jag har bildbrist igen....MÅSTE fota mera!!





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Förkylningsastma?!

Då har vi varit på barnakuten med Bubbigubben och det var tydligen bra att vi åkte in enligt läkarn för hon lät Bubbi både andas medicin genom en mask och ta kortisontabletter för att komma i ordningen med andningen. Hon skrev ut Bricanyl också som vi ska ge honom 3 ggr om dagen så länge han är förkyld och direkt när han blir förkyld framöver.

Men händer detta en gång tills så kommer han få diagnosen förkylningsastma och då kommer vi få börja ge honom medicin genom andningmask istället. Läkarn sa att han är ett riskbarn för han har massa allergier och de barnen är mycket känsligare.

Så nu får vi se framöver hur det blir, han var iallafall så väldans duktig när han andades i masken på sjukhuset han sa inte ett knyst och satt helt stilla, duktiga sötgubben.




*Ser inte ut riktigt så här men men...




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Kalaset över

Då var kalasdagen över phjuu, ständigt kaffekokande och att se till att allt finns, vedbetsyr och dåligt sovande son Stackars Bubbigeubben har lite jobbigt med andningen, väldigt pipig och jättandfådd hela tiden det är därför han sovit dåligt och det  resulterar i en helt slut männsika , ja helt enkelt slut som artist.

iallafall så är Unga damen mycket nöjd för hon fick mycket fint som en fin sommarklänning, ett hello kitty dockhus, en drejplatta med tillbehör, massa pennor och målarböcker och det som jag redan skrivit ut tidigare ett Nintendo DS.

Nej det får bli allt för denna gång nu ska vi till barnakuten, hörs sen


*En av mina cupcake jag gjorde för första gången någonsin faktiskt!



 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




kalasdags

Har varit full rulle hela dagen från start för att fixa det sista inför unga damen kalsas som börjar nu klockan 14.00. Har sprungit runt som en yr höna här hemma fast en väldigt strategisk yr höna för allt har blivit gjort, tack o lov.










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Bakning

"En sockerbagare här bor i staden hon bakar cupcakes mest hela dagen hon bakar stora hon bakar små hon bakar några med glitter pååååå"


Japp här leker man mästerkonditor nästan mitt i natten, är heller inte klar än på långa vägar. Om det här nu blir äckligt efter all tid jag lagt ner så ska jag stämma dem som gjort receptet för det kan ju absolut inte vara jag som gör något fel, helt otänkbart. Jag är ju näst intill ett fullfjädrat proffs med min 6 timmar om året i baktid.

 Nej nu måste jag springa till köks hör sen.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Ved

Phjuu nu är vi hemma efter en låååång dag på landet med mycket ved att sågas och klyvas, japp det var det min älskade sambo skulle hjälpa till med att såga veden. Jag stod vid klyven för det var mycket enklare, bara lägga upp en bit och dra i en spak så klöv den själv ingen gammalmodig yxa här heller. Kanske lika bra det för annars hade jag väl huggit mig i benet eller något för jag brukar vra så smidig med vassa föremål.  Min älskade sambo låter mig inte en skära grönsaker hemma för att han är rädd att jag skära finfrarna av mig.

En annan sak ockaå jag inledde glasssäsongen idag också med den nya daim päron den var riktigt god faktisk, mums.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Stel

Ahhh jag har fan så gott som nackspärr, herregud hur ska det här gå. Jag får hoppas att inget alls sker till vänster om mig idag för jag kan ändå inte se dit. 

Ffinns det några snabba sätt att bli av med en nackspärr? Muskelerna brukar ju må bättre med värme, kanske ska ta ett strykjärn och värma igång de med.

Självklart har en miljon saker att fixa också och som verkligen måste bli gjorda. Nu ska vi bege oss ut på landet.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Dagsplaner

Idag blev det morgon för mig redan vid kvart i 6, usch det är inte humant , jag var så läskigt trött att jag  kände mig gratisfull.  Efter jag fixt flaska till Bubbi och en en ny blöja så krascha jag i soffan och åter igen kände jag mig som en efterbliven fisk där jag satt stirrandes med halvöppen mun, såååå frukansvärt trött.


Men iallfall  nu så får jag skynda mig att vakna till liv för snart bär det av ut på landet till min mamma där min älskade sambo ska hjälpa till lite.  Unga damen är ju där ute också så vi hämtar hem henne också för imorgon väntas det folk för att fira Unga damen.

Sen när vi kommer hem igen så är det bara massa massa fix inför imorgon. Det känns som timmarna är för få för den här dagen för jag har så mycket att göra.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Becca Design

Nu har det kommit in massa nya snygga nyheter hos Becca Design och om ni är sugna på att beställa något snyggt åt er själva eller kanske som present så uppge kod: blogg15 i er beställning så får ni 15% rabatt, gäller på hela sortimentet under april!





Nyheter hos Becca Design
 
Nya Ear Cuffs från Becca Design
 Becca Design har nu utökat sitt sortiment av Ear Cuffs, nytt i butiken är bl.a. Climbing ear cuff som ser ut som en liten gubbe
som hänger i örat och Rings ear cuff med tre sammanlänkade ringar. Båda ear cuffsen är helt i sterling silver 925.
 
Söta kawaii-prylar
Det har även kommit in två nya söta prylar i kawaii-stil: mobilstrumpor, mängder med söta tejprullar i kawaii- och Hello Kitty-motiv och söta svarta hjärtformade solglasögon - perfekt att ha nu till våren och sommaren!
 
Smycke med studentmössa
Nytt är även ett handgjort smycke med en studentmössa, studentmössa är helt handgjord och kedjan är i silver. Du kan själv välja vilken text du vill ha skriven på mössan, exempelvis årtal eller initialer. Ett perfekt presenttips att ge bort till någon på studenten!





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




örhängen


Köpte ny örhängen idag på HM, tyckte de var riktigt fina, ett plus var också att de var snygga att fota.
Köpte en tröja också på rean för hela 30:-, ja visst var det rena rånet!


*Örhängena





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Åter igen så ska det låta

Nu sitter vi i soffan framför "så ska det låta" det är ju ett måste att se på fredagar och självklart så kan jag lova att låter gör det från mig när jag känner igen låtarna men om det låter bra är en annan sak.

Jag skulle nog snudd på kunna få betalt för att vara tyst. Ja men det kanske jag skulle göra, jag ställer mig utanför gränbycentrum med ett plakat som det står "vill du att jag ska sluta sjunga så kostar det 20 kr" Sen står jag där o sjunger för glatta livet. Lovar att jag skulle fan kunna tjäna bra extra pengar på det.








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mätt på rätt sätt

Här är några tips på hur du håller dig mätt på rätt sätt så vi som är skåpråttor låter bli att gå igenom skåpen mellan måltiderna! Sen om jag känner mig själv rätt så kommer jag ändå gå igenom skåpen!


Så håller du dig mätt på rätt sätt

Småätande är ofta det som gör att många går upp i vikt. För den som känner sig mätt mellan måltiderna har ofta inget sug efter något sött. Här kommer en lista på tips hur man kan tänka för att lättare känna sig mätt.



Ät långsamt:
Var närvarande när du äter. Känn efter hur maten smakar, tugga ordentligt och försök undvika att bli distraherad av annat så hinner kroppen känna av mättnadssignalerna.


Ät dagtid: Det finns data som tyder på att mättnadssignalerna fungerar sämre på kvällen.



Ät frukost: Frukostätare är mer sällan överviktiga än de som hoppar över frukosten.



Välj mat med låg energitäthet: Fiberrik mat med låg energitäthet som till exempel grönsaker, mättar mer per kalori än energität mat med mycket socker eller fett.



Välj mat med struktur och tuggmotstånd: En rå morot mättar bättre än en kokt, tack vare tuggmotståndet. En hel frukt mättar mer än fruktpuré och bröd med hela spannmålskärnor ger bättre mättnadskänsla än bröd med finmalda kärnor, det vill säga mjöl. Flytande föda passerar fortare magen och tas därmed upp snabbare av kroppen.



Ät smakrik mat: Smakrik mat kan göra att vi nöjer oss med mindre mängder - jämför till exempel mörk choklad med ljus.



Ät varm mat: Varm mat mättar bättre än kall.



Välj kostfiber: Fiberrik mat ökar mättnadskänslan mer än fiberfattig.



Håll koll på det söta: Söt smak stimulerar aptiten och kan göra att vi äter mer än vad vi behöver.








































Källa: Aftonbladet/ viktklubb




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Svar på tal

Fick en kommentar av en  anonym som skrev att det var elakt att "tappa bort" unga damen nintendo DS så jag kunde ha det och spela på.

Svar: Om det var fler än anonym som inte förstod det så var det  ett skämt!!!!!!





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Dietist

Då har vi varit hos dietisten jag och Bubbigubben, nu är det dags att köra lite mjölkprovokation för att se om han kanske har växt ifrån mjölkallergin. Nu hoppas jag verkligen att han har gjort det för med både ägg och mjölk allergi så försvinner ganska mycket mat!

Ska också ringa barnspecialisten för att höra om nytt pricktest. Jag ringde idag och kom fram och då sa den där talsvarsrösten att de sklle ringa upp nästan omgående, självklart då så blir det  något fel på min telefon så de kommer inte fram utan de talade in på telefonsvararen att de hade försökt ringa, så typiskt.






· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer




Nintendo DS

Okej Nintendo DS var en mycket bra present till Unga damen tyckte jag, för jag spelar som aldrig förr! Super Mario är ju så roligt och det här påminner ju om gamla Super Mario så man blir ju nostalgisk. Undrar om Unga damen blir ledsen om man råkar "tappa bort" spelet så man kan ha det här hemma hela tiden!






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Men hallå???

Det här är ganska gammalt nu men jag kan inte låta bli att skaka på huvudet varje gång jag ser det. Ja jag vet inte vad man ska säga förutom löjligt enligt mig. Herregud kan de inte ens få visa en animerad figur i boxerkalsonger innan någon får spasmer och måste anmäla??!!






Normal text Stor text Extra stor text
 
Foto: boxer

”Han framställs som ett sexobjekt”

RO fäller Boxer-reklamen – anses vara kränkande mot män

Reklamen med Boxer-Robert i bara boxer-kallingarna är kränkande för män.Det anser Reklamombudsmannen.– Även om avsikten var humoristisk framfälls mannen genom sin pose som ett rent sexobjekt, skriver RO.Figuren Robert utsträckt på en fårfäll, endast iklädd kalsonger.

Annonsen från Boxer är tänkt att marknadsföra ett tv-paket.En privatperson anmälde annonsen till Reklamombudsmannen för att figurens ”muskulösa kropp och det stora könet är en steretoyp och orealistisk framställning av mannen som skapar press både hos yngre och äldre män”.

Fäller annonsen för att den könsdiskriminerande

RO har nu gått på anmälarens linje och fäller annonsen för att den är könsdiskriminerande.

– Även om avsikten var att presentera en humoristisk koppling mellan mannen i underkläder och produkten i sig framställs han genom sin pose och brist på kläder som ett rent sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för män i allmänhet, skriver RO.

Boxer säger i sitt yttrande att grunden för bilden kopplingen med boxer-kalsongerna och företagets namn. Dessutom menar de att Boxer-Robert är en väletablerad ”pastisch på en tönt” och att det därför borde vara uppenbart att avsikten inte är att vara könsdiskriminerande.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Fin hy

FELFRI HY - SÅ GÖR DU!

 

 
Tricket är att måla dig omålad. Följ våra steg för steg-metod för perfekt persikohy, strålande lyster och fräschör.

 

1. Utgår alltid från väl rengjord och ordentligt återfuktad hud. Viktigt är att låta serum och fuktighetskräm få tid att tränga ner på djupet och att mätta huden med fukt. Applicera även en grundläggande primer, det gör makeupen jämnare och mera hålllbar.

2. Arbeta in en foundation, anpassad för din hudtyp och med exakt rätt nyans, med svamp, borst eller fingrarna. Börja i ansiktets mitt och tona uppåt, utåt. Har du redan fin hy räcker det att jämna ut hudtonen med ett tunt lager foundation i t-zonen.

3. Dölj mörka ringar udner ögonen, linjer i munvinklarna, pigmentfläckar och plitor med concealer. Använd pensel och tona noga. Oönskade blå och röda pigment försvinner med komplementfärgad concealer. Investera gärna i ett par olika concealers och kombinera dem beroende på vad du vill dölja.

4. Fixera med puder. Använd en borste eller puff och pressa in puder där du brukar bli blank och glansig. Har du råkat överdosera, duscha lätt med ansiktsvatten för en mindre pudrig effekt.

5 Ljusreflekterande lyster i puder — eller krämform förskönar, föryngrar och ger ansiktet glow. Applicera på kindbenet strax under ögonen, på brynbenet och eventuellt längs näsryggen. Tona noga.















Källa: aftonbladet



· Lämna en kommentar ·
Make up och hårvård // 1 kommentarer




Inge mera doktor!!!

Då har man haft besök av min mamma alltså Unga damen mormor och hennes sambo. Unga damen fick en doktorsväska med alla möjliga tillbehör så nu slipper vi gå till doktorn något mera då vi kan utföra alla nödvändiga undersökningar hemma. Kom på att att vi inte fick några tillbehör för blodprov dock hmm..... men ähh ...det är väl bara att använda en synål , man får inte vara kinkig!!













· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Löv is in the air



· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Those words....



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Hipp hurra unga damen fyller 6år idag!!

Började morgonen i zombieläge kvart i 6 genom att smyga upp och ta fram en bricka och plocka ihop lite ljus, en kaka några presenter, sen råka jag se mig själv i en spegel längs vägen och där var nog zombie en komplimang.

Iallfall så smyger hela familjen in I Unga damens rum och sjunger  med  så underbara röster som skulle få de flesta att börja gråta, ja det är som att höra ett änglaspel ren massage för öronen. "Ja må hon leva, Ja må hon leva ,jaaaa må hon leva uti hundrade år" Nej okej riktigt så bra var det inte alls faktiskt, snarare att vi ska vara glada att någon av grannarna inte blev rädda och ringde polisen

Men det är alltså Unga damens födelsdag idag, min lilla tjej blir 6år idag. Hon blev så glad över sin present också så det har varit en bra morgon här i gökboet.




*Här är unga damens present!









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Kom änglar

Avslutar kvällen med en låt jag tycker är riktigt fin av Lars Winnerbäck.

 

Text:

Kom änglar - Lars Winnerbäck


Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

Jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visade sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån

Så kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och du somande den natten så vaken och drömde om allt
som vi kunnat göra
Och om någon som vill ge dig varme när allting känns kallt,
och nån att beröra
Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten -
jag liksom föll över kanten

Så kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
Och där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat

Så kom änglar och ta mig till henne och ge mig en chans
för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne någon annan stans

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
här sitter jag och baddar såren med salt
det går åt helvete med allt

Men den vackraste stunden i livet var den när du kom...



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Vårfoton

Här är bara några få bilder jag tog när vi var ute idag.











· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Vår

Jag, älskade sambon och Bubbigubben tog oss ut i det fina vårvädret ett tag, först var jag osäker men  hoppades att jag skulle må bättre genom att få lite luft. Bubbigubben är så mycket piggare idag och feberfri så det är toppen, nu är hans duracell framfart tillbaka.


Tog med kameran ut också och lyckade fånga den här krabaten som hoppade fram underifrån en bil! Tyvärr så fick jag inget super kort för Unga damen skrämde slag på stackarn genom att komma klafsandes med sina stövlar.














· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Digitalfoto

Titta vad som damp ner i brevlådan, ahh mycket trevligt! Nu blir det att dra sig tillbaka ett tag och bara absorbera allt av intresse som en svamp. Annars så är den mycket bra toalektyr också.


Så  när jag ärar toan med ett besök så kan den ligga där och vänta på mig, på så sätt så håller den mycket längre eller så blir ett toabesök extremt långt.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Tävling

Jag är med i en tävling med temat svartvitt som Caroline Dahlén anordnar i samarbete med tvspelsweb.se där man kan vinna en valfri  reflexskärm  till ett värde av 229:- och den reflexskärm jag hoppas på att få vinna är silver och vit 60cm och kan ses här.

Vill du också vara med och tävla? Klicka här så kommer du direkt till tävlingen

Här nedan är bilden jag tävlar med!
 


· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Trendsättare

Jag tror Bubbigubben skulle ha bott i tvärtomland för han har en kärlek för att ta på sig kläder åt fel håll. Vem vet han kanske blir en hipp trendsättare i framtiden.






· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer




Sämre

Bubbigubben har 39,7 i feber och är helt slut, tycker så synd om han. Själv så har jag mått riktigt piss hela dagen och för ett liten stund sen så överraska jag toan med en riktig fontänspya, fyfan vad vidrigt men nu mår jag något bättre iallfall. Mitt smak o luksinne har verkligen levt sitt eget liv idag också då min älskade pepsi max både har smakat och luktat lakrits.

Nu ska jag titta på 10 år yngre och sen Desperate Housewifes är ju tyvärr inget cougar town eller the middle idag, buhuuu *snyft* Får försöka klara kvällen ändå, men det blir en utmaning.


 




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




It´s me



· Lämna en kommentar ·
Foto självpoträtt // 1 kommentarer




Illa

Blä jag mår som en påse skit luktar ILLA! Något står inte hundra rätt till men än så länge har maten fått stanna i  magen. Nu har vi ganska nyligen käkat lite fruktsallad, vilket var gott ända tills efteråt då jag började må fruktanvärt illa.

Så jag gör inte mycket annat än att ligga på soffan och kollar på när Unga damen spelar Harry Potter och försöker att inte få små anfall på att hon inte spelar som jag tycker att man ska göra.











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Kräm?

Nej Unga damen har inte stoppat fingrarna i en väggkontakt även om man lätt skulle kunna tro det!!
Unga damen lät sin kompis gå lös med någon "kräm"? Ja det var vad hon sa, att de hade haft "kräm" i hennes hår.

Okej kräm alltså,, men vad för kräm?  Jordgubbskräm? Anti-rynk kräm? Ögon kräm?








· Lämna en kommentar ·
Unga damen // 0 kommentarer




Sjuk igen....

Jaha då var Bubbigubben sjuk igen, stackarn har nästan 39 graders feber. Han har varit lite snorig och haft en antydan till att bli förkyld men inget överdrivet tills han nu då fick feber pang boom.

Han ligger i soffan lugnt och stilla och då vet man att något inte är hundra för annars far han runt som som duracellkanin. Unga damen ville vara hemma idag också så båda två är hemma idag plus sambo för han är pappaledig tisdag, onsdag hela vägen fram till maj.

Jag vet inte om jag är på väg att bli sjuk för jag känner av magen lite men jag hoppas att det inte är något, tiden får väl utvisa det.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




svartvitt eller färg?

Nej nu blir det "over and out" för idag, så natti natt på er alla.


Ännu en bild på Unga damen som jag tog tidigare idag. Svartvitt eller färg, vilket är finast?










 


· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 0 kommentarer




Barnkalas

Herregud varför känns det alltid som man håller på att drukna i planering inför ett barnkalas?? Jag menar så avancerat behöver man väl inte göra det ändå?!! Jo då såklart man måste, självklart ska man slå på som det vore sjävaste påvens födelsdag och fixa varje minsta detalj.

Bara baket kommer  ta måååånga timmar kan jag säga, jag gav mig ju inte på det snabbaste receptet direkt. Nej nej varför inte slippa stressa och ta ett snabbare recept men neeej det vore ju ingen match.

Så på söndag kommer jag stå i köket med håret fastklibbat i ansiktet, stora lökringar under armarna,  röd i ansiktet och sleva maniskt medans jag upprepar "inte få panik, inte få panik" till mig själv.




                                                   



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Scre4m

Klart man måste se den här eftersom man har sett alla andra av de filmerna. De här filmerna och paranormal activity är så gott som de enda skäckisarna jag kan se utan sömnsvårigheter och mardrömmar efteråt.

Ja paranormal activity kan jag slå ifrån mig av den enkla anledningen att det är bara en person som demonen förföljer och i scream så är det en riktig männsika bakom masken och det är 1000 ggr bättre än spöken eller demoner. <helt sjukt att jag är mer rädd för spöken än människor egentligen,,, men men det är så det är.

 Alla andra skräckfilmer utöver dessa skrämmer skiten ur mig rent utsagt. Inte för att jag inte blir rädd men jag kan åtminstone somna efteråt utan att tro att spöke står och kikar på mig.




· Lämna en kommentar ·
Film // 2 kommentarer




Love is all around



Foto:Jag



· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Days of our lives

Ja vad ska man säga, finns nog ingen serie där så mycket kan hända på ett och samma ställe och oavbrutet samma personer. Det är hjärntvättar,personslighetsförväxlingar, programerade människor,häxeri, kidnappapning, besatt av djävulen, leva i drömvärld, planterade ungar, förväxlade ungar,skilsmässor, mord, minnesförluster Ja you name it så lovar jag att det har hänt.

Lite kul att de byter ut skådisar bara rakt av också. Ena dagen är det han som spelar Shawn och nästa dag "poff" så  är det någon helt annan.

Men det är ju det som gör den här serien helt enkelt, precis allt kan hända så överdrivet att det blir bra.

Borde nästan  men bara nästan starta en tävling att om någon kommer på något som INTE har hänt under alla avsnitt som gått så vinner man alla 37 års (om det inte fler nu??) inspelningar av våra bästa år.

Vad tycker ni är Days of our lives toppen eller botten??


*Like sands through the hourglass so are the days of our lives





· Lämna en kommentar ·
Tv // 1 kommentarer




Så trött

uj uj uj , vad jag är trött idag. Sov som en knockad gris när jag blev väckt. Burboturbo var det full rulle på redan när älskade sambon klev upp till jobbet redan runt 6.30 så i min halvdvala ängnade jag mycket stark tankekraft på att försöka söva honom men tydligen så är inte kraften stark hos mig så det blev att kliva upp istället.

Nu är det strax dags att gå till dagis. Är det konstigt att knacka på hos en  granne man inte känner och fråga om de kan gå upp med Bubbi till dagis åt mig?! Grannar ska väl ändå ställa upp på varandra??




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Harry Potter

NU har jag äntligen sett klart sista Harry Potter filmen det tog några dagar dagar längre än vad jag trodde men nu så. Åh jag är så förtollad av dessa filmer, jag vet inte vad det är men jag verkligen älskar dem.

Jag kommer aldrig bli manisk men när sista filmen är sedd så kommer jag nog fälla en tår eller två för Harry har följt med imånga år nu. Jag kommer exakt ihåg när jag läste första boken också, det var på engelskan i gymnasiet tror det var -02 alltså 9 år nu redan.

Helt sjukt, nej nu blir jag nostalgisk och känslomässig så nu måste jag sluta. Nu säger jag god natt till er alla!










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Kladdis

Jag tog mig orken att slänga ihop en kladdkaka för att testköra den nya formen. Det gick över förväntan faktiskt då jag är i en konflikt med våran ugn och inte visste  om ugnen fortfarande var sur och tänkte förstöra kakan för mig, men ugnen verkar inte vara långsint enbart dålig överlag. Formen däremot var kalasbra.

Enligt sambon så var kladdisen mycket god men vet inte om han skulle säga något annat även om den hade smakt bajs med grädde, nu gjorde den dock inte det för jag provsmaka också.


*Bortse från dekorationen jag körde ett test av nästan alla shabloner och andra dekorationer jag kunde hitta.








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Strömavbrott

Står här hemma o lagar mat och donar när det plötsligt bara blir mörkt, Yheeej toppen strömavbrott med maten på spisen.

Kommer snabbt fram till  vi är de enda som INTE har el i hela huset, känner mig utvald och speciell ja hedrad rent  utav. Ringer vattenfall, där får vi ingen hjälp för fastighetsskötaren måste göra en felanmälan, ringer fastighetsskötaren där vi når en telsvarare som säger att det jobbar 7.00-16.00 mån-fre och vid akuta lägen ska man ringa 112.

Jamnen vafan då ringer vi 112 och säger att vårt kött som vi har i pannan på spisen kommer att dö då. Jag vetefan inte hur man räddar halvstekt gris? mun mot mun metoden? Operation? elstötar?  Min sambo höll inte med om att vi skulle involvera 112 så han ringde ordförande istället.

Nu har vi iallfall fått ljus igen efter att både grannen och ordförande fick hjälpa oss, tackar för det. Den halvstekta grisen på spisen gick att rädda utan problem och grisens öde är nu uppfyllt då den gjorde oss mätta.

Slutet lyckligt trots allt.


*Tyvärr ingen bild fö det är ännu en gång problem med att lägga in bilder


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Tårtljus

Hittade ganska roligt ljus som fanns i flera färger också, när du tänder ljuset så blir lågan i samma färg som ljuset. Tänkte att det här ska dekorera Unga damen tårta på söndag!







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Tillfälligt slut

Nu har vi varit på ikea och självklart så är det enda man ska ha tilfälligt slut *suck* jaja var bara att se glad ut ändå. Så nu när jag kom hem så tröstade jag mig genom att göra en kopp varm chocklad med minimarshmallows och grädde, mums. Jag har inte druckit en enda kopp av det iår så jag tyckte det var dags nu när det så gott som blivit vår.



















 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Ikea

Ny dag med en sambo som kanske gick lite hårt åt på flaskan igår så han har mått därefter också börjar luta åt rätt håll nu. Jag har verkligen  inte det inbyggt i mig att tycka synd om bakfulla personer för det är alldeles för mycket " SKYLL DIG SJÄLV" faktor över det. Han ser säkert fram emot att gå på Ikea med mig idag.

Själv däremot mår jag som en världsatlet i sina bästa år, okej där kanske jag tog i lite mycket för jag mår nog aldrig som en världsatlet då jag är mera som en 82åring i kroppen, men okej då jag är som 82  som man tror är mycket yngre.  

Nu ska jag försöka ta mig iväg.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




What about now?



Den här låten är så fruktansvärt bra *rysningar*!


 

Daughtry - What about now

text:


Shadows fill an empty heart
As love is fading,
From all the things that we are
But are not saying.
Can we see beyond the scars
And make it to the dawn?

Change the colors of the sky.
And open up to
The ways you made me feel alive,
The ways I loved you.
For all the things that never died,
To make it through the night,
Love will find you.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

The sun is breaking in your eyes
To start a new day.
This broken heart can still survive
With a touch of your grace.
Shadows fade into the light.
I am by your side,
Where love will find you.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love, it never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

Now that we're here,
Now that we've come this far,
Just hold on.
There is nothing to fear,
For I am right beside you.
For all my life,
I am yours.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,




· Lämna en kommentar ·
Musik // 3 kommentarer




Middagsplaner

Nu har jag äntligen fått tag på allt jag behöver till baket, nu ska jag bara se om jag lyckas baka det så  det  blir ätbart också. kanske får serevera bränd muffin med utflytande frosting i en djup skål i slutändan. Nej förhoppningsvis så blir resultat något bättre än så.

Snart bär det av till en middag hos en vän till min sambo. Blir nog inte allt för många timmar där eftersom Bubbisen är med men det ska bli trevligt. Hungrig som det oavbrutet känns jag är  så ser jag fram emot maten.





*Nath goes modebloggare för 1 bild






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Melodikrysset

Åhh härliga lördagmorgon, nu sitter vi hela familjen i soffan här hemma och löser melodikrysset för fulla muggar. Ja Bubbigubben är riktigt bra på melodikrysset,  nyss så sa han "men mamma hallå, kan du inte den här lätta". och så himla han med ögonen åt mig. Okej det där kanske jag hitta på men han ritar åtminstone på tidningen. 

Men melodikrysset  är grejer det, för det går bra nu.


-Vadå pensionärsvarning??







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Spelberoende

Hej jag heter Nathalie och jag är spelberoende!  Hur det började???? Ja egentligen för inte alls så länge sen när min sambo hittade en app som hette Angry birds. Jag kollade lite lätt skeptisk men så provade jag lite på hans telefon och blev fast direkt. Sen kunde jag inte låta bli att  ladda ner det till min tel och på den vägen är det.


 Jag bara måste skjuta små fåglar ,tjocka fåglar, många fåglar på de där gröna klotrunda små grisarna.










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Övergiven

Min sambo har övergett mig för sängen. Jag skrek hysterisk "lämna mig inte" men det hjälpte inte så nu får jag fördriva tiden själv här i min ensamhet. Nejdå så farligt är det inte, jag överlever utan psykiska eller fysiska men hoppas jag .

Vad ska man göra då tro? Hoppa hopprep? Byta från bluescreen på tv:n till något program? Nej jag ska nog ta fram pensionären i mig och plocka fram lite korsord, hjärngympa är aldrig fel. Ja eller så återvänder jag till mitt älskade photoshop ett tag, det är alltid kul att fördriva tiden med.


Gör ni något roligt så här på kvällningen?







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Fredagkväll

Det är fredagkväll o det betyder heeelg. Nu ska jag bara vänta på att klockan blir tillräckligt mycket så man kan slänga Bubbigubben i säng sen ska jag antingen se klart Harry Potter eller spela Indiana Jones lego, eller båda fast kanske inte samtidigt då.


Sen ska jag under tiden jag ser på film eller spelar äta massa chipp o dip. Jag har precis käkat middag men jag är som ett svart hål idag, känns som jag skulle kunna äta hur mycket som helst, no limit.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Cake boss

Sitter och kollar på Cake boss på TLC och blir så imponerad, så fruktansvärt duktiga. Tårtorna är så otroligt fina, sagt det förut och säger det igen, jag är så otroligt imponerad över personer som gör något riktigt bra. De här tårtorna är mera konstverk än något annat, vet inte om jag skulle vilja förstöra den genom att skära i den.

Kolla in de här tårtorna visst är de fina!!!













bilder lånade från google










· Lämna en kommentar ·
Tv // 3 kommentarer




Bubbi

Jag avgudar photoshop, helt underbart program.






· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 0 kommentarer




Hudton kall eller varm?

Här kommer en liten guide om hur du tar reda på om du har varm eller kall hudton och som hjälper dig att avgöra vilka färger som passar dig bäst.


Din hudton kan vara antingen varm, kall eller neutral. Det är väldigt bra att veta vilken hudton man har när man ska välja kläder, smink och hårfärg.
Rätt färg får dig att stråla och fel färg kan få dig att se trött och glåmig ut.

Du har säkert några favoritkläder i garderoben som du hellre använder en andra? Sannolikheten är stor att dessa kläder har en färg som passar dig väldigt bra.
Med rätt färg på kläderna så kan man se yngre, gladare, piggare och lyckligare ut!
Rätt färger kan till och med få mörka ringar under ögonen och fina linjer att bli mindre synbara!

Så, hur vet man då vilken hudton man har? Det är inte så svårt faktiskt! Följ dessa små guidelines så får du svaret!


Den varma gruppen:
En varm hudton har en nyans som går mot gult/orange.
Venerna på handledens insida går mot grönt.
Du blir lätt brun i solen och sällan solbränd.
Du passar i varma färger (se färgschema nedan)

Ditt hår är antingen svart eller brunt (brunt med dragning mot rött eller koppar). Dina ögon är bruna och din hy är oliv eller gyllene.
Ditt hår är blont till mörkblont. Du har bruna ögon och din hy är oliv eller gyllene.
Ditt hår är antingen rött eller ljust auburn med inslag av blont. Dina ögon är antingen gröna eller bruna och din hudfärg är beige.
Ditt hår är rött till gyllenbrunt, din ögonfärg är blå och din hudfärg är ljust beige.


Den kalla gruppen:
En kall hudton har en nyans som går mot blått/rött.
Venerna på handledens insida går mot blått.
Du blir inte lätt brun i solen och du bränner dig lätt.
Du passar i kalla färger (se färgschema nedan)

Ditt hår är ljust till medelbrunt, du har antingen gröna, hazelbruna eller blå ögon och du blir lätt bränd i solen (men har naturligt rosiga kinder).
Ditt hår är mörkt askblont, dina ögon är antingen hazelbruna eller blå och din hudfärg är ljus till mycket ljus.
Ditt hår är mörkbrunt, dina ögon är blå och du har en mycket ljus hudfärg som går mot rosa.
Ditt hår är ljusbrunt till medelbrunt, dina ögon är blågrå till ljusgröna, din hy är ljus eller mycket ljus med en aning rosa på kinderna.
Ditt hår är rött eller mörkbrunt, dina ögon är mörkbruna och din hy är ljus och med mycket rosa på kinderna.


Den neutrala gruppen:
Din hudton är både kall och varm eller ligger mittemellan.
Venerna på handledens insida går mot både blått och grönt.
Ditt hår kan ha vilken färg som helst och även ögonfärgen kan vara vilken som helst.
Du passar i de flesta färger och även svart och grått klär dig.


Tips!
Ett bra sätt att kolla om du är varm eller kall är att ta ett tyg i orange och ett tyg i starkt rosa och hålla dessa framför ansiktet.
Om du ser bäst ut i rosa så är du kall och om du ser bäst ut i orange så är du varm. Ser du lika bra ut i båda så är du förmodligen neutral.


          
                         Varma                                                                         Kalla













*Den här guiden kommer från
www.tikei.se som är nätbutik som säljer enbart mineralsmink.


· Lämna en kommentar ·
Make up och hårvård // 1 kommentarer




Frukost

Nu är vi på väg till dagis alldeles strax och innan dagis är det klart att man måste äta lite frukost. Bubbigubben ser till att alla får i sig lite frukost så ingen behöver vara hungrig.



*Bubbi ser till att nalle blir mätt o glad genom att låta han smaka på
hans macka





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer