Stackars liten

Har tagit hand om en mycket sjuk liten Neo idag, han har varit så hängig stackarn. Det första han gjorde imorse när vi tagit upp honom var att kräkas av den höga febern. Sen åkte min älskade sambo till jobbet och jag fortsatte pyssla om stackars lilla snutten som var så slut att han bara låg på soffan.

När vet man att ett barn är sjukt? Jo när det stannar på samma plats man satt ner dem på fast de har möjlighet att gå då vet man något inte är som det ska. Tyckte så fruktansvärt synd om honom där han låg i soffan och var skållhet. Han var så trött redan tjugo över 9 på morgonen att jag la han igen för att vila. Han somnade direkt och sov en bra stund.

Sen när han vakna så hade alvedonen jag gett honom tidigare gått ur så han var brännhet och det som händer då är att han upprepar morgonprocessen och kräks av den höga febern. Hela kudden, tröjan och golvet kräktes han ner. Usch o blä, som tur var kom inget alls i soffan då han låg på kudden och den fick ta smällen. Så det blev att köra en tvätt direkt och torka spya. Hoppas han mår lite bättre imorgon iallfall.

 



· Lämna en kommentar ·
Neo // 4 kommentarer




Liten sjuk

Jag hade tyvärr rätt när jag skrev sista inlägget igår att jag misstänkte att Neo var på väg att bli sjuk. Runt klockan tolv på natten vaknade han kokhet, då hade han nästan 40 graders feber så då fick han alvedon. Behöver jag säga att stackarn inte har  sovit så väldigt bra i natt.

I morse var han rigtigt kokhet igen så pass att han skakade, usch stackars lilla  gubben. Jag tycker så synd om han för man såg hur dåligt han mådde, han hann också med att kräkas (han gör alltid det av hög feber). Nu har han fått Alvedon så nu är han iallfall piggare men han är fortfarande väldigt varm. Vi sitter mest i soffan och myser framör "Vakna med the voice". Hoppas han kryar på sig snart.

             Gammal bild men jag tycker den är underbar!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Sovdags

Nu är firandet av älskade sambon över och jag är helt färdig kan jag säga. Ska faktiskt gå och lägga mig mycket snart för jag känner att jag behöver sova. Våran lilla sötnöt Neo lade vi isäng för ett tag sen och han somna men så vakna han till och känns väldigt orolig så vi fick plocka upp honom ur sängen. Misstänker att han kanske håller på att bli sjuk tyvärr, dagis har ju börjat igen så det vore inte direkt omöjligt att han dragit på sig något. Håller dock tummarna för att det inte är så.

Utöver tråkigheter så kan jag tala om att det snart kommer komma upp en ny tävling här på bloggen så håll utkik.



Här är ännu en bild på mitt söta kusinbarn Olle








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Happy birthday sambo

Började morgonen redan kvart i sex i morse då jag gick upp och fixade ihop en liten presentbricka till min sambo som fyller år idag. Sen när jag var klar med fixet så tåga jag in i sovrummet och sjöng "ja må han leva" för hela slanten.

Sen blev det presentutdelning och jag tror att  han ändå blev ganska nöjd med det han fick. Min sambo har en förkärlek för alla dessa  verktyg som finns på marknaden så han fick en skruvdragare i miniformat som han gått och tafsat på i affärn innan. Sen fick han också ännu ett våldspel till sitt ps3 som han kan lägga till samlingen "Call of Duty black ops" Så nu kan han forsätta att skjuta ihjäl människor och skära halsen av hundar (om hundarna fortfarande finns med i detta spel)

Så nu vet jag vad han kommer att fördriva kvällen/kvällarna med ett tag framöver.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 5 kommentarer




Sjuklig

Usch har verkligen inte mått bra alls idag, utöver allt det vanliga så har jag haft en migrän som inte är av denna värld. Nu på kvällningen först har migränen börjat ge med sig mycket sakta men säkert.

Imorgon hoppas jag att jag mår bättre för då fyller min fina älskade sambo år. Då blir det att sjunga för glatta livet på morgonkvisten, jag kanske inte ska ta i för mycket för då finns det väl risk att grannarna tror att något plågas. Ja  jag får väl gå ut och sätta upp en varningslapp på dörren i trapphuset annars i värsta fall.

Nej nu ska jag sova så  min "vackra" sånglärkeröst får vila och förhoppningsvis är extra fin tills imorgon.

Natti natt




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 4 kommentarer




Rutiner

God morgon. Just nu sitter jag i soffan här hemma helt själv. Alla har återgått till sitt vilket innebär att min sambo började jobba idag, Nova är i skolan, Neo är på dagis och jag har feber och är sjuk.

Även fast jag inte mår toppen så kan jag säga att det är känns riktigt lyxigt att vara helt själv. Det är så tyst och lungt och skönt. I vanliga fall skulle jag aldrig våga somna, men vill jag nu somna på soffan så kan jag göra det utan risk att vakna upp till exempel en frys på vid gavel och en liten herre som stulit 32 glassar.

Så nu ska jag bara göra mig en kopp te och se om jag orkar fortsätta med min fotobok. Hoppas ni har en skön måndag.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Hemsida

Jag är precis klar med min hemsida, dock kan ändringar komma att ske! Adressen är www.nathalierotkonen.hemsida24.se 


                                  Bild ur arkivet



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Inspiration

Sitter och ska börja plocka ut bilder jag vill ha med i min fotobok som jag ska göra. Det finns som jag skrev förut väldigt många bilder och gå igenom men jag tror det blir värt besväret i slutändan. När jag är klar med att välja bilder så ska jag sätta mig och kolla nätet efter  lite inspiration inför nästa helg då jag ska fota ett bröllop.

Ser riktigt mycket fram emot bröllopet, platsen är helt fantastisk och jag har lite ideér och jag hoppas verkligen djupt och innerligt att det åtminstone inte regnar. Iallafall så tror jag att det kommer bli riktigt bra.





  



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Vinnaren av presentkortet

Stort grattis säger jag till Elin  som blev vinnaren i min tävling av presentkortet på 500:- hos familjesmycken.

Tack alla som var med och tävla och ni som inte hade samma tur som Elin så lovar jag att det kommer flera tävlingar i framtiden.








· Lämna en kommentar ·
Tävling // 3 kommentarer




Tävlingen snart slut

Nu är det inte alls lång tid kvar innan min tävling som jag har i samarbete med familjsmycken avslutas. Så har du tänkt att vara med men ännu inte gjort det du ska så har du sista chansen nu.

Klockan 20.00 så lottar jag ut en vinnare  och kontaktar den lyckliga vinnaren av presentkortet på 500:-.


Tryck här om du vill vara med så kommer du direkt till tävlingen.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Skogspromenad

Igår tog vi våran första promenad i skogen, det är något vi gör varje år när hösten kommer med svampsäsongen. Vi har ett riktigt superställe men det är tyvärr väldigt ont om kantareller där men trattisar finns det mängder av i mitten av oktober för nu är det lite i tidigaste laget.

Däremot fanns det enorma mängde med lingon och blåbär och barnen uppskattade verkligen blåbären och stannade och åt sig helt blålila. Vi hittade ingen svamp igår men det gör inget för jag tycker det är så mysigt att bara gå i skogen och ströva bland alla tallar, granar och allt blåbärsris och så luktar det så härligt inne i svampskogen om hösten.

Brukar ni plocka svamp?









· Lämna en kommentar ·
Foto Natur // 0 kommentarer




Blankt schema

Riktig slöar dag idag, så det kommer inte bli många knop gjorda här. Det som är på agendan är väl att se till att få hem Nova fån skolan, känns som inte något man kanske bör hoppas över men annars så är schemat blankt.

Jag vet att jag däremot borde sätta igång och få fram eller snarare bestämma rekvisita till en fotografering jag ska göra nästa helg, ska bli så kul, ser fram emot det mycket kan jag säga. Jag hoppas verkligen att vädergudarna är med mig eller snarare oss den dagen.

Nu ska jag vila lite innan Neo ska väckas från sin vila. Ha en bra dag.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Handling och droppar

Blev en lång dag idag, allt tog mycket längre tid än vad jag tänkt så vi kom hem ganska sent från handlingen. Vi var en snabbis förbi gränby för att  byta en jacka och då samtidigt på gränbycentrum har de idag invigning för en del nya butiker och en av dem var Panduro!!!!

Jag älskar panduro, finns så mycket härligt pyssel och annat kul där så dit kommer jag nog återvända några gånger misstänker jag.

Iallafall summan av kardemumman blev att vi kom hem ganska sent så mina planer om att plocka ut bilder till en fotobok har inte påbörjats alls, istället så fotade jag vattendroppar här på kvällskvisten istället. Första gången jag testar att fota  vattendroppar på detta vis och det är lite småklurigt att få det bra men jag ska ge det ännuu ett försök imorgon tror jag.

Här är en av bilderna iallfall.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Fotobok

Sitter och kollar när Neo rockar loss till Gummibjörn här på vardagsrumsgolvet, han dansar för glatta livet.
Snart ska vi ta vårat pick o pack och åka och handla och efter det så ska jag faktiskt sätta mig och plocka ihop bilder till en fotobok med mina egna fotografier för det här året.

Tanken är att jag ska göra en bok varje år för att det är både kul att få ut fotona någon annastans (än att bara ha dem i datorn) och att man kan gå tillbaka och förhoppningsvis  så  kan man se utveckling med åren.
Får se hur lång tid det tar att välja ut alla foton då jag har mååååånga vid det här laget men det kommer säkert gå bara man ger det lite tid.

Det är mina planer för denna dagen så här långt. Hoppas ni får en bra (löne)dag!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Datorn lever

Vi har fått igång datorn eller min sambo opererade ett bra tag och lödde den ena kabeln efter den andra och hokus pokus så funkade den, (peppar peppar ta i trä) Så vi invigde den med filmen "Hur många lingon finns det i världen". Det var en ganska rolig och fin liten film tycker jag, sevärd iallfall.

Skulle vara kul att se en föreställningen med Glada Hudik-teatern på riktigt någon gång. Nej nu känner jag att det är dags att gå och sova, hörs imorgon, natti natt!!!


Handling:
Alex, 27 är en stor egoist och har misslyckats med det mesta i livet. Han har en usel relation till sin flickvän och är dessutom arbetslös.

När han så äntligen får ett jobb på Hudiksvalls Kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i. Plötsligt befinner sig Alex som ledare för ett gäng utvecklingsstörda och dom får honom steg för steg att se livet med nya ögon. Alex inser att alla människor är lika värda och har samma möjlighetatt växa bara man visar förtroende och respekt. Alex inser också attensam inte är stark utan tillsammans med andra blir man stark.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Full rulle

Då var det full rulle på här hemma på torpet igen då Nova har kommit hem från skolan och Neo vaknade från sin vila för ett tag sen. Min sambo har precis satt igång med en  livräddningsmanöver på våran dator som för ett tag sen helt plötsligt checkade ut såpass att det inte ens gick att slå på den, den var verkligen helt död.

Så nu sitter han och opererar lite och jag hoppas vi kan få tillbaka datorns livskraft när vi ersatt några delar. Då vi har ganska mycket på den där datorn (mängder av kort) så skulle jag bli lite ledsen i ögat om den inte går att rädda.

Medan han fixar med datorn så väntar vi på besök också. Neos och Novas mormor och henns sambo ska komma och fira Neo idag och bjuda på pizza, ska bli gott så det tackar jag för.


Här är ytterligare en bild på Nova som jag tog igår




· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 5 kommentarer




God morgon

Godmorgon har precis varit iväg med Nova till skolan och nu ska jag ta och dricka lite te och bara mysa ett tag  med resterande av familjen. Får så vart den här dagen leder för just nu så har vi inga planer alls. Hoppas ni alla får en bra  dag.

Jag fotograferade barnen igår och jag visade ett porträtt av Neo så nu måste jag ju visa ett på Nova också.


Ps. Har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken. Var gärna med!
Tryck på pågående tävlingar i kategorimenyn så kommer du dit!










· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 6 kommentarer




Porträtt Neo

Här är en av bilderna jag tog i kväll på älskade lilla sötgubben Neo! Jag är lite missnöjd över att jag inte fick med hela foten men annars så tycker jag mycket om den här bilden. Vad tycker ni? Färg? Svartvitt?













· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 4 kommentarer




True talent

Sitter och tittar på "True talant" som har prämiär idag Måste säga att jag gillar verkligen upplägget för den här tävlingen, att inte juryn får se personen förens de har röstat igenom den. Tycker också att det var bra att de hade så stor jury och verkligen sett till att fått med alla åldersgrupper.

Än så länge så har två stycken framfört sina låtar och båda har haft superröster dock fastnade jag för den första lite mer. Nu forsätter det så ska kolla vidare.














· Lämna en kommentar ·
Tv // 2 kommentarer




Syskonfotografering

Fixade lite för fotografering här hemma då jag så gärna skulle vilja ha ett sött syskonkort. Jättelätt verkligen!

Så här såg det ut  första försöket när jag försökte få Neo att sitta i Novas knä för att fånga den där söta bilden. Gulligt va!!




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Indotendo

Har precis ätit middag här hemma och nu tittar jag på medan Nova spelar boxning och tennis på som det heter enligt Nova Indotendo Wiie
Kan säga att hennes inlevelse är det inge fel på iallfall, hon vevar och hoppar runt som om råkat sätta sig i en myrstack. Skulle jag ligga i så där som hon gör skulle jag nog med dagens kondition dra på mig antingen hjärtattack eller få svår andnöd.


Men det är bra att hon ligger i så hon sover gott i kväll.

Tilägg:  Efter jag skrivit det här inlägget så kom jag undefund med att jag är en riktig höjdare på bowling, fick spärr och strike första gången någonsin jag spela, helt enkelt en naturbegåvning!! Kanske framtid som bowlare!?




· Lämna en kommentar ·
Unga damen // 0 kommentarer




Konversation på hög nivå

Konversation mellan mig och Neo.


Neo: Springer till köket och jag hör hur han sliter upp frysen, sen väldigt glatt: -Glaaaacchhh

Jag: Ropar  -Nej du, inte nu.

Neo: Skriker i högan sky -GLAAAAACH

Jag:Går ut till köket för att förhindra att han snor glass och lämnar frysen öppen  -Nej du får ingen glass nu!!!!  
Tar glassen han hunnit snott och lägger tillbaka den i frysen och stänger

Neo: Väldigt ARG bankar på frysen - GLACCCHHH, GLACCCCHHHH, GLACCCHHHH

Jag går tillbaka till vardagsrummet Neo kommer  skrikandes efter
-GLASSCCCHHH, GLLAAAAACCCHHHH!



Det är dumt att använda för många ord så han har ju självklart sett till att lära sig det viktigaste!
Nej jag lät han inte vinna detta är en gammal bild på när han äter glaccchhh












· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 6 kommentarer




Morgonbestyr

Godmorgon eller har varit igång ett tag här  men det är fortfarande innan 12 så jag skriver god morgon. Var tvungen att ställa klockan igår kväll så den skulle ringa idag vid 7.20 för att fröken Nova skulle till skolan. När klockan ringde så fattade jag absolut inte alls vad det var för något, ljudet blandades in i mitt dröm på något sätt så det tog ett tag innan jag vaknade till.

Jag var så fasligt trött att så fort jag fick av larmet så somna jag om och fick iallfall 10 minuter till innan larmet gick på igen. Sen var det bara att sätta fart för att få Nova i tid till skolan. Sen när jag kom hem kunde jag ta det lugnt, så just nu sitter jag och dricker te med Neo medan min sambo har styrt kosan mot sjukgymnasten.

Kan säga att idag blir det nog en hemma dag då vädret är så enormt tråkigt, funderar på om man kanske ska rigga för en fotografering men jag har inte bestämt mig riktigt än.

Nej nu måste jag sluta för Neo spottade precis ut te över hela bordet. Ha en bra dag!!
















· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Svenska Hollywood fruar

Sitter och kollar på premiären av "Svenska Hollywood fruar" och jag tål inte ena av hemmafruarna Gunilla jag tycker hon är så vidrig, huva....

Sen tycker jag det här är så underhållande för deras problem är ju inte av denna värld. Här är det verkligen har man inga problem så skapar man egna. Jag menar när man överväger att sätta löspäls på en hunds svans för man är missnöjd med hur pälsen på den har blivit klippt för att man ska ta ett familjeporträtt för att överglänsa hundens "styvmammas" målning, men som sagt  det är ju helt klart underhållande.


Här är en bild som jag tog på Andreas när jag var på fotoutflykt till Viks slott med honom





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 9 kommentarer




Tack snälla ni <3

Har fått väldigt mycket snälla kommentarer från er underbara läsare på sistone och jag vill bara tacka er så mycket för dem. Blir så glad och känner att det är extra roligt att blogga när man får massa positiv feeback.

Sen så har jag fått en hel del nya läsare och jag ville bara säga att ni är så välkomna, det är så roligt att ni vill  läsa min blogg.  Jag hoppas ni kommer trivas här och stannar kvar.


Ps. jag har en tävling just nu där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken. Var gärna med! Välj bara tävlig i kategorimenyn så kommer ni dit.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 13 kommentarer




Fina Madde

Gick tillbaka och kollade lite bilder som jag tog på min kompis Madde här i somras. Efter man låtit korten vila ett litet tag så ser man korten lite annorlunda när man tar upp dem igen så nu har jag suttit och gått igenom ytterligare några.

Här nedan är några på fina Madde









· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 5 kommentarer




Mystime

Nu har vi mystime här hemma jag och lillbubben medans pappan i huset sover. Vi har precis druckit lite te, Neo är helt besatt av te så han får en kopp varje morgon av mitt koffeinfria te som jag också dricker. Han tycker också om kaffe väldigt mycket men det tycker jag gott han kan vänta med ett par år.

Måste bara visa den här underbara heldressen som Neo springer runt i just nu, han fick den i födelsedagspresent igår. Den är hur härlig som helst och han blev så söt i den också, gullungen. Kan säga att jag också skulle vilja ha en sån där att gå och skrota i för det ser ju så mysig ut.

Nej nu  ska jag rita lite med lillsöt här nu. Hörs sen.

Ps. Jag har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken. Var gärna med!!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Glada hälsningar från missångerträsk







Fick hem Martina Haags nya bok häromdagen  "Glada hälsningar från missångerträsk" jag har redan läst klart hela. Den var riktigt bra tyckte jag, hon skriver  på så lättsamt sätt och hennes böcker är alltid roliga. Jag kan rekommendera denna bok helt klart.

Den handlar om Nadja som har en stark längtan efter barn men vid 45 är hon fortfrande barnlös men bestämmer sig för att göra något åt saken.

Här är ett stycke ur boken:

                                                    















· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Kalaset över

Då var kalaset över och en utamattad men glad Neo ligger nu och sussar så gott. Han somnade inom 3 minuter då han var så trött så trött då han vägrade att sova under dagen innan kalaset för han kände att något var i görningen.

Neo tackar också alla ni snälla, söta som har grattat på hans födelsedag genom kommentararer.

Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen då jag är helt slut efter en hel dag med folk.

Ps. Jag har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken, var gärna med!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Neo 2 år idag

 Idag fyller våran fantastiska sötunge Neo 2år, grattis hjärtat mamma älskar dig så mycket. Kan inte fatta att det redan gått 2 år sen du kom till oss. När du kom så  låg du där så liten och perfekt och vi var så glada.

Nu imorse så började vi morgonen med en lite tradition vi har här hemma vilket innebär att vi kommer in med en bricka med ljus, frukost och paket på till sängen och sjunger ja må han leva. Alla får en sådan bricka här i familjen när de fyller år. 

I present  fick han en batteridriven motorsåg (han är helt besatt av verktyg) så den har han sprungit runt och lekt med här under morgonen.

Nu så kommer det strax ramla in folk för lite kalas så jag ska fixa det sista här, hörs sen




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 5 kommentarer




Fix o don

Känner mig fortfarande väldigt  hängig och seg men vi tog oss iväg för att fixa det vi skulle.

Så nu har vi ganska nyligen kommit hem efter att ha  handlat allt som behövs för morgondagens kalas för våran blivande  lilla 2-åring. Det blir ju en del att inhandla när man ska fixa kalas men det flöt på bra och såklart så har vi har även köpt en present till lillsötisen som han ska få imorgonbitti.

Annars så håller vi här på att fixas med middagen, jag är så hungrig nu. Idag blir det pommes med fläskifile, beasås och kryddsmör, mums ska bli så gott. Ser fram emot middagen kan jag säga.

Nu ska jag hjälpa till här lite så hörs sen!!


Här är ytterligare en av bilderna på Ia som jag fota för ett tag sen 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 5 kommentarer




Snart på vift?

Finn en lite risk att vi snart har våran Berit ute på vift då det är en liten herre som har fattat enormt stort intresse för våran åttbenade vän. Varförjag misstänker att hon kommer vara på vift är för att Neo dessutom har börjat öppna till terarriet ibland men då han gjort det så blir han så rädd  direkt efter och kliver ner , går därifrån och låter det vara öppet in till Berit

Så skulle inte förvåna mig om man ser Berit är ute på äventyr någon dag här framöver!

Ps. Har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjsmycken!











· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 7 kommentarer




Dålig dag...

I natt sov jag mycket bättre än igår natt men innan jag gick och lade mig så kände jag att jag inte mådde toppen. Så när jag vaknade imorse var halsen raspig, jag hade extremt ont i huvudet och var helt öm i hela ansiktet från tänderna ut i käklederna vid öronen för att jag har legat och biti ihop stenhårt under natten.

Usch inte alls någon bra dag att bli sjuk på då vi har mycket att stå i. Vi skulle idag åka iväg och köpa present åt älsakde lilla Neo som fyller 2 år imorgon. Mammas fina lilla kille är redan 2 år, helt otroligt vad tiden går på. Sen skulle vi också handla allt som behövs inför kalaset vi skulle ha för han imorgon.

Känner att det kommer bli en kämpig dag men det måste göras så det är bara att bita ihop.

Ps. glöm inte min tävling där man kan vinna ett presentkort på 500:- från familjesmycken!








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 7 kommentarer




Ett råd

Ett litet råd bara. Ska du kasta en baguette till din sambo som sitter i soffan se till att räkna in att påsen är längre än vad du tror så du inte kastar iväg den i lägre höjd än vad du tänkt och då istället träffar bordet och slår ner alla glas och flaskor som står där.

Ja var bara det lilla rådet jag ville dela med mig av.


Ps. Har en tävling just nu där man kan vinna ett presentkort från familjesmycken på 500:-



Här är en bild frånfotograferingen med Ia som jag hade för ett tag sen



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 5 kommentarer




Jag vill sälja min dotter som slav...

Tycker den här texten är riktigt bra.

Ps. Missa inte min tävling som pågår just nu där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 6 kommentarer




Drömnatt

Usch i natt ha det varit en riktig jobbig natt. Jag har sovit väldigt oroligt och drömt mardrömmar hela natten. Den drömmen jag kommer ihåg var den jag vakna i panik utav.

Jag drömde att jag var hemma och fick väldigt ont i ryggen, av någon anledning så visste jag att det var njurarna. Sen blev jag  väldigt dålig extemt snabbt, såpass att jag var så utmattad att jag inte kunde resa mig. Jag bara låg på golvet, men då det gick så fort att bli så dålig så uppfattade inte min sambo att det var så allvarligt som det var. Han kommer ändå  fram tilll mig och då försöker jag tala om för honom att jag måste till sjukhus men jag får inte fram något, jag kan inte prata, jag får bara fram ljud stötvis och väldigt lågt. Då känner jag att jag inte längre kan andas heller, jag känner också hur jag är på väg att bli medvetslös.

Jag försöker igen och får fram viskande och hackande "sjukhus", Han står kvar över och försöker höra vad jag säger och jag känner verkligen  paniken över att han inte riktigt förstår hur allvarligt det är. Sen svartnar det av att jag inte får luft och då vaknar jag med panikkänslor.


Ja det var inte den trevligaste drömmen jag haft kan jag säga och jag vet att det fortsatte till och från hela natten med olika drömmar men jag kommer inte ihåg de andra. Var iallfall en väldigt skön känsla att vakna och inse att det bara var en dröm.


Ps. Missa inte min tävling som pågår just nu där du har chans att vinna ett presentkort på 500:- hos faniljesmycken



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Utbrytarkungen!

Satt oss som vanligt i soffan efter vi lagt lillbubben och han verkade inte så sugen på att sova då han låg och gnällde lite. Plötsligt blev det tyst och då tänkte jag ahhhh nu somna han äntligen (stackarn håller på att bli förkyld också) Då hör jag ett knak så instinktivt ropar jag "gå och lägg dig" fast till Nova då det är exakt så det brukar låta när hon smyger upp.

Men när jag sen kollar ut mot hallen så ser sovrumsdörren dras igen och då blev jag misstänksam och när jag kommer in i sovrummet så står där Neo på golvet alldeles överlycklig över att "få" vara uppe igen, mammas lilla bus. Då har han lyckats klättra ur sin spjälsäng så nu blir det att byta säng. Egentligen kanske vi redan kunnat göra det men det har vara ganska skönt att veta att han har legat på samma ställe där man la honom, men nu får det bli ett minne blott.

Ps. Missa inte min tävling som pågår just nu!













· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer




Tävling! Vinn ett presentkort hos familjesmycken

Nu drar jag igång en tävling där du har chans att vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken.
De gör otroligt fina smycken personliga då du kan gravera in namn på de eller dem som betyder något för dig. Annars kanske ett namnsmycke blir en bra present till någon eller kanske själva presentkortet isig där de själva får välja smycke? Vilket som så passa på att vara med och tävla.
Det  finns smycken för såväl tjejer som killar.

Det du ska göra för att vara med är väldigt enkelt.
 

  • Gilla  detta inlägget på bloglovin du kan trycka här (behöver inte följa mig men du får ju väldigt gärna om du  vill)
  •  Lämna en kommentar i detta inlägget att du är med. OBS: Kom ihåg kontaktuppgifter såsom mail.


Sen är det klart! Jag kommer att lotta en vinnare så alla har lika stor chans att vinna så länge dessa två punkter ovanför har följts.
Tävlingen pågår från och med idag den 18 Augusti till och med den 27 augusti klockan 20.00

LYCKA TILL!!!!!

Ps.  Alla kommenatrer som inehåller något annat än att du är med i tävlingen, skriv de gärna i ett annat inlägg för jag måste ta bort dem annars för att undelätta för tävlingen.



· Lämna en kommentar ·
Tävling // 72 kommentarer




Tävling runt hörnet

Snart kommer det komma upp en tävling med vad jag själv tycker är ett väldigt bra pris, så håll KOLL. Lättast gör du detta genom att börja prenumerera på bloggen via bloglovin.







· Lämna en kommentar ·
Tävling // 1 kommentarer




Andra dagen

Nu är fröken Nova i skolan för andra dagen, idag började hon kvart över 11  för de hade gjort en uppdelning av klassen på två grupper  och Nova tillhörde grupp 2. Första gruppen började 9 imorse. De gjorde på så vis för att ha tid med alla på ett bättre sätt i matsalen som de ska få äta i idag.

 De skulle också visa vart gränser som de inte får passera går idag. Skolan har ju inget staket eller stängsel så istället har de en gränslinje som barnen inte får kliva utanför. Skolan ligger jättehärligt till precis i början av en skog vilket gör att de har tillgång till en del av skogen också när de är ute och leker.

Hon ville som sagt inte att vi skulle vara med idag så hon blev bara avlämnad. Tror det kommer gå lika galant i dag som det gjorde igår.

Nu ska jag forsätta med lite bilder. Hoppas ni får en underbar dag!!






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 5 kommentarer




Bildfix o inskolning

Sitter hemma i soffan alldeles själv, då resten av familjen åkte ut på en lunch på landet hos min sambos mormor.  Så nu passar jag på och fixar med lite bilder medan jag kan. 

Utöver  mitt bildfix så var det också inskolning idag för fröken Nova och det gick super. De fick sitta i en ring på varsin pall och sen blev det lite av det vanliga vilket innebär upprop, sångstund och så avslutade fröken med att läsa en bok.
De fick också rita en fin teckning som skulle sitta på deras egna låda som finns i klassrummet där de kan lägga allt de håller på att jobba med.

Nova ritade en dubbel regnbåge och sen när hon insåg att hon inte var med på förskolans dag med resten av klassen då de fick rita varsin teckning  som satt på väggen i klassrummet så ville hon givetvis göra en teckning som de kunde sätta upp så det gjorde hon med.

Så imorgon blir en ny dag med ny tag och då frågade jag ifall hon ville att jag skulle vara med imorgon men hon sa att imorgon kan jag  gå därifrån för man måste gå i skolan själv sen ändå!



Här är en bild på min kusin och hennes söta lilla Olle! Färg eller svartvit, vad tycker ni?







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Klippt och fixad

ÄNTLIGEN fixat håret som jag har velat göra så länge nu. Jag går tillbaka mot blont men då jag hade mycket röda pigment i håret då jag var rödhårig så får man ta det stegvis. Just nu är det ljusbrunt eller mörkblont men det gör mig inget alls då färgen ändå blev bättre än vad jag trodde plus att jag vet att det kommer bli ljusare snart!  Jag är så nöjd och det tackar jag duktiga Anna för på Blond i Uppsala, Tack o tack.




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Jag saknar dig jag saknar dig

Har sutttit här i soffan ett par timmar nu och läst boken "Jag saknar dig jag saknar dig". Jag såg att den här boken har blivit filmatiserad så jag antar att jag kommer att se den när jag får chansen men jag vill alltid läsa biken först om det finns en sådan.

Ni som inte vet var den här boken handlar om så är det om ett par enäggstvillingar Cilla och Tina. En dag så är Cilla med i en trafikolycka där hon blir överkör och dör. Tina blir därför tvingad att lära sig att leva utan Cilla.

Tyckte från början att sätt hon skrev på i boken var lite underligt men vande mig rätt så snart och kom in i boken riktigt bra. Har kommit halvvägs och tycker att så här långt så är den riktigt läsvärd. Mycket känslosam bitvis och man känner att man ska ta sig tid att uppskatta dem och  det man har, för en dag helt plötsligt och alldels för snart kan det tragiskt nog vara borta.




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Dagens

Idag har jag försökt hålla modet uppe fast det inte har varit en toppendag rent fysiskt. Jag har väldigt ont idag och utöver att det är jobbigt i sig så har jag dessutom problem med läkaren. Min läkare har en tendens att bara höra av sig när hon själv känner för det fast man bokat tid, och det tycker jag känns lite sådär.

Men nej inget mer negativt nu, bloggen försöker jag hålla så positivt det går. Imorgon så är det dagen D för Unga fröken Nova då skolan börjar. Hon tycker det ska bli så roligt och spännande. Jag tror knappt att inskolningen är nödvändigt egentligen för Nova då hon har så lätt att anpassa sig till olika situtioner. Däremot tycker jag att det är kul att få vara med och se hur det är upplagt under dagarna.

 Min lilla tjej har blivit stor, förstår inte vart tiden tagit vägen!!!




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Kusin med familj

Tog en tripp till Fagersta idag för att hälsa på kusinvitamin. Fick också träffa  resten av henne familj vilket inkluderar hennes karl, henne två barn, hennes bror och hennes mamma (min faster).

Det var inte alls väntat att träffa tre av dem då jag inte visste att de skulle vara där, så det var bara roligt att det blev av när vi ändå var på besök, då vi som sagt verkligen inte ses ofta. Nu sa vi att vi ska försöka träffas oftare, vilket skulle vara kul om vi kunde hålla.

Förrutom att Neo drog fram som en liten virvelvind och höll på att göra oss döva med sina öronskärande skrik så var det riktigt trevligt att träffa en del av släkten.

Hoppas vi kan ses snart igen.

                                                   Minstingen i kusinfamiljen, lilla söta Olle



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Roadtrip

Idag bär det av till Fagersta för att träffa min kusin som jag genomsnitt träffar ca en gång var 10 år. Ja här ser man till att inte tära på varandra i onödan.

Jag ska även slita med mig kameran och passa på att fota hennes barn eller varjefall den ena, den lilla, den andra kanske blir rädd om det kommer en konstig människa han inte alls känner och jagar han med en kamera.


Nu ska här börja förberedas för avfärd, hörs sen.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Höst

Tesäsongen har börjat för mig och det betyder bara en sak, att det är höst. Jag får bara tesug under höst och vintertid sen försvinner det automatiskt någon gång på våren. Jag tittar ut och konstaterar att det faktiskt har blivit mycket mörkare om kvällarna och svalare om dagarna. 

Igår natt när jag satt i telefonen gick jag ut på balkongen och satt mig och pratade. Det var en helt undebar natt igår med fullmåne och en massa stjärnor . Det första jag sen fick se när jag satt mig ner och tittade upp mot himlen var ett undebart stjärnfall. Jag har alltid varit facinerad av himlen och när jag såg det där stjärnfallet så kunde jag självklart inte låta bli att önska något.

Man kan ju alltid hoppas att önskan slår in. Iallfall så är det höst nu och jag väntar bara på att träden ska börja växla färg.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Jag är en...

Det första man får  göra varje morgon och ofta det sista man gör innan man lägger Neo till sängs är att spela den här låten för honom som han är rent besatt utav. Han blir så lycklig allra helst när bilen  börjar studsa. Han kan se den  hur många gånger som helst också, så nu om dagarna är den här låten man har på hjärnan.

" Jag är en Gummi Björn! Ja, jag är din Gummi Björn!
 Jag är en smarrig, mullig, skojig, gullig Gummi Björn!
Jag är din godisbjörn Jag är en funkybjörn
Jag är din lilla söta, goda, glada Gummi Björn!

Oh Yeah!

(GUMMI GUMMI GUMMI GUMMI GUMMI björn)
(GUMMI GUMMI GUMMI GUMMI GUMMI björn) [Pop!]

Jag är en Gummi Björn! Ja, jag är din Gummi Björn!
Jag är en smarrig, mullig, skojig, gullig Gummi Björn!
Jag är din godisbjörn
Jag är en funkybjörn
Jag är din lilla söta, goda, glada Gummi Björn!"


 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Trip

Idag styrde vi kosan mot Tobo för att hälsa på "faster Karin". Jag har skrivit om henne här tidigare men för er som inte läste eller såg det så är Karin  min sambos faster som är född 1916. Hon är så härlig för hon är så pigg och verkligen med på allt. Idag sa hon att kände sig som en kossa när hon satt och fika bara så där rätt upp och ner, verkligen bara apropå ingenting. Jag tycker att hon är helt underbar.


Vi  kom dit med lite kakor och bullar och blev kvar där ett par timmar innan vi begav oss hemmåt igen. Vi kom hem (till stugan) igen vid fem tiden och då blev det danskalas för hela slanten ett bra tag för att underhålla Neo. Dansade mig helt andfådd och var helt slut innan jag kröp av matthet från "dansgolvet" Trodde att lill plutten skulle vara slut vid det här laget men nej han vill ändå inte sova fast vi dansade som kaniner med duracellbatterier x100.

Helt otroligt, jaja nu blir det ett nytt försök att få han att sova. Hoppas ni haft en bra lördag!








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Min Ernst <3

Vi var på djuraffären och köpte mat åt Berit (vår spindel) och då uppstod kärlek från första ögonkastet mellan mig och en skäggagam. Den var så otroligt söt så jag skulle ha kunnat tagit med mig "Ernst" på direkten. Han fick ett namn som klingade med Berit, Ernst och Berit, Det låter väl som stans radarpar?

Iallafall så tog jag reda på lite fakta om Ernst när jag kom hem och det visade sig att som ungar äter de mer än vad jag gör nu om dagarna (jag äter bara lite annorlunda föda). De kan äta upp till 30 syrsor om dagen plus att det ska ha sallad varje dag, riktiga matvrak som små. Dock försvinner det enorma matbehovet med åldern men de måste ändå få mat varannan eller var tredje dag som minst.

Sen så måste de ha en solplats någonstans i terrariet med värme mellan 38-45 grader, sen ska det vara svalare runt om och svalste platsen ska vara 26 grader. Då de är växelvarma djur så kan de inte reglera sin egna kroppstemperatur utan måste ha hjälp med det så därför är det tydligen viktigt att temperera rätt. Utöver värme och mat så tillkommer ju såklart att hålla rent och byta vatten och lite annat fix med vitaminer och sånt.

Med andra ord då får nog min kärlek till Ernst vara på avstånd (ett tag) då det är väldigt mycket jobb med ödlor.


Visst är de söta!!














· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Skolstartsfix

Nu har Nova tagit sitt pick och pack och åkt mot Skara sommarland med sin pappa. Innan hon åkte så passade vi på att åka ut till mamma ett tag också. Mamma behövde också hjälp med schemafix i office så hon bad att vi skulle titta på det när vi var där.

Annars så har vi varit och fixat lite skolstartsgrejer som gympapåse och en "mellanmålslåda". De har tydligen börjat äta lunch ganska sent i skolan från och med i år så de bad oss ha en låda med någon frukt och/eller smörgås i så de har något att äta på ifall de blir väldigt hungriga innan lunch.

Nu ska jag lägga Neogubben isäng och sen sätta mig och läsa eller spela (har inte riktigt bestämt mig) och äta lite chokladpudding med grädde.

 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Rullar på

Varför det har varit så dålig uppdatering är på grund av blandade saker. Haft dåligt med tid och haft saker inplanerat som jag måste infinna mig på och så har jag varit väldigt trött. Idag somnade jag i soffan när jag låg och läste medans Neo vila, vaknade till av att jag fortfarande höll upp boken men den börja åka ner över ansiktet, så trött alltså.

 Annars så är det full rulle om dagarna då Nova har varit hemma ett par dagar nu. Igår så var vi på inskolningsmöte inför kommande starten på förskolan som blir nästa vecka. Nova tycker det ska bli så kul att börja skolan, så nu tjatar hon varenda dag. Förstår att det är spännande jag kommer faktiskt ihåg hur det var själv.

Utöver det så har jag också varit och kollat in en ställe inför en kommande fotografering. Det är verkligen så underbart fint där vi var  så jag har bara positiva förväntningar på detta. Sagt det förut men det tåls sägas igen, ska bli så roligt att få göra detta. Håller tummar och tår på att allt blir till det allra bästa.




















· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




blogg

Dåligt med bloggande för har haft en del annat för mig som jag kan berätta mera om imorgon när jag är pigg. Tänkte bara visa ett livstecken här. Nu verkligen sova så natti natt!!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Produktiv

 Idag har det än så länge varit en väldigt produktiv dag. Började morgonen med att riktigt rensa, städa och fixa här hemma och allra helst i Novas rum, det är så skönt när det är gjort.  Efter det så åkte vi iväg och hämtade upp mamma och skjutsade hem henne för hon hade varit hos tandläkarn och dragit ut en tand. Efter vi kört hem  mamsen och fikat lite så blev det att handla.

Nu har vi kommit hem och har precis ätit en tidig middag för vi ska strax iväg igen. Jag ska åka och kolla in ett ställe inför en fotografering som kommer att ske framöver, ska bli så kul. Berättar mer om det senare.


Utöver allt smått och gott så har jag också hunnit överväga att göra stämbandsoperation av Neo då han har börjat med riktigta highpitch skrik som skär sig så i öronen att man bara vill....ja jag vet inte riktigt.



















· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Krig

Just nu roar jag mig med att sitta och skjuta ihjäl männsikor och äckliga hundar på playstation 3 med min älskade sambo. Eller snarare jag dör och missar alla så han får rädda mig men men...

Nej men jag har förbättrat mig de senaste 25 minutrarna. Nu ska jag bara lära mig att inte få panik så fort någon skjuter på mig och jag inte ser vartifrån. 

Nu... back to war.




Här är ännu en bild från fotograferinge med Ia









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Sveriges roligaste man

Sitter just nu och tittar på tv4 på programmet "Sveriges roligaste man" med Robert Gustafsson. Han berättar om alla sina karaktärer han spelat under åren som flutit.

Han är ju den absolut bästa komikern som går på två ben. Han har ju varit med i tv så gott som hela mitt liv då han började med "Björnes magasin" som man satt bokad vid runt klockan sex varje kväll.  Sen har det rullat på med alla dessa underbara roller han gjort såsom "Nisse" i Rena rama Rolf" "Greger" och alla andra roller i Nilecity och sen en massa diverse roller som man har skrattat så man får ont i magen åt.

Vem kan glömma hans framförande på idrottsgalan som Tony Rikardsson?? "Haj, haj, haj, haj, mitt namn är Tony Rikardsson"

Så hatten av för alla hans roliga, duktiga gestalningar och hoppas  verkligen att få se honom många år framöver också.




· Lämna en kommentar ·
Tv // 0 kommentarer




Fotograferingen med Ia

Var till en kompis och fota igår och jag kan säga att det var ett konststycke för sig. Jag har kommit fram till att jag verkligen, verkligen, verkligen skulle vilja ha en studio. Iallfall så var det  kul och jag tycker det är super att ha någon att öva på också. 

Kan säga att igår var ljuset och jag inte vänner på grund av begränsningar som fanns, men skam den som ger sig. Vi körde på ändå dock motgångar och gjorde de bästa utav det. Kan säga att det är  väldigt svårt att få till riktigt bra foton av det här slaget som de två första här nedan. Hela ljusättningsdelen är ju en hel vetenskap och en mycket viktig vetenskap är det också  när det kommer till foto.


Här är tre stycken från fotograferingen.









· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Ny dag

 Ny dag igen då och den ända som ser ut att inte vilja vara med i dag är den strålande solen tråkigt nog. Fast det positiva med det är att jag kan fota lite mer varsomhelst då. Håller tummarna att det däreomt inte blir regn för det försvårar saker en hel del.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite medan jag väntar på att få höra vilken tid vi ska försöka sätta igång.

Hoppas ni får en bra lördag!



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Fototankar

Sitter och kollar lite inför morgondagens påtänkta fotografering jag ska ha av min kompisa Ia som jag fotat och visat förut  här i bloggen.

Det är tänkt som mera porträttliknande denna gången men vi får se hur vi till slut tar ut svängarna. Jag har lite ideer i huvudet som jag ska försöka göra om från tanke till praktik, vi får se hur det går. Kul ska det iallfall bli, jag  får ju göra det  som jag trivs med allra mest så jag tycker det är underbart.

Sen på tisdag så ska jag iväg och kolla inför en fotografering som jag tycker ska bli så rolig att få göra. Ser verkligen fram emot den och längtar, hoppas bara att jag lyckas som bra som jag vill!!!




· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Resultat

Ja jag ser inte ut att behöva mer hjälp än jag ser ut att behöva i vanliga fall.  Ser heller inte ut som den där morotsorangea färgen jag nästintill hade förväntat mig att det skulle bli heller. Klarade mig även från kycklinggul nyans  och slapp gröna fläckar också så det är ju inte illa må jag säga.

Jag har inte försökt göra mitt hår ljusare själv sen ett x antal år tillbaka då jag just blev kycklinggul med orangea inslag, så detta var verkligen en chansning

Kan dock inte få till en bild som visar färgen alls på något bra sätt då ljuset är så gott som obefintligt. Vi har en ljusnivå här hemma under kvällarna som skulle passa vampyrer. Iallfall så får jag visa imorgon.

Summan av kardemumman är att det inte blev så väldigt stor skillnad egentligen



 




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Färgning pågår

Rött hår eller snarare dassigt utvättat röd/orange som jag blev trött på nu och köpte en mycket  ljusare nyans och kastade i. Jag har mina misstankar om att detta inte kanske inte var det ultimata valet som gjort, jag säger inte det smartaste valet för jag vill inte påstå att jag är smart.

 Iallfall optimist som jag är när det kommer till vissa saker så hoppas jag iallfall att jag åtminstone slipper se ut som en som behöver  hjälp när det är klart,,,,,

Färgning pågår just nu, väntar på resultat.......


Före:










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mat under semestern

Matschemat under semestern

Frukost: Chips, plopp, pepsi max. (Kan dock variera beroende på vad för onyttigheter som finns hemma just då)

Lunch: Lite mera chips om det finns kvar annars så kanske lite vanligt godis

Middag: Kött, pommes o Bea eller Hamburgare med pommes och en massa dipp.


När jag sen står där en dag och inte ens får igen byxorna med våld och undrar hur det här på något mystiskt sätt gått till, så hänvisa till detta inlägget!








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Den där Backman igen

Som vanligt så bra så jag håller på att skratta sönder något. 

Always be closing

Telefonsamtal.

Försäljare: Hej! Jag ringer från *Namnet på ganska känd sajt där man hittar telefonnummer*!

Jag: Hej.

Försäljare: (Med tonläget som om han var den där lilla killen som sitter längst fram i båten på en kapproddningstävling) Jag vill tala med er om hur vi kan hjälpa er att komma i kontakt med nya kunder!

Jag: Okej.

Försäljare: (Med tonläget som om det var en hejaramsa) Jag skulle vilja tala med företagets VD!

(Tystnad)

Jag: Du menar…på mitt företag?

Försäljare: (Extremt entusiastiskt) Ja! Men om han inte är inne så kan jag även prata med marknadschefen eller ekonomichefen eller den administrativa chefen!

(Tystnad)

Jag: Varför förutsätter du att det är en han?

Försäljare: (Harklar sig) Ja…alltså…du vet…är det en kvinna eller?

Jag: Nej.

(Tystnad)

Försäljare: Men varför sa du det då?

Jag: Jag menar bara att du inte borde inte förutsätta det bara sådär. Moderna tider nu, vettu. Kvinnor har också jobb. Några av dem är till och med chefer.

Försäljare: Ja…jo…visst. Men chefen hos er är en man alltså?

Jag: Chefen?

Försäljare: Ja? På företaget…

Jag: Mitt företag?

Försäljare: (Lätt irriterad nu) Ja!

Jag: Det är bara jag här.

Försäljare: På kontoret?

Jag: Nej, på företaget.

(Tystnad)

Försäljare: Hur menar du nu?

Jag: Det är bara jag här. I företaget.

Försäljare: (Det distinkta ljudet av någon som upprört rafsar i en hög papper) Vad gör du då?

Jag; Jag skriver grejer.

Försäljare: (Oförstående) Vadå ”skriver grejer”?

Jag: Du vet. Blogg. Och sånt.

Försäljare: Men vad är din titel?

Jag: Titel?

Försäljare: Ja!

Jag: Just nu är jag föräldraledig.

(Ljudet av något från andra sidan luren som faktiskt lätt skulle kunna missuppfattas som en djup suck och någon som mumlar ”jävla CP” mycket ilsket in i sin egen handflata)

Försäljare: Jag menar vad du j-o-b-b-a-r med.

Jag: Att vara pappa är också ett jobb.

Försäljare: Men på FÖRETAGET!

Jag: Ja, där skriver jag. Det har vi ju redan pratat om.

Försäljare: Men vem är chef då?

Jag: Det finns ingen.

Försäljare: (Ljudet av något som lätt skulle kunna missuppfattas som att någon dunkar sitt huvud i kanten på sin datorskärm) Men vadå FINNS ingen???

(Tystnad)

Jag: Ja, alltså, det är ju mitt företag. Jag äger det. Och det finns bara jag i det.

Försäljare: (Ljudet av rafsande i papper) Så det är ett enmansföretag alltså?

Jag: Ja.

Försäljare: (Plötsligt entusiastiskt igen) Men då är det ju dig jag ska prata med!

Jag: Okej.

Försäljare: (Med nypåslaget hejacklacksmode) Låt mig fråga dig en sak då: Var hittar du dina kunder idag?

Jag: Va?

Försäljare: Dina kunder! Var hittar du dem?

Jag: På 7-Eleven. Oftast.

Försäljare: Va?

Jag: Ja. I tidningshyllan. Jag jobbar ju med att skriva för tidningar. Så oftast hittar jag dem i tidningshyllan. Om ingen har flyttat på tidningarna och slängt dem i mjölkdisken.

(Tystnad)

Jag: (Harklar mig) Men…ja…det händer ju jävligt sällan, förstås.

Försäljare: (Djupt andetag) Men hur får du KONTAKT med kunderna då?

Jag: Redaktionernas mejladresser brukar stå på första sidan i tidningen.

(Tystnad)

Försäljare: Men låt mig fråga så här då: Hur hittar dina kunder DIG?

Jag: De brukar läsa min blogg, tror jag.

Försäljare: Din blogg?

Jag: Jag har Twitter också.

Försäljare: Och det är vad du jobbar med?

Jag: Ja. Fast just nu är jag föräldraledig.

(Tystnad)

Jag: Det är också ett jobb!

(Tystnad. Ett skrapande ljud som påminner lite om någon som karvar in könsord i sin skrivbordsskiva med en sax)

Försäljare: (Med den inte helt övertygade tonen av någon som läser innantill) Men vi har flera innovativa och marknadsledande annons- och söklösningar som jag tror hade passat perfekt för dig…

Jag: Du låter inte helt övertygad.

Försäljare: (Uppgivet) Nej.

Jag: Min fru säger alltid att en säljare måste tro på sin produkt.

Försäljare: Mmm.

Jag: Hon är också säljare.

(Tystnad)

Försäljare: Du…jag fattar helt uppriktigt inte riktigt vad det är du jobbar med.

Jag: Det gör inte min fru heller.

(Tystnad)

Jag: Nu måste jag gå, för nu är min macka klar i ugnen. Vill du höras lite senare eller?

Försäljare: (Med tonen av någon som funderar på att slå sönder sitt tangentbord med sin telefon) Nej…nej, det går nog bra ändå. Tack.


http://fredrik.cafe.se/always-be-closing/



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Ber snällt ju...

Neo står och gnäller vid sängkanten och jag ber (på min mumliga sömniska) honom bara vila  åtminstone en timme eller två, kanske ett dygn till det snällaste jag kan. Han besvara min önskan med att gnälla lite högre, så jag tar det som om att jag fick avslag på min önskan. No mercy, fast jag bad snällt och allt.

Jag har gått på zombieläge de senaste dygnen. Jag är här men ändå inte känns det som. Jag pratar, ser, hör, anadas, rör mig, gör saker men jag uppfattar knappt vad som pågår. Jag har dessutom utvecklat minne som en guldfisk.  Jag ska vara glad om jag kommer ihåg att byxorna ska sitta på benen och tröjan över huvudet just nu. 

Okej att man kan vara trött men det här är löjligt. 

*Såg att mitt förra inlägg inte finns kvar och jag har ingen aning om vad som hänt med det heller?



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Det blir en dag på stranden...

Snart ska vi börja packa väskorna för en dag på stranden. Neo ska bara få sova lite först innan vi åker annars finns det risk för att det kan bli lite sura miner.

 Det är lite skillnad på packningen till stranden sen man fick barn. Jag kommer faktiskt ihåg en tid (om jag tänker väldigt noga) då man endast behövde en handuk, badkläder och i mitt fall solskyddsfaktor (om jag inte ville se ut som en kräfta) med sig sen räckte det.

När man fick barn så hokus pokus så blev det genast krav på stolar, flaskor, kylväskor fulla med dricka, kex,  godis och andra saker man kan muta barnen att sitta still i två sekunder med, gärna en bok eller/och en korsordstidning, leksaker såsom hinkar, spadar vattenkannor, flythjälpmedel till de små och självklart solskyddsfaktor i mängder och i hundra olika slags konsistenser. 

Ja nuförtiden när man åker till stranden  ser det ut som om man har packat för en tvåveckors semester utomlands och det är ett under att man lyckas få med sig allt.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Kvällstur

Sitter och går igenom bilder från kvällens lilla äventyr som vi begav oss ut på. Vi sprang genom skogen, kastade massa sten nedför branta backar, gungade,hoppade från trappsteg, åkte rutschkana, och sprang runt o runt o runt på en ramp vilket var bland det roligaste tror jag om Neo fick välja. 

Neo hann också med att ramla och slå pannan och näsan i asfalten så det blev lite skrapsår, ska synas att man vart på äventyr. Det gick över ganska snabbt och snart var han lika glad igen och fortsatte sin lilla tur.
















· Lämna en kommentar ·
Foto // 3 kommentarer




Utgång

Nej blir inte piggare än så här idag verkar det som och det vill säga att jag inte är piggare än att jag snudd på somnar sittandes i soffan. Neo har just nu en skoprovning här hemma och går igenom precis alla skor han kan hitta och just nu så är det en av mina med klackar som gäller och smäller när han går runt.

Jag tror det här är Bubbigubben sätt att visa att vi ska lyfta våra häckar från soffan och gå ut med honom istället för att vara tråkiga och bara sitta här. Jag måste säga att jag inte är högt motiverad att egentligen lyfta min "lilla" rumpa i detta sömniga tillståndet jag är i men gör jag inte det så vet jag att min hjärnspöken kommer att hacka på mig och insistera på att jag ska dåligt samvete  senare ikväll.

Så nu tar jag mig själv i kragen och släpar mig ut ett tag.









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Spännande dag

Det är så underbart med semester, att bara kunna sitta och rakt upp ner, var som helst hur länge som helst. Idag vaknade jag inte, eller snarare gick inte upp förens halv elva. Jag kollade  klockan vid åtta och tänkte att nu ska jag gå upp jag ska bara ligga i 2 minuter till bara blunda lite, Nästa gång jag kolla på klockan var hon kvart i nio, ojdå jamen okej nu ska jag gå upp iallfall.

Hmm,,råkade tydligen blunda lite länge igen för nästa gång jag kollade klockan så var den tio, jamen herregud nu måste jag ta mig upp ju kan ju inte sova bort hela dagen. Känns som någon matat mig med sömntabletter, jag märker inte ens när jag somnar till mellan gångerna heller är så slut, som att vara gravid igen fast det vet jag att jag inte är. Till slut tar jag mig upp men endast för att fastna stirrande  på en datorskärm apatiskt medan Bubbigubben går på som han fått en uranstav i sig.

Struntar i datorn och fortsätter i min bok istället. Tiden tickar på och någonstans här nu på eftermiddagskvisten kom jag faktiskt på att vi kanske borde ha middag, då jag inte tror att enbart chips är en så näringsriktigt kost för en 2 åring eller? Nej kommer fram till att middag måste göras (fast jag inte tror att Neo skulle ha klagat) så jag reser mig mödosamt och tar mig till köket och kastar in den där kyckligen jag tinat. När jag ordnat med det sån  landar jag isoffan igen. Neo hamnar i en bilolycka med sin Bobbycar så jag tar mig upp åter igen upp ur  soffan för att plocka upp honom och stolen som han välte samtidigt. han verkar ha klarat sig utan värre skador, skönt.

Landar i soffan igen enbart för att jag inte orkar något annat, fortsätter läsa.












· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Arbetsterapeut

Sittter och spelar Mario på Nintendo Wii med älskade sambon just nu men känner att det är dags att ge upp för ikväll. Idag har det var en lugn dag med inga som helst planer utförda vilket har varit skönt.

Min arbetsteraput ringde försig mig vid 12 tiden idag och sa att hon hade mottagit en remiss från  min läkare. Sen ställde hon några tiotal-frågor för att sen säga att hon vill ta sig en titt på mig för att se om vi kunde hitta något som kunde hjälpa mig.

Hon gav mig två olika datum att välja mellen , vilka var idag eller den 10:de augusti, så jag tänkte att det är skönt att ha det gjort så jag valde idag. Så vi halv fem i eftermiddags satt jag med min nya arbetsterapeutoch pratade, snabba ryck där måste jag säga.

Nu ska jag lägga mig i sämngen och läsa lite, hörs imorgon. Natti natt!!







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Fotoskola del 6

Åter igen dags för en ny läxa i Josefins fotoskola. Denna gånng skulle man lägga ut en inte helt perfekt bild utan kanske en där skärpan riktigt inte är med eller liknande.

Jag valde denna bild som föreställer mittdelena av en blomma.




· Lämna en kommentar ·
Josefins fotoskola // 3 kommentarer




Viks slott

Idag var jag iväg på en liten fotoutflykt till Viks slott  med en kompis . Var underbar miljö och väldigt fint slott. Tyvärr var man dock tvungen att boka en rundtur för att få gå in i slottet så vi kom aldrig in och fick se hur det såg ut. Så Vi gick omkring och kollade in allt som fanns runt om istället och det dög bra det med.

Blev en väldigt massa bilder tagna som jag har börjat gå igenom men det är inte klart än på långa vägar. Det var riktigt skoj att åka med en "fotokompis" enbart för att fota, blir helt annat när man har en med sig som också är intresserad av det.

Vi pratade om att ta flera utflykter framöver också så det ska bli kul. Känns bra att komma igång lite med fotandet igen också efter ha varit i en liten svacka, så från och med nu hoppas jag på att det har vänt.

Här nedan är två bilder från dagens utflykt, fler har tyvärr inte hunnit meds att fixas.

Ps. Jag är med i en tävling där jag är en av finalisterna så om ni vill så vore det jättesnällt om ni ville hjälpa mig att vinna genom att rösta på mitt bidrag som är nr: 3   Klicka här så kommer ni direkt dit där ni kan rösta!!















· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Finalist

Jag blev en av finalistena i Lailas tävling, jättekul! Nu får ni jättegärna hjälpa mig genom att gå in och rösta på min bild.Gå in på länken här nedan och scrolla ner på sidan så finns det en ruta där man får rösta. Vore jättesnällt!

 http://lailavillebeck.blogg.se/2011/august/semifinalister-i-tavlingen-bildboost-online.html

Denna bilden tävlar jag med




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 4 kommentarer