Judit o Judit

Fick en kommentar med en länk här i bloggen om en ny com hem reklam med Judit o Judit. Jag skrev ett inlägg för ett tag sen att jag verkligen gillade en av reklamerna för com hem och nu hade jag fått 2 kommenatarer idag om den här nya.  Har inte sett den här på tv än men ni kanske har det? Här nedan är den iallafall, bra eller dålig vad tycker ni??
· Lämna en kommentar ·
Tv // 0 kommentarer
Fotoutmaning

I morgon kliver vi in i Februari och på intiativ av Matilda Bäcker som har dragit igång en rolig fotoutmaning som jag tänker vara med på så ska jag ska varje dag under alla februaris 28 dagar ta en bild och lägga ut här på bloggen, detta ska man göra i alfabetets tecken  alltså från A-Ö.

Jag ska alltså den 1 februari börja med att fota något (ett substantiv) på bokstaven A och sedan fortsätta mig i alfabetisk ordning framåt med datumen tills jag kommer till Ö. Så varje ny dag så kommer det en ny bild.

Visst låter det som en skoj utmaning?! I morgon lägger jag ut första bilden.


                     


· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer
Foton

Här är några bilder som jag tog igår från Vaksalatorg och musikens hus!


· Lämna en kommentar ·
Foto Stad // 0 kommentarer
Bilar och Musikens hus

I dag så åkte vi ner för att kolla in vad som hände på Vaksalatorg, det var tydligen något i samband med mc-mässan. Vi kom dit runt kl 13.00 och då hade dom uppvisningn med formula offroad, det var en liten bil på 800 hk som körde runt och upp och ner för en snöhög. Efter  det så gick vi in i musikens hus för min sambo hade aldrig varit in där, så vi åkte upp och kollde in utsikten och det är ju verkligen fin utsikt högst uppifrån. Har ni aldrig varit in så ta er gärna tid och  åk upp och kolla.

Tog en massa kort men har inte hunnit gå igenom dom alla ännu så jag lägger ut fler i morgon

Nu ska jag gå och sova, hoppas ni haft en bra dag! Natti natt


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Heeeeelg

Gud va skönt att det är helg, är så trött att jag skulle kunna somna stående idag. Idag var det upp  väldigt tidigt och fixa frukost, klä på barn och emellan fixa sig själv för att sen åka  iväg till jobbet för att stressa där och sen direkt hem hämta Neo på dagis, gå till affärn, laga middag, hmm,,, tror det var allt. Nu är första stunden jag suttit ner längre än 5 min på hela dagen.

Ikväll blir det bara massa mys o bus med familjen, Neo är väldigt trött så det blir att försöka busa med honom så pass att han glömmer att han är trött, han får absolut inte somna för tidigt. Nova tog sitt pick  o pack och åkte till mormor för mormor ville spendera tid med henne och det tyckte Nova skulle bli jätteroligt, så hon är inte hemma här så det är något lugnare än vad det brukar vara dessa veckor.

Nu ska jag busa med Burboturbo

Hoppas ni har det bra.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Objektiv beteckningar

Eftersom det är en hel djungel med beteckningar i objektivens värld så har jag försökt kommat till rätta med alla dessa förkortningar, här nedan är en lista på olika bokstäver som kan stå på objektiv. Alla som kanske undrat över dessa blir förhoppningsvis lite klokare

Canon

EF - Passar även fullformatskameror (passar alla kameror).
EF-S - Passar inte fullformatskameror (Inget man behöver ta hänsyn till som nybörjare).
IS - Bildstabillisator.
USM - Objektiv med snabb och nästan ljudlös fokusering.
L - "Luxury". Objektiv med förkortningen L har bättre kvalitet än övriga objektiv.
DO - "Diffractive Optical". Teknik med diffraktiva optiska element som gör det möjligt att tillverka mindre och lättare objektiv men ändå behålla bildkvaliteten.

Nikon
DX - Anpassade för mindre sensorformat.
VR - Bildstabillisator.
AF - Inte Autofokus! Dessa objektiv passar endast till kameror med inbyggd aoutofokus i huset.
AF-S - Inbyggd (tyst) autofokus i objektivet, passar alltså alla Nikons kameror.
IF - Intern Fokus. Fokuserar inuti objektivet, alltså rör sig inte llinsen (lite mer exklusivt).
ED - Bättre skärpa och minskad kromatisk aberration.
D - Har ett speciellt mätningssystem för blixt och exponering, som är mer korrekt än i övriga objektiv.
G - Ungefär samma som D,men objektivet har ingen bländarring.

Sigma
DC - Anpassade för mindre sensorformat. Kompakt och lätt konstrukton.
DG - Passar även till fullformatskameror. Ljusstarka objektiv med jämn ljusfördelning.
OS - Bildstabillisator.
HSM - Snabb och ljudlös autofokus.
IF - Intern Fokus. Fokuserar inuti objektivet, alltså rör sig inte llinsen (lite mer exklusivt).
APO - Låg Dispesion, motverkar kromatisk aberration.För bästa skärpa och kontrast.
EX - Sigmas mest påkostade objektiv för bästa prestanda.
ASP - Förbättrad prestanda och kompakt storlek.

Tamron
DI II - Anpassade för mindre sensorformat.
DI - Passar även till kameror med fullformatsensor (passar alla kameror).
VC - Bildstabillisator.
IF - Intern Fokus. Fokuserar inuti objektivet, alltså rör sig inte llinsen (lite mer exklusivt).
LD - Låg Dispesion, motverkar kromatisk aberration.
SP - Dessa objektiv har bättre prestanda.
XR - Högre kvalitetsobjektiv.


Tokina
AT-X - Högre kvalitet-optik
SD - Bättre skärpa och minskad kromatisk aberration.· Lämna en kommentar ·
Objektiv beteckningar // 0 kommentarer
Foto
· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Morr...Tekniska problem

Satt och tittade igenom gamla inlägg i min blogg och såg att många bilder jag lagt ut med inläggen är borta, vanished, icke synbara, ja helt försvunna *suck*. Vad kan detta tänkas beror på då? Få se vad supporten har för svar för det är lite tråkigt att inte se bilderna. Någon som varit med om liknande?

*Här är en av bilderna som försvunnit i cyberrymden


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Bara hemma

Idag har bara varit en sitta hemma dag med Neo precis som igår,  lillgubben mår iallfall bättre idag  så det är skönt. Precis som igår så var vi bara ut en snabbis för att lämna Novisen på dagis annars så har vi tagit det lugnt och haft en krya på oss dag eftersom han ska på dagis igen imorgon.

Har suttit  och kollat igenom lite bilder när Neo vila men annars så har det inte hänt så mycket här. Nu ska jag ta mig till köket för att börja tina kycklingen vi ska ha till middag, det blir kycklingwok med kokosmjölk och rödcurry idag, ska bli mumma.

Hoppas ni har en bra dag!

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Halv tv kväll!

Nu är Cougar town och the middle tillbaka igen efter upppehåll, så bra, så nu har man tisdagar att se fram emot igen. Nu saknas bara desperate housewifes så är tisdagen fulländad igen. Nej nu ska jag gå och sova för jag är så trött att jag somnar i reklampauserna så natti natti allihopa Sov gott


· Lämna en kommentar ·
Tv // 0 kommentarer
Dagens music
· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
En liten fotobomb ....

 Blev så sugen på att fota idag så jag improvisera och fotade det jag hade i närheten. Här nedan är några av dom alla jag tog.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Hemmadag

Idag har jag och Neo bara varit hemma och tagit det lugnt då han är väldigt hänging. Tog oss ut en snabbis bara för att lämna Nova på dagis i morse men annars  så har vi bara varit inne. Stackarn som har blivit sjuk igen, inge
kul.

Eftersom Neo är sjuk så är det inte mycket på schemat heller, ska bara vara hemma och mysa med lillgubben. Har fått supersug att fota igen men jag vill fota porträtt/fashion bilder, skulle vara så kul att ge det ett försök men skulle föredra lite bättre väder att vara i då.

Nu ska jag roa liten ett tag. Hoppas ni har en bra dag

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Feber och Nova vecka

Fick tag på både sulky, potta och regnskydd igår så det var bra att få allt avklarat på en gång. Nu ska man bara börja vänja Neo att gå på pottan istället för att gör på sig i blöjan.

Idag är det Nova vecka igen och det betyder att det blir full rulle igen, det blir helt annat tempo dom veckorna hon är här. Dom som säger att har man ett barn så kan man lika gärna skaffa ett till vet inte vad dom pratar om, ett barn är rena semestern.

Hämtade Neo och Nova vid 16.00 idag på dagis och på Neos avdelning så sa dom att på eftermiddagen så hade han blivit väldigt snorig och hostig, jag märkte redan igår att han var på väg att bli förkyld men det var inte så farligt då. Nu när vi kom hem så tyckte jag han var varm så jag tog tempen på honom och typiskt såklart så har han febern, stackarn, han har ju inte varit frisk länge alls. Hoppas att han kryar på sig fort.

Nu ska jag se på vem vet mest. Ha det bra allihopa· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Planer

Strax så ska vi  bege oss ut på pottjakt och sulkyjakt. Jag behöver verkligen en mindre vagn som jag kan dra Neo i för hans vagn står alltid kvar på dagis för att han sover i den på vilan. Jag kan verkligen inte bära honom längre bitar nuförtiden för han börjar bli tung plus så får jag väldigt ont i armarna, axlarna och ryggen när jag bär honom. Även om det inte är alls långt mellan dagis och oss så blir den statiska tyngden för mycket.

Våran lilla Bubbigubbe ska börjas pott-tränas också och jag tror att han kommer att lära sig på ett kick då han verkligen är så himla med och förstår så mycket mer än vad jag tror. Jag är helt imponerad över hur med han faktiskt är och att han förstår så mycket man säger åt honom *stolt* mammas lilla duktiga.

Efter vi hittat det vi ska så beger vi oss hem till min älskades sambos mamma för att ta en fika och kanske gå ner till ån och mata fåglarna också, det kommer Neo tycka är kul iallafall. Jag som vanligt tar med mig kameran och hoppas att få något bra att fota.

Nu ska vi bege oss. Ha en bra dag!

*Neo och han söta kusin David som ger han en superkram, så gulliga· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Film gånger 2

Tittade på två filmer irad igår den ena var The Joneses (2009) med Demi Moore och David Duchovny och den andra var Dinner for schmucks (2010) med Steve Carall och Paul Rudd, (Alltid tyckt om Paul Rudd)
Båda var faktiskt bra fast på olika sätt. 
I Dinner for schmucks är ju Steve Carell med och han är ju så bra. Den här filmen är en komedi som är ganska överdriven men den funkar och bitvis så är den riktigt rolig.
Kan iallafall rekommendera båda.

Dinner for Schmucks - DVD - Film

Dinner for schmucks handling:

När Tim får möjlighet att bli befordrad är ett av villkoren för befordran att han ska hitta en udda person att ta med på middag med syftet att driva med den. Flickvännen Julie tycker inte att han ska ställa upp på det vilket han också lovar. När han av en slump träffar Barry, som med sitt specialintresse och sin bristande sociala kompetens ställer till en hel del problem för Tim, bestämmer han sig för att gå på middagen i alla fall och ta med sig Barry som gäst.

Familjen Jones - DVD - Film


The Joneses handling:
Steve och Katie och deras välartade tonårsbarn är till det yttre den perfekta familjen som flyttar in i ett tjusigt villaområde. Snygga och framgångsrika med de senaste prylarna drar de till sig grannarnas nyfikna och beundrande blickar. Plötsligt vill alla ha samma saker som familjen Jones. Vad ingen vet är att familjen Jones är anställda reklampelare, en försäljningsenhet som säljer den armerikanska drömmen och ska förmå omgivningen att konsumera mera. Så småningom blandar sig oförutsedda konflikter och oanade känslor in i det konstgjorda familjelivet· Lämna en kommentar ·
Film // 0 kommentarer
Ytterligare mera onödigt vetande

 • Man nyser i en hastighet av 576 m/sek
 • På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
 • Vårt solsystem är 4,5 miljarder år gammalt.
 • Ön Nauru är enl.legenden uppbyggd på fågelskit.
 • Coca Cola var från början tänkt till att vara medicin.
 • En giraff springer i 57 km/h.
 • En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
 • Huden hos en vuxen människa väger 2,7 kg, nästan dubbelt så mycket som hjärnan.
 • En struts öga är större än dess hjärna.
 • Ett hårdkokt strutsägg skall kokas i 45 min.
 • Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
 • 1 300 liter svett kommer att spridas ut i atmosfären per människa.
 • Fjärilar smakar med fötterna.

 · Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Helg, helg, helg

Idag har vi inte gjort så mycket mer än att varit ut och hälsa på mamma ett tag. Jag hade tagit med mig kameran och allt för att fota då det brukar vara så fint där ute men självklart så var det så fruktansvärt tråkigt grått ljus så det var ingen mening att fota något alls där ute.

Vi var kvar någon timme innan vi begav oss hem igen och då hade det faktiskt börjat klarna upp men solen var så gott som nergången så  det blev bara något enstaka kort på hemvägen men blev inget speciellt roligt egentligen, hade önskat att solen varit framme från början

Nu har vi allafall kommit hem och vi har ätit middag som vi plockade med från Mcdonalds, mums så gott. Så mätt och belåten som man är så  ska vi nu sätta oss och spela lite indiana jones lego på ps3, ska bli skoj faktiskt. Få se dock om det funkar att spela för vi har en mindre glad liten Neo och vi vet inte varför han är arg heller.

Hoppas ni har en skön helg· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Vem vet mest och Tomorrow when the war began

Nu var det egentid för mig och min älskade sambo och den ska vi spendera genom att titta på några avsnitt Vem vet mest.Tycker frågesport är roligt och dessutom så lär man sig saker på köpet så det är positivt, man kan aldrig lära sig för mycket tycker jag.

Just ja om ni tycker att ni har alldeles för mycket tid över och känner att ni vill kasta bort 1.46 minuter av ert liv på en ganska så värdelös film så titta på "Tomorrow when the war began." Det är en Australisk film som handlar om åtta ungdomar som åker och campar över en helg och när dom återvänder så är allas familjer borta då dom blivit bortförda och tillfångatagna av soldater som invarderat landet och förklarat krig. Sen får ni följa ungdomarnas flykt av och kamp mot soldaterna.....Absolut lång ifrån det bästa jag sett.

Nu ska jag se på Vem vet mest. Ha en bra kvällTomorrow, When the War Began Poster· Lämna en kommentar ·
Tv // 0 kommentarer
Dagens låt· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
Lovley fredag

Snart är det helg igen, skönt. Min älskade lilla Bubbigubbe har gjort en helvändning angående dagis nu, han var inte alls ledsen varken i torsadags eller idag när min sambo lämnade honom, såååå underbart. Jag hatar att lämna honom när han är helt förstörd, stackarn förstår ju inte varför man bara kastar över honom till andra människor och försvinner men nu kanske det blir lättare.

Annars idag blir det lugn hemmakväll med frdagsmys som börjar när älskade sambon kommer hem från jobbet vilket blir senare än vanligt då han fick lite extra att göra, typiskt att det blir så på fredagen. Imorgon däremot är vi bjudna på födelsedagsfest vilket är supperkul men vi vet inte hundra än om vi kan gå. Så det ska vi kolla uppp under kvällen också.

Nu ska jag försöka bota en smygande huvudvärk som är på g att bli värre så vi hör sen. Hoppas ni har en bra dag!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Onsdagsbestyr

Idag har jag bara sprungit runt som en yr höna här hemma och fixat med allt från tvätt och städ non-stop sen jag vaknade. Har Bubbisen hemma idag också  eftersom jag är mammaledig tisdag och onsdag varje vecka och han har också hållit mig sysselsatt genom att ge mig 6 bajsblöjor sen klockan 10.00 i morse så jag är lagom less på att byta bajsblöjor.

Tycker däremot synd om Bubbisen för han verkar vara riktigt kass i magen. Hoppas, hopppas att det är bara just idag det är så här för nu kan han inte vara sjuk något mera, han har ju bara varit på dagis 1 dag sen han blivit kurerad med antibiotika. Håller tummarna att det är övergående

Nu ska jag bara sätta mig och ta det lugnt ett tag. Hoppas ni har en bra dag.

*Neo som precis ätit kiwi (som man ser på läppen) lyssnar vad dammsugaren har
för hemligheter att förtälja, säkert något spännande....· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Nu rullar solsidan och diskussioner

Japp nu rullar solsidan igen här hemma för andra kvällen irad och jag tycker fortfarande att det är helt fantastiskt att jag verkligen inte kommer ihåg något av avsnitten från säsong 1. Ni som inte titta något på solsidan gör det för det är ju så kul.

Sen har jag och min älskade sambo haft en diskussion om vad vi ska kalla vår sons lilla snabel. Jag har alltid tyckt att snopp har varit ett mycket bra ord som inte låter för vulgärt så det har alltid känts självklart för mig. Min sambo däremot vill säga pitt! Pitt???...  Nej det kan man väl inte kalla den när dom är så små ?? Jag tycker det låter lite fel, lite illa och hårt kanske! 

Vad tycker ni pitt, snopp eller kanske något helt annat??


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Pure Water....


· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Tips Photoshopguiden

Ni som har lite koll på  photoshop  vet att man använder sig av lager och masker på olika sätt men känner ni  att ni fastnat i gamla hjulspår eller bara vill få nya ideer på sätt att arbeta med era bilder. Då kan jag verkligen rekommendera denna tiding som verkligen går igenom olika effekter lättförståligt på ett bra steg för steg vis.

Denna tidning skulle jag kunna rekommendera till helt nya användare av photoshop också för den går igenom allt på ändå ganska grundligt sätt.
· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Solsidan säsong 1

När solsidan säsong 2 började nu i söndags så kom jag underfund med att jag inte kom ihåg så gott som ett endaste dugg från första säsongen fast jag vet att jag och min älskade sambo kollade igenom alla avsnitt i ett sträck nästan.
Helt skumt för annars brukar jag vara den som kommer ihåg allt och min sambo vara den med guldfiskminne men tydligen var det tvärtom denna gång!
Min sambo satt i soffan och försökte få mig att komma ihåg

-Men kommer du inte ihåg att dom köper huset i solsidan och mamma bor kvar??
-Ähhh...nää
-Nähä,,,,,Men kommer du ihåg när brorsan kommer och ställer till det eller att Alex hyr in folk från Polen för renovering och hela taket rasar in??
- Neeeej inte ett minne
-Men det är ju jag som inte brukar komma ihåg ju!!

Och så här fortsatte han med olika scener tills jag sa åt han att ta hem säsong 1 så vi kunde titta igenom den igen och fast vi hann se 5 avsnitt igår så är det bara någon lite grej jag minns här och där men annars känns det som en ny serie, men det är ju bara kul för mig för solsidan är ju så rolig!! Så ikväll fortsätter det roliga.

Älskade förresten Freddes kommentar om barnflickan som hans fru anställt nu här i första avsnittet i andra säsongen. "Men hon ser ju ut som en kortisonsvullen Per Gessle" *Skrattar* Sååå bra!!!

Visst är solsidan roligt?!!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Dagens låt· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
Efterklok...

 Varför är det så svårt att inse hur bra man har det när man väl är där? Ta som exempel tiden man gick i skolan. När man väl satt vid skolbänken så ville man inget annat än därifrån (jag allafall), allt var tråkigt och man förstod inte varför man skulle behöva sitta på dom här lektionerna som man aldrig nåååågonsin kommer att ha nytta av! 

Jag ville heller inget annat än att bli "vuxen" och tjäna egna pengar och få göra som man själv ville!

Nu när man blivit några år äldre så inser man faktiskt hur bra man hade det. Jag menar när annars mer i livet om du lever som en medelsvensson och inte vinner miljoner kommer du få nästan 20 veckor semester om året, slippa betala räkningar, få maten serverad, få om än inte mycket men ändå pengar varje månad och bra mycket annat också?????

Nu efteråt kan jag säga att skulle jag kunna få göra om den här tiden så skulle jag försöka uppskatta allt det där till hundra och pluggat järnet hela vägen upp till universitetet och vidare direkt när man ändå hade den chansen just då. Självklart så kan man alltid ta tag i det senare men....

Varför är det så lätt att vara efterklok?

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Läsning pågår!

Ingen hemlighet för dom som känner mig att jag är ett STORT Harry Potter fan. Jag helt enkelt älskar både böckerna och filmerna men allra helst böckerna.

Jag tycker det är helt fantastiskt att man kan ha sådan fantasi att man kan knåpa ihop 7 st böcker om påhittade saker, ställen, människor ja allt och sen  hålla en tråd genom hela. Jag är så imponerad av människor som har en kreativ ådra och verkligen är duktiga inom den, ja som tex att skriva dessa 7 Harry Potter böcker.

Nu håller jag iallfall på att läsa den sjunde boken. Jag började läsa den men hann aldrig klart för boken försvann i en flytt men nu har jag skaffat mig en ny så. Bara måste läsa klart den innan jag ser första delen av sjunde filmen!

Visst är Harry Potter bäst?!! Nu ska jag fortsätta läsa!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagens låt

Jag kommer varje dag (åtminstone försöka)  lägga ut en låt som jag känner bäst speglar mig och mitt humör eller tänk just den dagen. Kommer bli lite av en utmaning då jag tror det är svårt att hitta en låt som passar till hundra men ska ändå försöka.

Dagens låt: Thåströms Ingen Neråtsång· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
Mer onödigt vetande

 • En människa i genomsnitt har 100 000 hårstrån på huvudet.
 • En krokodil kan inte sticka ut tungan.
 • Zebrans ränder kan jämföras med människans fingeravtryck. De är alla olika.
 • Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
 • Det är omöjligt att nysa och titta samtidigt.  
 • En strutskyckling växer ca 1,5 meter under sitt första år.
 • Den tandläkare som dragit ut flest tänder drog ut minst 2000744, de finns bevarade, mellan åren 1864 och 1904, dvs ett genomsnitt på 185 tänder per dag.
 • Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.
 • Spetälska är den minst smittsamma sjukdomen av alla smittsamma sjukdomar.   
 • Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.
 • En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd, det är som om en människa skulle hoppa lika långt som en fotbollsplan.
 • Människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull.
 • En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
 • En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud, innan den svälter ihjäl.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Botten..

Har verkligen inte orkat göra något alls idag, orkar ärligt egentligen ens inte skriva detta inlägg. Idag har varit sån dag då jag bara önskar jag va någon annan eller att man åtminstone kunde sova bort dagen helt och det är inte för att jag är less på familjen *skrattar*
Nej det  är för att jag har så vidrigt ont i kroppen oavbrutet. Jag har så ont så jag mår illa och hur jag än vrider eller vänder mig så blir det inte ett dugg bättre. Så därför har jag inte skrivit något här på bloggen idag.

Nu ska jag fortsätta försöka smita från smärtan. Ha en superbra resterande dag
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Music non-stop

Min älskade sambo slog på spotify här hemma för att lyssna på lite musik och så fick han syn på reklamen för Premium och bokstavligen  drogs dit som malar dras till ljus. Till slut så kunde han inte stå emot untan han tryckte in uppgifterna för att få tillgång till premium dvs att vi är 99 kr fattigare nu.

 Vet egentligen inte om jag tycker det är värt att betala för premium när man ändå kan få lyssna gratis?! Men jag tänkte att om vi ändå har betalat för det så ska jag såklart  utnyttja det så jag tog min tel och gick in på market och hämta hem appen för spotify, snabbt och lätt. 

Så nu har jag tillgång till min spellista när som helst. Ganska bra faktiskt om det inte vore för att den  telen jag har HTC  Desire är värsta batterislukarmonstret. Så fort man gör något annat än att bara låta den ligga stand-by så tar batteriet slut på ca 1-2 timmar.

Får väl ha med mig ett extra batteri i fickan och slänga i när det andra är slut helt enkelt.
· Lämna en kommentar ·
Musik // 6 kommentarer
Biologi

Godmorgon på er alla!
Ja för mig är det morgon  för jag fick sovmorgon till strax efter 10.30 vilket var såååå skönt, jag behövde verkligen det.

Nu har vi inte hunnit mera än att äta frukost här hemma i gökboet. Jo försig jag har hunnit ha en biologilektion med min dotter. Det var så att hon hittatde ett paket bindor som hon frågade vad det var. Så jag sa att det var bindor och sen fick jag förklara att alla tjejer när dom blir "stora" behöver såna. Varför då, undrarde hon. Trodde hon skulle nöja sig med enbart förra förklaringen men icke. Så jag fortsatte

-Jo när tjejer blir stora så får dom något som heter mens
-Mens???
-Ja mens
-Vad är det??
- Det är att man blöder 1 gång i månanden
-Blöder på riktigt??
- Ja på riktigt
-Vart blöder man då?
-Ja från..... snippan
-Jaha var det de!!

*Skrattar* Ungefär som om det var självklart och hon alltid vetat när jag sa det sista. Barn är roliga!

Om hon frågar om sånt här så försöker jag inte hitta på bortförklaringar, utan jag fröklarar hur det är. Det är ju ändå väldigt "naturliga" saker så jag tycker att det är inget att vänta med, även om hon kanske är för liten för att förstå hur allt hänger ihop!

Hoppas ni får en trevlig lördag!!!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Filmtips Ticking clock...

Ni som tycker om att använda tankenöten när ni tittar på film ska  kolla på Ticking clock från 2011 med Cuba gooding JR och Neal McDonough.

 Jag tycker om såna här psykologiska thrillers där man får tänka lite, det håller spänningen uppe. Tyckte den här filmen faktiskt var bra med tanke på hur det,,,hur ska jag skriva utan att avslöja för mycket??,,,hur den svänger!
 Så tycker ni om lite Action blandat med mord och psykologi så se den här filmen!Handling:
en kriminalreporter som specialiserat sig på brutala mord. En dag hittar han till sin förskräckelse den nyblivna flickvännen död och lemlästad ... och i samband med detta en lista på seriemördarens tilltänkta offer. Nu måste han förhindra de planerade morden innan tiden rinner ut.
· Lämna en kommentar ·
Film // 2 kommentarer
Konferensresan

Satt och bläddrade på tv:n och fastnade på programmet konferensresan som hade premiär nu den 10 januari, kollade ni på det? Jag vet allvarligt talat inte om jag ska skratta eller gråta??Kan säga att jag mest sitter som ett frågetecken och undrar hur dom tänkte när dom gjorde det här programmet för att sedan enbart skämmas över dom flesta karaktärerna som ställer upp.

Ena gruppen som filmades var så kallade raelister alltså en stor UFO-organisation som kämpar för att få bygga en ambassad till utomjordingar. En av deltagarna  föreslog att dom borde bygga på Island för han trodde det var ett bra ställe att bygga på för naturen var annorlunda på Island så utomjordingarna skulle känna sig hemma.Kunde inget annat än att skratta och undra hur många aliens han träffat och pratat naturen på island med? Han verkade veta att dom skulle trivas med naturen där iallafall?!!... Hjälp är ordet som beskriver bra det ända jag tänkte när dom visade raelisterna.

Dom som filma det här programmet måste ju ha  lagt ner evigheter på att få tag på dom mest underligaste skumma "konferensresarna" som det bara går att få tag på. Nästa avsnitt får vi träffa migelproffs *skrattar* Ja vad säger man?
Detta program kan väl ändå inte gå hem hos folk eller?
Fast det är väl underhållning på sitt sätt.· Lämna en kommentar ·
Tv // 2 kommentarer
Onödigt vetande del 1....

 • Flodhästen är det djur i afrika som dödar mest människor.
 • Fjärilar smakar med fötterna.
 • I Sydafrika finns en jättelik daggmask som kan bli 6, 7 meter lång.
 • Den mängd kött en Tyrranosaurus Rex kunde ta i munnen skulle räcka för att försörja en familj på fyra personer i en månad.
 • En sjuttioårig människa i genomsnitt har stoppat i sig 30 ton mat – ca 6 elefanter.
 • Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.  
 • Anledningen till att pojkar i tolvårsåldern är så klumpiga är att de växer så fort att hjärnan inte hinner lära sig kroppens nya storlek förrän den växt ytterligare.
 • Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.
 • Om hälften av alla hushåll har tre lågenergilampor i stället för glödlampor så sparar vi tillsammans drygt 100 miljoner kronor i energikostnader.
 • Vattensängen drar lika mycket energi på ett år som spisen och tvättmaskinen tillsammans.
 • Stockholm, tillsammans med Reykjavik, har den renaste luften av alla huvudstäder i hela världen.
 • Genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat…


Nu har jag ju inget bevis för att detta stämmer men man får väl tro på det om man vill! Alltid kul med onödigt vetande tycker jag!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
"Katastrofen" avvärjd!

Nu är "katastrofen" med Novas öra över, jag lyckades faktiskt fixa det själv till och med. Hon kom fram till mig och sa -Nu kan du testa att få ut den, okej sa jag och lyckades faktiskt få ett grepp runt ploppen på något underligt sätt och lyckas dra ut den ur örsnibben. Man såg verkligen hålet in i örsnibben där plopppen varit och sen så började det blöda men det var inte värre än så.

Så jag tvättade av örat med Desivon och när jag tvättat och fixat så såg man inte ens att ploppen faktiskt suttit inne i örsnibben. 

Sen så ville Nova verkligen ha örhängena kvar så jag böt dom som satt i mot hudvänliga (plast) och sa att vid minsta tecken på att det är på väg att bli lika igen eller infektion så tar jag ut dom omgående så får vi låta hålen växa igen, så får vi ta nya hål sen igen istället. Jaja sa hon glatt och ganska obrytt eftersom jag redan fått loss ploppen och bytt örhängen. Få se om hon blir lika glad om vi måste ta ut dom på riktigt??!!

Så slapp massa läkare och annat tråk idag, skönt då jag fortfarande inte mår hundra.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Ploppen som.....

I morse efter jag väckt Nova inför dagis och sagt åt henne att hon skulle klä på sig så sa hon att hon hade lite ont i örat där hennes örhänge sitter ,så jag sa att jag skulle kolla på det.

När jag sedan vände på örsnibben för att se om det fanns något som gjorde ont så såg jag vad det var.,,, Ploppen till hennes örhänge synsdes knapppt inte och har verkligen fastnat inne i örsnibben på henne. Ploppen ligger verkligen trycket emot hennes örhänge fast inne i örat, hur otroligt det än låter.

Jag tror att hon har med jämna mellanrum gått och tryckt fast ploppen lite hårdare och ytterligare lite hårdare så den till slut åk in i örsnibben och där är den nu.

Jag gjorde något försök att få loss den men då det gjorde så ont på henne så gav jag upp och ringde läkarn och längre än så har vi inte kommmit. Så just nu sitter vi och väntar på att få komma till distriktsköterskan för att sen antaglien få åka till akuten. Uppföljning kommer

Hoppas ni får en bra fredag

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
En avslutande vaggvisa

Avslutar kvällen med min favoritartist Lars Winnerbäck, lyssna och njut och nu Godnatt från mig!
· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
Ont igen...

Helt otroligt men ja tyvärr så kom min smärta som jag skrev om förut som jag hade i sidan av magen tillbaka idag med buller och bång. Den försvann för ett tag sen och då trodde jag att det var över och att jag skulle slippa bekymmer med det något mera men tji fick jag.

Har haft ont idag till och från och nu på kvällen känns det som jag har fått världens "träningsvärk" under höger revbensbåge, helt vridet eftersom jag verkligen inte gjort något som bör ge mig "träningsvärk *suck*!  
Jag var iväg på gallundersökning för ett tag sen och dom kunde inte hitta några fel alls någonstans. Det var ju skönt men samtidigt lite jobbigt att höra, för hade dom hittat något så hade jag ju kunnat gå till botten med dessa problem men nu är dom bara ett mysterium för det måste ju bero på något eftersom jag får så ont eller??

Få se om det blir bättre snart igen, jag hoppas på det iallfall! Nu ska jag sova, God natt allihopa och dröm sött!!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Trix o fix i PS

Efter middagen och lite fix och plock hemma med så som tvätt och upphängning av gardiner och sladdjakt så fick jag lite tråkigt när allt var avklarat, så nu på kvällen så jag har suttit och lekt med några bilder i photoshop. Resultatet kan säker bli hundra gånger bättre om man bara lär sig alla tips och trix som finns men för att lära sig måste man testa sig fram också. Här en en av bilderna jag suttit med ikväll!


*Nu blev inte den här bilden den bästa mot vit bakgrund men det får gå...

· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Simpsons blir "vuxenfilm"

Japp om man ska ta fasta på artikel i aftonbladet så kommer Simpson snart bli en porrfilm! Jag har aldrig varit så mycket för porrfilmer, men den här måste man ju iallfall ta sig en glutt på när den kommer. Jag menar hur kul kommer det inte se ut när vanliga människor ska vara helt gulsminkade och efterlikna en simpson karaktär?
Sen ska dom göra en porrfilm klädda på detta vis, det måsta man ju bara se.
Vad tror ni toppen eller botten??


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article8399818Marge och Homer Simpson får liv i porrfilmen ”Simpsons – the XXX parody”. 
Marge och Homer Simpson får liv i porrfilmen ”Simpsons – the XXX parody”.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Drömmer

Ramlade över en reseannons när jag var inne på en blogg och jag brukar aldrig bry mig om reklamen men denna gång så kunde jag inte motstå av någon anledning?! Så jag tryckte mig fram till resesidan och började titta mig omkring och jag blev så sugen på att åka utomlands kan jag säga.

Brukar inte vara så viktigt för mig och det är inte ofta jag bryr mig om jag kommer utomlands eller inte. Jag har varit utomland två gånger, ena var i Bulgarien och andra var I Italien Venedig. Kan säga att Italien var helt fantastiskt underbart  och fint, helt klart värt att åka till. Bulgarien däremot var inte så överdrivet intressant i mina ögon.

Iallafall som jag skrev ovan så brukar jag inte bry mig om resor så mycket men nu fick jag något anfall och tycker att det skulle vara jättemysigt att åka iväg. Skulle gärna åka till Rom faktiskt, vill gärna åka någonstans där man kan gå runt och titta mycket. Jag vill mycket hellre kolla på saker och gå runt än att ha en fest, bad och solsemester för det är inget för mig. Vart skulle man åka då tro? Hmm,,, Dublin kanske? Eller kanske Istanbul? Finns ju så många ställen....

Vart skulle ni vilja åka??

*DUBLIN


*ISTANBUL· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
MikrosötÅhh vill ha, vill ha! Visst är dom söta dom små mikrogrisarna?!!! Läste denna artikel för ett tag sen och fastnade direkt för dom små gulliga. Tänk att ha en sån här liten gullegris hemma, helt underbart ju. Synd bara att kilopriset verkligen är svindyrt ca 8000:-får du ge för grisen, annars skulle jag lätt övervägt att skaffa mig en! Skulle till och med döpa den  till något så passande som supermikro eller liknande! Sötisar...


Källa: Expressen
Vill du ha ett litet djur som gillar att gosa, gå på promenad och inte luktar illa? Då är det kanske inte en liten hund du ska satsa på - utan en mikrogris.
De små nassarna är den senaste kändistrenden i Storbritannien, uppger Daily Mail.
Ryms i en tekopp

Grisarna är särskilt framavlade för att bli pyttesmå, och när de är kultingar ryms de lätt i en tekopp. Inte ens som vuxna växer de sig större än till knähöjd.
- De är fantastiska som husdjur eftersom de inte ställer så höga krav. De väsnas inte, är lätta att toaletträna och när de väl har fäst sig vid dig är de väldigt gosiga, säger uppfödaren Jane Croft till Daily Mail.
De är dessutom både smarta, sociala och allergivänliga, berättar hon.Foto: Geoff Robinson/Rex Features/Ibl

Visst verkar dom små liven toppen?!!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fotokurs?!

Sitter och funderar på om man kanske skulle kolla om det finns någon fotokurs att gå, det skulle vara så roligt och givande tror och hopppas jag.

Finns en fotograf som heter Emelie Ohlsson, länk: www.emelieohlsson.blogg.se som jag tycker är jätteduktig och hon driver också en blogg under hennes namn där hon lägger ut stora delar av hennes liv som fotograf. Hon erbjuder lite olika kurser som hon själv håller i och jag tror jag skulle tycka det skulle vara så kul att gå en sån här kurs.

Det är alltid bra att få nya tips och trix och få en syn utifrån som säger till en -har du testat det här? eller pröva att göra såhär istället!! Det skulle vara guld värt för man blir så lätt"hemmablind". Det är så lätt att köra fast och få idetorka har jag märkt också, visst kan man alltid ta nya kort på barnen men det blir efter ett tag ganska enformigt och tråkigt. Därför tror jag det skulle vara bra med en "ny" kickstart genom att gå en sån här kurs. 

· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Jobbigt

Idag har min sambo fått vara hemma och hjälpa till då jag inte mått bra alls. Han får bli hemma imorgon med kan jag säga direkt.

 Har absolut inte gjort något alls av värde idag då jag  inte orkat. Sen är det problem med min telefon också så den går inte att ringa till mig så vill ni mig något så pröva nå mig genom facebook.

Nu ska jag fortsätta att inte göra något alls.

Hoppas ni har en bra dag

*Bubbisen är glad iallfall! Mammas lilla gull
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Filmkväll

Efter ätande,  skratt, skrik, bus, gnäll, olyckor, blöjbyten, tandborstning, pyjamaspåklädning, nappjakt, och sängläggning så står nu på schemat lite egentid, vilket är skönt då jag känner mig lite sliten.

Så nu har jag boat i soffan för se en film, hade hoppats på att kunna se Harry Potter första delen av sista filmen men det var absolut ingen super inte ens bra kvalitet så den får tyvärr vänta ytterligare. Så just nu sitter vi och bläddrar runt bland lite andra filmer för att se om det finns något av värde att se, känns som man hunnit se ganska många redan.

Lutar starkt mot  Stargate universe istället, har sett några avsnitt redan och tycker den serien är ganska bra. Gjorde ett försök att se ett avsnitt härom dagen men var så trött så jag somnade efter bara 10 min knappt. Finns liten risk att det blir så idag med känner jag men ska försöka hålla mig vaken.

Nu ska vi försöka bestämma oss här, ha en bra kväll!!


SGU Stargate Universe Poster


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Prenumeration

Japp då har man förlängt prenumertionen på Digital Foto ytterligare 3 månader,så nu har men något kul att vänta med posten och inte bara alltid räkningar. Var väldigt sugen på att testa 3 nr av photoshopguiden också men jag bestämde mig för att avakta lite, men det klias i fingrarna.

Nu ska jag laga middag, idag blir det thaimat kyclingwok med röd curry och kokosmjölk, mums, det är så gott.
Kanske ändå


· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Avtryck!

Jag skaffade mig för ett bra tag sen sån där fotoram som är till för att göra ditt barns hand eller fotavtryck i. Jag har gjort ett sånt här avtryck på Novas hand när hon var ca 18 mån, så därför måste jag ju såklart göra ett avtryck av Neos hand med. 

Så det har jag fixat nu men det var lättare sagt än gjort då Neo hellre ville dega med leran och inte bara trycka ner handen i den, var ju inge kul att inte få leka med den som han ville. Men det funkade tillslut så nu har jag hans avtryck med. ´

Nu ska jag bara framkalla en bra bild som ska sitta bredvid avtrycket!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Novisen

Då var  det Nova vecka igen då och det märks redan stor skillnad på aktivitet, tjat och prat, hon är världsmästare på att prata. Pratar inte någon med henne så pratar hon med sig själv *skrattar* hon kan verkligen få öronen att blöda. Idag har hon varirt extremt trött också så hon har så gott som gnällt och gråtit non-stop sen hon kom, det är ju så kul när hon bjuder på detta underbara  humör.

Nej nu ska ska här ätas middag, idag blir kycklingfile med pommes och beasås efter det så ska jag fortsätta sortera mina bilder. Börjar tro att jag faktiskt kan se ett ljus i slutet av tunneln när det kommer till sorteringen, men än är inte ljuset större än ett knappnål´shuvud men dock ett ljus.

Ha en bra kväll

*Åhh ramlade över en riktig sommarbild,,,,,,,längtar som bara den dit!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Besök

Nu har man städat och fixat lite men det är fortfarande en hel del kvar tyvärr! Får fortsätta efter besöket för snart så kommer det knacka på dörren  för Novisen kommer, då blir det riktig full rulle igen

Bara måste tillkännage en glad nyhet för mig... Mina gardiner har slutat leka kurragömma och kommit fram. Så nu kan jag äntligen ta ner julgardinerna, det är på tiden tycker jag då resten av julen varit nerplockad  ca en vecka redan.


Nej nu ska jag koka kaffe, hörs sen

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Nu blir det mer reklam!

Reklamskadad som man blir så kan man ju inte låta bli att få en favorit ibland. Just nu tycker jag dessa två är bäst!


Maria hon är en klar favorit  för mig av hemmafruarna, hon verkar vara så snäll och uppe i det blå. Henne vingreklam är ju klockren,
"Det här vattnet är fantastiskt, slutet av... marken"... *skrattar* Tycker hon är helhärlig, så bra!!
  Älskar com hem reklamen!!   "43TUSEN på kläder?!!!  -Oojj"· Lämna en kommentar ·
Tv // 2 kommentarer
Ny vecka

Neo sov toppenbra inatt igen och vaknade inte förens halv 9 tror ja det var, ändå kändes det som någon tvingat i mig narkosmedel när jag vakna för jag var så trött att nästan såg dubbelt. Men nu har man kommit igång halvt som halvt iallfall.

Japp då var det ny vecka igen då och eftersom det är en jämn vecka så betyder det att "Novisen" kommer idag.
Få se vad vi ska hitta på den här veckan då? Neo tycker verkligen om när syster kommer för han brukar förfölja henne ett tag och lägger hon sig på golvet eller i soffan så brukar han krama henne, dom är så söta! (än så länge)
Vet att det inte alltid brukar vara lika gullligt när man kommer upp i ålder men dom problemen tar vi då.

Idag annars så blir det sån här tråkig men nödvändig fixa hemma dag. Måste tvätta, byta sängkläder överallt, städa badrummet och sortera kläderna som hängt på tork.

Hoppas ni får en roligare dag än min  · Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Snart över.

Ja nu är det inte många timmar kvar av den här helgen tyvärr! Önskar att dom kunde förlänga helgerna med dag eller tre, det skulle väl vara skönt?!! Men det kan man väl fortsätta drömma om.

Men nu har jag äntligen fixat klart och skickat iväg beställning på dom ppersonliga kalendrarna, trodde aldrig jag skulle bli klar men se det blev jag. Sen har också byrån skruvats ihop så nu kan jag äntligen stuva undan sånt som bara ligger och tar plats i hallen. Ända som var en smula bittert var att Neo som väldigt gärna ville vara med och hjälpa till att skruva trampade på framsidan av ena lådan när den låg på golvet så den repades *suck* Ja det är inget att göra åt nu så det är bara fortsätta se glad ut för nu är det klart åtminstone.

Nu ska jag se på filmen wedding daze på 3:an och bara ta det lugnt.
Ha en bra resterande  kväll!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Photoshop i mitt hjärta.

Jag älskar verkligen photoshop för att det programmet gör att jag kan visa min bild så som jag såg den när jag tog kortet.  När kameran inte vill se på samma sätt som jag upplever det tex hur blå himlen var eller hur grönt gräset var då ger photoshop en fantastisk möjlighet att ordna detta.

Självklart så ska man fortfarande sträva efter en så bra grundbild som möjligt. Photoshop ska hjälpa till att förstärka en redan bra bild!

Är redigering = fusk?


Bara en exempelbild på hur det ungefär kan se ut!

FÖRE:

EFTER:

· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer
Jag ser det töar!

Då var det söndag igen då och underbara helgens sista dag, varför är helgerna så korta??? Skönt att vakna hemma iallafall, sover alltid mycket bättre hemma. Neo sov också toppenbra i natt så har inget att klaga på.

Men oj vilket schizofrent väder vi har, ena dagen är det 15 minus för att dagen efter vara ca 2-3 plusgrader.
Inget mig emot om det går mot vår nu men det känns ju att eftersom det bara är början på januari så kommer det frysa på och bli snorhalt snart istället och det är mindre kul.

Idag ska jag försöka få ihop dom där bilderna till kalendern så jag kan skicka efter den någon gång.
Sen så bara måste jag få ihop den där byrån (ja fortfarande). Borde som sagt blivit klart för ca 1 vecka sen men nej ,,,The force is strong in the latmask,, hej jag heter Nathalie och jag är lat!!!

Nejdå men när jag väl får mina ryck så brukar det gå av bara farten att fixa det mesta, får hopas på ett sånt ryck idag. Nu ska jag gå igenom lite foton till att börja med. Hoppas ni får en skön söndag
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Home sweet home.

Då var man hemma efter en natt och en dag hos pappsen och co. Även om det var trevligt och kul att träffa alla och få umgås och spela spel mm då man inte gör det så ofta, så är det ändå skönt att komma hem så man har en dag under helgen hemma åtminstone.

Bilresan hem var inte det roligaste körningen jag gjort, den var rent utav riktig jobbig då det var mörkt, blött, snömoddigt och regnigt. Hade skitdålig sikt då bilar som körde bredvid och framför orsakde vattendimma som lade sig på rutan och var det inte vattendimman som gav en dålig sikt så var det att man inte såg pga alla reflektioner i vattnet av alla billjus och neonskyltar. Vissa gånger var jag osäker på om jag ens låg kvar i min egen fil,,,,,läskigt!!

Allt gick iallfall bra och nu sitter jag i soffan med älskade familjen och ska bara ta det lugnt! Hoppas ni får en bra kväll och har ni planerat att köra någonstans så avråder jag då det inte är ett dugg kul att köra idag.


*Ja dom här bilderna sammanfattar hela kvällen ganska bra!

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Stockholm

Igår blev det en kväll med sällskapsspel och alkohol och högljutt sällskap. Högljutt blev det när spelet "Med andra ord" spelades. Det går ut på att man ska dra ett ord som man sen ska förklara med just andra ord så den du spelar med kommer på vilket ord du exakt  har. Då detta går på tid så blir man lite stressad när man ska försöka få fram en bra förklaring,  men kul är det!!

Just nu sitter jag fortfarande i stockholm hos pappa med ett tröööött gäng som gick lite hårt åt på flaskan igår kan jag säga! Själv mår jag prima då jag inte drack många klunkar och höll mig till min älskade pepsi max under kvällen!
Tur att man är klok ibland.

Tyvärr ingen bild just nu då detta inte är min dator!

Hoppas ni får en bra dag!!


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Helgplaner!

Snart bär det av mot stockholm där vi ska träffa pappa, bror och co! Blir kvar där under natten för att sen leta oss hem igen lördag eftermiddag/kväll någon gång! Ska ta med kameran och se om jag får möjlighet att fota lite, kanske kan tvinga bror min att ställa upp på porträtt!??

Annars blir det  bara att ta det lugnt, umgås, käka mat och dricka någon öl. Får försig se hur det blir med drickandet för min del, inte så överförtjust i alkohol längre men man ska aldrig säga aldrig.

Nej nu ska jag börja packa lite! 


 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Orkan!!!!

Så här ser det ut när Neo har farit fram och då har han inte arbetat många minuter för fixa den här oredan!
Han går loss på allt som han  kan nå och komma åt. Han  har kastat ner alla böcker och så har han tagit sig in i min hårlåda och börjat tömma den sen fick han tag på lite kläder som han kasta iväg. Fick lov att stoppa hans lilla bärsärkagång!
· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer
Jag ser det snöar!


Varför snöar det inte lite till, tycker vi har alldeles för lite. Vill ha minst en meter till.... Nej nu kan det faktiskt vända tycker jag, nu räcker det med snö. Vi kan ju inte ta hand om den på vettigt sätt heller, jag menar det känns ju som man ska studsa sönder på vissa eller så gott som alla gator när man kör!!

Okej att jag tycker om snö men någon måtta måste det vara, nu kan det gå mot vår!!! Är ni inte less på snön nu?


*Utanför mitt fönster!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Morgon

God morgon alla!

Ja jag har faktiskt inte varit uppe mer än ca en timme så det är en god morgon. Trodde Neo hade tänkt förstöra sin nya, braiga trend i natt vid fyra snåret men han somna om utan att störa överdrivet mycket, så skönt!

Började ju med en personlig kalender igår också och kan säga att jag fick bara fram ett enda kort, helt otroligt. Blev överväldigad av alla tusentals foton som ligger och tar plats så det blev inge bra. 

Jag försökte börja rensa men det kommer att ta väldigt låååång tid att gå igenom alla fotona. Många kort ser man i minatyrläge att man kan ta bort men när det kommer till detalj ändring så måste jag förstora kortet för att veta om jag ska behålla det eller inte och måste jag göra det med alla kort jag är osäker på kommer det här ta tid. Måste börja rensa direkt jag lägger in nya kort för annars kommer jag behöva många hårdiskar i slutändan.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Jag och min ganglian!

Fick för ett tag sen en knöl på handleden som inte var speciellt stor men den ömmade lite vid tryck. När jag var hos läkaren så passade jag på att fråga om den  lilla knölen och fick svaret att jag fått en ganglion....en gang vad sa jag?? En ganglion sa hon igen och så förklarade hon att man kan få ökat tryck  i leden, eller senskidan  och pga det ökade trycket så läcker ledvätskan ut genom kapseln eller senskidan och det bildas en liten blåsa,  bråcksäck fylld med ledvätska. Man opererar ofta bort dom om dom orsakar mycket problem

Okej sa jag och tänkte inte så mycket mer på det eftersom jag inte hade några problem alls med den just då. Nu är det bara det att min ganglion (visst låter det som en fransman?!!) har börjat växa och jag har ONT i handleden som bara den. Så nu måste jag ta mig själv och min franska knöl till doktorn igen och se om jag kvalar in för den där operationen! 

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Kalender

Tittade i kalendern i köket och fick inte riktigt ihop datumet med veckodagen, tills jag kom på att det inte är december 2010 längre.

Så nu ska jag sätta mig och plocka ihop bilder för en personlig kalender för 2011. Det är bara det att jag har verkligen hur mycket bilder som helst och jag har ingen aning om vad som är vad då jag inte sorterat alls så det känns som det kommer att ta ett tag att gå igenom. 

Jag vill ju helst ha kort som matchar månaderna också och det blir inga problem att hitta kort från den månaden då dom är daterade men det är nog snarare så att det blir jobbigt att hitta ett bra kort bland alla. MÅSTE verkligen rensa.'· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fix

Nu har Bubbi (ta i trä) börjat sova bra igen. Imorse så vaknade han inte förens efter 08.00 och då hade han sovit bra hela natten, sååå skönt.
Det verkade hjälpa att be till sovgudarna!!

Idag så måste den där byrån som jag köpte för några dagar sen skruvas ihop, hade tänkt göra det direkt när jag köpte den men neeej jag blev biten av latmasken och fastnade i soffan. 

Måste gå på gardinjakt också. Jag kan inte hitta gardinerna som jag tog ner inför jul, dom är helt försvunna och det är så irriterande för jag är helt hundra på att jag vek ihop dom och lade dom i Novas rum, men jag kan inte hitta dom. Hela julen är bortplockad förutom gardinerna. Det är väl våra husspöken som håller på och busar som vanligt.

Nej nu ska Neo väckas från sin lilla förmiddagslur så han inte sover för länge.
Hoppas ni får en bra trettondag!


*En av Neos små ovanor. Så fort man lämnar ett glas framme som
han når så kastar han ner nappen i glaset!


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Solsidan


Såg igår att solsidan början igen den 16 januari och det ska jag helt klart se, det är ju så roligt! Bra att det finns play nu för tiden för jag är så dålig på att passa tider på tv med undantag för tisdagar då Desperate housewifes, cougartown och the middle går/gick, det missar jag oftast aldrig! 

Men visst är solsidan roligt!!!?

Här är ett klipp från solsidan!  Dålig humor? Ja kanske det men det är min humor!!!


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Punkbebis


Min älskade sambo önskar nog att våran lilla son skulle odlat lite mer hår än vad han har för så länge jag kan minnas så har han tjatat om att han ska göra tuppkam på Neo.

Ikväll iallafall så kunde han inte vänta längre så han tog det lilla hår som fanns och fixade en tuppkam på Bubbisen och jag kan inte göra något annat än att skratta åt den. Vet inte ens om man knappt kan kalla den för tuppkam, det  är den mest glesaste, ojämnaste tuppkam jag någonsin sett.

Har ni sett någon ojämnare än denna?
· Lämna en kommentar ·
Neo // 1 kommentarer
Ny hobby

Hjälp vad Neo ska klättra på allt, tror jag fött en apa mer än människa. Idag har han försökt tagit sig upp på våran bänk där våran lilla Berit är men det är bara ett problem!! Han tar sig inte hela vägen utan han fastnar hängandes från bänken så man får komma och lyfta ner honom  bara väntar på att man inte hinner med någon gång så han rasar för han är ju snabb som en vessla när han vet att man inte ser.

Sist men inte minst har han fått för sig att klättra upp på vårat glasbord, hjälp livsfarligt ju. Han började med denna ovana igår och idag har jag har puttat ner honom ett x antal gånger innan han hunnit upp helt. Måste ha ögon i nacken så man hinner upptäcka hans små äventyr! Koppel kanske?!!

*Sitter på kanten av glasbordet jättenöjd.· Lämna en kommentar ·
Neo // 1 kommentarer
Fotosugen

Nu får det vara slut med vinter för jag har fått sånt sug att fota vår/sommar. Finns så mycket fint att fota under sommarsäsongen plus att man kan arbeta ute på ett annat sätt än på vintern och om man fotar människor så är det mycket lättare om dom och jag slipper frysa och så blir klädvalet mycket större och snyggare.

Har suttit och tittat på massa kameratillbehör också och det finns ju verkligen en hel uppsjö av saker och jag vill ju ha allt, synd bara att det mesta inom foto är ganska dyrt. Får börja köpa triss eller något för plötsligt händer det ju eller hur?!

Igår blev jag också fotosugen så då exprimenterade jag med ett äpple, ganska kul faktiskt för jag hade inte alls väntat mig det resultat jag fick.  Hade glömt bort att om man har en blixt och har den riktad mot någon färg så blir det färgstick i bilden också, att jag glömde detta gjorde bara att jag blev glatt överraskad. Här nedan är reultatet.· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer
Serier på tv!

Måste få ner lite bra serier på datorn igen för det är så bra att ha att kolla på för då tar det ett tag innan man får "torka" på tvmaterial.  

Det ända är att när man har bara tittat på serier ganska länge och inte kollat vanlig film så tycker jag att när man väl slår på en film så känns det som filmen har  alldeles för bråttom, man är som jag kallar det serieskadad. Allt går ju så sakta i serier men i film ska allt hända på ca 2 timmar och då känns filmen stressig.

Det har ju ganska nyligen börjat en ny serie "No ordinary family" den kanske man ska kolla in om den är något att se?

Tips på bra serier mottages gärna!

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Ny dag

Neo sov hela natten och vaknade inte förens 8 imorse så jag är nöjd! Jag behövde få sova några timmar sammanhängande känner jag så det var skönt att få göra det.
 
Hoppas ni får en bra dag!*En trött Bubbi som höll på att somna på mattan igår!
· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer
Sovgudarna!!

Hoppas att det blir lite mera sammanhängande sömn inatt nu för idag har jag hållit igång Neo från tio imorse. Han höll precis på att somna på mattan på golvet så trött är han så det skriker om det, mycket bra!!!

Skrev igår att jag trodde att jag skulle drömma mardrömmar efter det där prgrammet "i was bitten" och kan säga att drömde gjorde jag massor men inte mardrömmar. Drömde att jag var vampyr, kan se vart bitandet kommer in. Drömde länge och mycket, och hela drömmen var sammanhängande också riktig actiondröm faktiskt.  MenI natt vill jag ha en drömfri natt dock för det känns inte som man sover bra när man drömmer hela tiden.

Nu ska jag slänga Bubbisen isäng och be till sovgudarna att han sover hela natten!!  

*Nattliga förberedelser pågår· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Klätterapan

Om man låter Neo bestämma vart han ska vara så är det oftast man hittar honom i fönstret  stående på fönsterbrädan för att försöka sätta på spärren till balkongdörren, eller så luktar han på blomman. Kan säga att lillgubben och jag har delade åsikter om hans favoritplats och jag skulle föredra om han böt favoritplats.

Han är verkligen envis som en gammal get också, jag har säkert plocka ner honom tjugotal gånger idag men envisast vinner, det vill säga JAG!!

· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer
Hinder!

Säger bara GILLAS av mig!! Favoriten är dock fortfarande "Lips of an angel" så underbart fin låt.

· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
Zzzz....Zzzz

Oj vad jag fick igen för att Neo sov till ca 10.00 igår morse. Kan säga att jag är trött idag med eftersom det blev ganska sent i säng eftersom jag var tvungen att se klart hockeymatchen Sverige-Ryssland som blev lite utdragen och tyvärr inte slutade toppen då Ryssland vann på straffar, surt men men.

Så somnade strax efter 00.30 och tror jag och blev väckt igen ca klockan 02.00 då Neo har fått för sig att att vakna. Försökte få han och somna om men han totalvägrade  helt enkelt och gjorde det fram till klockan blev 06.00 på morgonen då min sambo skulle upp till jobbet. Stackars älskade sambo som inte fått sova mycket alls i natt.

Har inte den blekaste om varför Neo har börjat vända dygnet då han har sovit väldigt bra på natten sen han var ca 6 månader gammal. Måste komma till rätta med hans dygnrytm igen annars blir det jobbigt tills liten ska tillbaka till dagis igen.

Hoppas ni har sovit bra!


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Discovery world

Sitter och tittar på Discovery world och programmet som visas är "I was bitten". Jag har bara kollat till och från för vissa av djuren som personerna blivit bitna av har jag rent utav fobi för,  så jag vill inte titta för då kommer jag få ett slaganfall och dö om något av dom skulle komma in i lägenheten. Har ju redan svåra problem när jag får oväntat besök på somrarna. Dom otäcka krypen är bin/getingar och spindlar. Det är dom som visats nu ikvällens program.

Okej att det här är extremfall och att vi här i Sverige är väldigt skonade från farliga giftspindlar och andra giftiga ting men det är så vidrigt så jag får rysningar. Hade dom visat myrbett också så hade jag nog börjat gråta och vägrat gå ut något mera.

Usch nu kommer jag drömma mardrömmar, är glad att jag valde att inte titta så fort jag fick veta vilket djur det var. Tyvärr så visade dom lite bilder innan klippet startade så lite såg jag ju ändå.

*Det här  är inte ens i närheten av hur illa det såg ut men det är en
liten aning..Spindelbett..
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Vill du bli fotad?

 Tänkte bara lägga ut en litet inlägg och säga att om det är någon som vill bli fotograferad eller vill få sitt/sina barn fotade så får ni gärna höra av er  till mig via min mail nathalie_rotkonen85@hotmail.com eller lägga en kommentar i bloggen.

Självklart gör jag detta gratis då jag fortfarande "jobbar" på amatörnivå så det blir bara en kul grej. Självklart får ni också dom bästa av korten efteråt!!· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Lite shopping

Oj vad trött jag börjar bli, inte så konstigt kanske när man inte fått sova mer än ca en timme inatt.  Neo sov till 09.45 i morse och då var det jag som väckte honom, helt sanslöst men det är väl lite ödets ironi. Hoppas bara det är trend han tänker behålla, jag skulle då inte klaga om det blir så.

Då min sambo också var hemma idag passade jag på att smita till ikea och shoppa lite nödvändiga och onödiga ting för presentkorten vi fick i julklapp. Det blev lite småplock faktiskt. Hittade en ny matta till vardagsrummet, nya dricksglas i stl STORA som verkligen behövdes då dom stora glasen vi haft hemma har kraschats på löpande band. Fick äntligen tag på eller snarare kom äntligen ihåg fjärrkontrollsficka också, så bra att kunna stoppa undan kontrollerna så man slipper ha dom liggande överallt.

Sen fick jag även med mig en byrå i ganska liten modell som vi ska ha i vid ytterdörren och förvara vantar mössor, halsdukar och annat som behöver stuvas undan. Säger bara, tur att jag tog med mig en vagn för annars hade det aldrig funkat att få med sig allt.

Bära in från bilen fick såklart min starke man göra!

 Nu ska här skruvas och fixas.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
09.30

Neo sover FORTFARNDE!!! Helt makalöst,, måste överväga att väcka honom tror jag!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
8.53

Hör och häpna Neo sover fortfarande!!!!!


*Min lilla plutt Burbo endast 1 dygn gammal på bröllop· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer
Låååång natt

God morgon eller bara morgon för det är inte en så bra morgon. Klev upp 4.10 då jag legat mest och vridit och vänt mig, och bara sovit någon minut här och där från ca 23.00. När jag klev upp så låg redan min sambo på soffan o kollade tv, han kunde inte heller sova. Måste vara något i vattnet här!

Självklart bara för att man själv inte kan sova så har Neo sovit bra i natt och dessutom sover han fortfarande,..
Kommer bli en kämpig dag har jag  en känsla av! Hoppas ni sovit gott.

*Så här kommer jag känna mig idag som en levande död


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
sover tungt!

Måste ha varit så förbenat trött igår, vilket jag försig själv kände men till och med mer än vad jag trodde.

För tydligen hade Neo fått för sig att vakna på natten så han flyttades över till våran säng och då hade han tydligen lagts sig på mitt huvud och leget och petat mig i ansiktet och jag reagerade inte ens.  Min sambo sa att han lät Neo ligga så där och peta på mig i ca 2 min men då jag inte ragerade  så flyttade han honom.

Jaja är man trött så är man! Har vart piggare idag iallafall!


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Snattare

Neo sprang ut mot köket och efter någon enstaka minut så tyckte vi att det blev alldeles för tyst och lugnt så vi gick för att kolla vad han hade för sig. Hittade honom sittande och käka en gurka som han lyckats fiska ner från bänken. Är det ingen som ger en mat så skaffar man fram det själv helt enkelt. Mammas lilla gurktjuv.


· Lämna en kommentar ·
Neo // 1 kommentarer
Dagen tills nu...

Började morgonen med att vakna med huvudvärk och en konstig känsla av att befinna mig någon annastans än hemma. Drömt så mycket konstig i natt vet jag, men kommer inte ihåg mer än känslan i drömmen.

Klev iallafall upp och satte mig framför tv:n med resten av familjen. Hamnade mitt i en film som hette Zatura: ett rymdäventyr. Mycket lik Jumanji i upplägget. Alltså två bröder i detta fallet börja spela ett gammalt spel där allt börjar hända på riktigt och spelet måste spelas till mål innan det avslutas och allt blir som vanligt. Största skillnanden mellan jumanji och denna är skådisarna och att dom hamnar i rymden istället för djungeln. Ja kanske inte bästa jag någonsin sätt men det dög som morgontv.

Sen fick Neo för sig att kolla vad som händer om man slår ihop två julgranskulor (som var gjorda i glas) hårt i varandra. Ja ni kan räkna ut summan av den ekvationen.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Hmm??

 Jag och min älskade sambo sätter oss  och tittar på family guy som är så roligt  och ena sekunden ligger min sambo och skrattar så han knappt kan andas åt att en pensionärskärring halkar i Brians piss för att nästa minut sova.


Hmmm,,,hallå? Hur fort kan man gå från skrattande till sovande? Kan man skratta sig medvetslös? Det måste nästan vara det sistnämnda för han somna otroligt fort, antinge det eller så lider jag av blackouter stundvis!?? 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Trolla!

Det skulle jag ha vilja kunnat göra idag. Har ni någon gång varit så trötta att allt tar emot redan i tanken?? Så har det känts idag iallafall och att genomgå dagen så är extremt segt och motigt. På något sätt verkar barn ha en sensor som känner på sig när man inte orkar för det är just dom dagarna man är som tröttast det verkar som om dom får något slags adrenalinpåslag som gör att dom kör på som duracellkaniner.  

Skulle näst intill kunna gjort något olagligt bara för attt få komma bort en stund ( men bara nästan)

Så därför önskar jag att jag kunde ha trollat, för då skulle jag trollat bort mig själv en stund så jag fått sova en vecka eller kanske två.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
2011

Året avslutades på ett lugnt och trevligt sätt igår. Då har ännu ett nytt år börjat och kan säga att jag hade gärnat velat att det startat någon timme senare än det gjorde för mig denna morgonen för jag är väldigt, otroligt trött. Säger bara tack gode gud att jag inte är bakfull på det för då hade jag nog övervägt att flytta.

Här hemma ser det ut som en orkan har dragit fram då Neo varit i farten den här morgonen, man kan tro att han fått speed som han drar fram. Men jag är för trött för att orka bry mig om  oreda just nu, sitter bara och hoppas att han vill vila snart så jag också kan få göra det. 

Hade ni en bra kväll/natt igår då?
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer