Stackars Nennis


Vi skulle gå till affären tidigare ikväll och stackars lillbubben halkade och slog i munnen ordenligt. Blödde en del först dock gör det ju alltid det från munnen men jag var så rädd att en tand hade skadats men efter liten koll så ser det ut som tanden är opåverkad men han har ett riktigt fullt och ganska stort sår i tandköttet precis vid ena framtanden. Tycker så synd om han  lillgubben, men barn är otorliga på det sättet de bara kör på nästan direkt som inget har hänt.
Allt verkar bra iallfall men håller lite koll.  Nu är det sängen som gäller, Natti natt....




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




870+0,4z =310

Sitter och löser en massa ekvationer och jag trodde aldrig jag skulle säga detta men Matematik är faktiskt kul,. Så skönt när det känns så.












· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Gungeligung..

Mammas lilla sötnöt älskar att gunga ju högre och vildare desto bättre. Snart så när det blir lite varmare så kommer vi nog gunga betydligt mer än nu, det tror jag inte Nenne kommer klaga en sekund över.







· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer




There´s a girl my mirror....



        There´s a girl in my mirror I wonder who she is. Sometimes I think I know her sometimes i really wish i did......



· Lämna en kommentar ·
Foto självpoträtt // 0 kommentarer




Ny design här

Har fått en ny design här på sidan, ser ni den inte tryck F5 för att uppdatera. Det är en riktigt duktig tjej som gjort den åt mig efter mina önskemål gå in och kolla på hennes sida här www.photographybyristo.blogg.se. hon är helt fantastisk. Jag är så nöjd  helt min stil. Vad tycker ni?

Tyckte den här bilden passa till mitt nya fina omdesignade andra "hem






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Då hände det....

Har varit iväg och fikat med en gammal arbetskompis, var verkligen jättetrevligt att träffa henne. Vi lyckade fika i tre timmar utan att ens märka att klockan hade rusat iväg. Så jag kom inte hem förens strax innan 22 men inte tididigare än att jag hann med jordens halkvurpa, fy tusen så ont det gjorde och fortfarande gör. Jag har blodutgjutelsemärken på armbågen efter stickade tröjan jag hade på mig, måste lyckats trycka armbågen i marken räts så hårt. Kan säga att jag har väldigt svårt att gå just nu då min svanskota fick sig en redig törn. Hoppas bara att det lägger sig lite så jag kan ta mig till skolan även om jag kanske får ta hissen istället för trappporna några dagar.

Nu ska jag försöka hitta en ställning och sitta och läsa lite i, Hoppas ni har haft en mindre smärtsam kväll än jag.









· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




vår....

Idag så cyklade jag till skolan för fösrta gången iår så det måste ju betyda att våren väntar runt hörnet. Längtar så tills man kan gå ut i endast linne och byxor och sätta sig på en bänk och bara njuta av värmen och slippa alla dessa tunga vinterkläder. Sen så ska det bli så härlig att fota lite vårigt fina bilder nu efter en mörk kall vinter. Alla årstider har verkligen sin charm, våren med alla knoppar och blommor som kommer fram, sommaren med all sin grönskande prakt, hösten för dess underbara färger och vintern för mysiga, krispiga snöbilder, skulle inte vilja vara utan någon av säsongerna. Försommarn är dock den mitt hjärta slår lite hårdare för, allt är verkligen som vackrast då och det doftar underbart på vissa platser av alla blommor som slagit ut. Syren har alltid varit min favorit då jag starkt förknippar den med sol, sommar och min födelsedag, jag fyller år precis när den blommar ut, sen är den också en av de blommor som luktar så gott.




 


  


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Photoshoptips, trixa med vitbalansen





När vi åkte hem från leklandet igår var det den mest otroliga himmel. Ett litet photoshoptips är att trixa med vitbalansen direkt i kameran. För att få snygga färgeffekter i bilden man ska välja en vitbalans som som inte är rätt för tillfället som tex lysrörbelysning . Jag har gjort exakt så med dessa över och det kan bli riktigt snyggt ibland.



· Lämna en kommentar ·
Photoshop // 0 kommentarer




Ballongskapelser...

Vi var på leklandet igår och busade av oss rejält och samtidigt så var där en barnunderhållare som avslutade sin show med att göra ett valfritt ballongskapelse til barnen (gratis dessutom). Vi köade ett bra tag men vi gav inte upp och tur var det för då fröken bus var sist i kön så gjorde han lite extra trick på hennes ballongdjur och lade till svans och banan och sånt. Nennegubben fick en alien som också blev häftig men apan är min favorit. Han som gjorde ballongskapelserna var riktigt duktig.  Vad tycker ni, visst är dem läckra??











 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Sköna söndag

Då var det söndag igen och vi gör oss redo för att äta en sen söndasglunch. Helt strålande väder utanför fönstret är det också. Få se vad vi hittar på för kul på eftermiddagen. Nu ska jag duka lite och se till att mina små virvelvindar tar en paus från allt bus och äter lite. Hoppas ni har en underbar vårig söndag ni också


Låt mig  presenetera våran lilla fröken bus. 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Konstnär i arbete....

Lilla Sötbubben fick vara hemma idag för han hostade så fasligt natt och tack vare det så  sov han också fruktansvärt dåligt, Så vi har en mysig hemmadag istället. Nu så har vi målarstund  för att beakta våra kontnärliga sidor, jag får visa det färdiga mästerverket sen.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Företagsfix...

Har varit iväg till en redovisningskonsult med lite ekonomifrågor och papper som skatteverket vill ha in angående företaget. Det är en del man verkligen måste ha koll på men nu tror jag snart att den här skutan kan flyta. Så snart allt är klart kommer jag för att fira det hela köra igång ett uppstartserbjudnande som ni får ta del utav. Klicka gärna in er på den här facebooklänken och gilla mitt företag där också. Det här ska bli så spännande och roligt, nu kör jag.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Alternativa semlor

Jag har min fettisdag idag istället för i tisdags, bättre sent än aldrig sägs det ju. Jag brukar aldrig köpa semlor på den dagen för jag har aldrig förtjust i det. Fick dock en uppenbarelse häromdagen som jag inte vetat om tidigare om åren, att man kan beställa en semla med blåbärsgrädde och vaniljkräm utan mandelmassa i.  Ja ni hör ju hur underbart det låter *mums* Så för er som inte gillar de tradionella semlorna så rekommenderar jag dessa, så goda.




 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Bröllop Erica & Robert

Här är några bilder från Erikas och Roberts bröllop som jag fick äran att fotografera i början av februari. Dem gifte sig i Helgesta  kyrka närheten av Flen och höll sen mottagningen på Rockelsta slott där inredningen var fantastiskt. Allt gick i gammalt stuk i mycket guldiga och röda toner och den vackra bruden var en underbar kontrast mot allt detta. Det var en isande dag  med en strålande sol från blå himmel. 











 

 



· Lämna en kommentar ·
Foto bröllop // 0 kommentarer




Toddlers and tiaras....

 Ja detta program som går på TLC varje dag som handlar om små barn som tävlar om att bli skönhetsdrottningar är ju gjort för att väcka rektioner. Jag blir lite förskräckt när man så tydligt ser att den enda som vill det här är mamman, man ser att det här är allt annat än barnets dröm. Det är så uppenbart då barnet gråter och säger att hon inte vill träna sina steg, fixa håret och annat som tillhör. Det är ju som om barnen är på bootcamp innan en tävling ska gå av stapeln, mamman är ofta behård att allt ska se perfekt ut i minsta detalj. Det var en mamma som sa att hon gjorde det för att lära dottern att se bra ut för sin man precis som hon gör, det är en kvinnas plikt, Jag satt som en fågelholk när jag hörde det. En kvinnas plikt alltså? Då är jag så långt ifrån "idelakvinnan" man kan komma kan jag säga. Undrar vad för slags mossig uppfostran den här stackars kvinnan har fått. Varför i ett samhälle som redan är styrt av ett size zero ideal som gör att tejer mår dåligt ändå vill man att sin dotter bara ska tycka att hon är fin och duger när hon är fixad ut till fingerspetsarna?? Det är ju som att indirekt säga att: du duger inte som du är. Sen dessutom om de inte vinner är det också som gjort för att ge barnen sämre självförtroende.

Jag blir lika överraskad varenda gång jag ser vad de gör för skönhetsbehandlingarna på barnen. Det var en bebis som var 13 månader som fick sina ögonbryn rakade, brun utan soldusch och blekta tänder och sminkad som en docka. Här tycker jag personligen gränsen är nådd för vad som är okej för längesen. 

  Så länge sånt här  är på barnens villkor, helst med en åldersgräns så barnen åtminstone är stora nog att förstå och ta egna beslut och så tar vi bort allt smink och alla "sexiga" kläder så  tycker jag det känns åtminstone lite bättre.



 







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Jolly octupus

Är hemma med Nova idag, tyckte hon kunde få en lovdag under sportlovet. Så just nu spelar vi Jolly Octupus som hon fick i julklapp. Kan säga att man måste ha snabba flinka fingarar för att inte få den snurrande bläckfisken att stanna. Man ska fånga så många krabbor som möjligt utan att komma åt någon av armana för gör man det så stanar jolly och börjar skratta för han är kittlig. Har man råkat kittla honom är det näste spelares tur.

Nu ska jag se om jag kan lyckas kamma hem några krabbor till. Inte det lättaste kan jag säga.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Flowerbomb

Jag är är frälst i viktor & Rolfs  nya parfym "flowerbomb". Fick ett doftprov från kicks på den hem i brevlådan och jag blev fast direkt, luktar så gott. Sen så smakar det så kostar det också 619 riksdaler får man hosta upp för att få dofta av denna god-doftande vätska.


Enligt beskrivning så doftar den så här :En doft med oändliga fasetter liksom flaskan. Krispiga gröna noter, blommor och citrus samt en dos av bergamott och freesia. Topp: Mandarin, Bergamott, Apelsin Hjärta: Sambac Jasmin, Liljekonvalj, Centifolia Ros Bas: Amber, Cashmeran, Patchouli..... Hmm...Ja detta säger ungefär lika mycket som beskrivningarna på olika vinare gör, ingenting alltså.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Nu vet jag...

Åh jag vet vad jag vill göra nu, ja utöver att vara en framgångsrik fotograf som ständigt är uppbokad och efterfrågad då. Nej jag vet vad jag vill söka för utbildning. Jag ska kolla upp om det är möjligt att få det att funka då den utbildningen inte finns här i uppsala. Jag ska inte avslöja vad riktigt än innan jag tagit reda på om det skulle funka och om jag har någon som helst chans att komma in. Tror att jag skulle trivas som fisken i vattnet.

Nu ska jag försöka få tag på min prövningslärare som inte har svarat på något av mina 3 senaste mail.

                                              *Ett gammalt foto på mammas lilla söta plutt, så liten här.





· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Om tiden räcker till.....

Idag så var det första dagen på sportlovet men det märks inte då jag  ändå sitter med näsan över boken och pennan i handen och skriver ner massa om etik och livsfrågor. Slapp dock att gå till självaste skolan idag men ärligt så hade det inte gjort mig något om jag hade behövt göra det.

Annars då?... Inte mycket alls måste jag säga. Har inte hänt så mycket företagsmässigt heller då tiden är väldigt knapp då jag måste bli klar med allt annat men jag ska ta tag i den biten med nu. Jag ska försöka fixa mig en ordentlig hemsida också känns somd det är ganska viktigt. Ja med andra ord så är det verkligen fullt upp men det är kul. Utöver allt detta så börjar jag ju jobba mer snart också inom babysimmet.

Nu ska jag jag fortsätta att få huvudbry över alla etiska dilemman som jag måste ta ställning till.
Hoppas ni har en bra kväll.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Luddigt värre

Herregud varför måste vårdämnen vara så fruktansvärt diffusa, luddiga ämnen. Jag fattar ju knappt ens vad de vill att jag ska skriva om, måste ju läsa om frågan 3 gånger och googla innebörden av meningen innan  jag ens förstår. Okej exakt så illa kanske det inte är men nästintill iallfall.  Jag tror jag skulle ha undvikit att läsa upp  alla dessa diskusionsämnen helt själv då det är väldigt svårt att diskutera med sig själv. Nej tacka vet jag matematik och arbetsmiljö och säkerhet för det är  kurser där man vet vad som gäller, där finns inga svävande skumma svar.

Nu ska jag läsa lite alternativ medicin tror jag.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Sportlov..

Började morgonen med ett engelskaprov som kändes helt okej faktiskt, så blir jag inte godkänd behöver jag nog omvärdera min egen självsäkerhet en del. Direkt efter engelskaprovet så var det dags att få tillbaka matteprovet jag skrev i tisdags. Det var helt okej måste jag säga, det blev ett VG på målinjen för ett MVG, ja så nära men så långt borta. Nejdå men jag är ändå nöjd då jag gick in med inställningen att om jag bara klarar det här med nöd och näppe så är jag nöjd, nu ligger jag ju några steg över nöd o näppe så ska egentligen inteklaga. Jag har alltid förklarat mig själv som mattedyslektiker så allt över ett IG är bara ett plus

Men nu ska vi inte tänka på skoaln då det är fredageftermiddag och helg en hel vecka egentligen då det är SPORTLOV. ja det var några år sen man hade de sist kan jag säga och då välkomnade jag det  med hull och hår. Nu kan jag säga att jag skulle inte ha något emot att inte ha lov, konstigt vad man ändras med åren. Nej nu ska jag hämta min lillbubbe på dagis för att sen hämta sambon på jobbet och sen blir det fredagsmys för hela slanten.

Ha en supermysig fredagkväll alla.

Har ingen passande bild till inlägget så jag bjuder på en bild från våra pulkatur vi hade för ett tag sen



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Robotbygge

När sambon är på styrelsemöte så roar jag och "Nenne" oss med att bygga snygga gubbar/robotar. Nu ska Nenne isäng och jag ska sedan lösa algebra.

Ha en bra kväll.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Matteprov

I morgon är det matteprov som gäller så jag har suttit och pluggat en massa nu, känner mig rätt så säker så det är skönt måste jag säga. Håller tummarna för att inte råka ut för ftemporärt hjärnsläpp. Jag är också lite bakvänd tydligen enligt läraren då jag tycker att det svåraste är enklast och enklarare är svårare. Jag tror det är för att det finns klara regler på det svårare och det går inte att göra fel om du bara följer och kommer ihåg reglerna, det gäller ju förvisso all matte men det är lättare att blanda ihop de "lättare" talen tycker jag.

Apropå något helt annat så  fick jag också en rolig nyhet idag då mitt jobb ringde mig och sa att från och med i mars så får jag helt egna grupper på babysimmet så det var kul, så snart är jag i vattnet och lär ut mina kunskaper. 

Nej nu ska jag sätta mig med engelskan ett tag då jag har ett prov även i den kursen på fredag.


 




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Mycket nu..

Åh så mycket nu att det är snurrigt.  Nu ska jag också ta upp en mindre fight med min skola, få se om jag får igeom detta i slutändan?! Orkar inte just nu  förklara vad det handlar om men i det stora hela så handlar det om ett undantag. På tisdag så är det matteprov och på fredag är det engelska prov och så ska jag träffa en lärare på tisdag angående en prövning i gymnastik, ska bli intressant. Sen har jag såååå många andra ämnen att ha koll på också men det ska nog funka det här med. Nej nu ska jag bara sätta mig och kolla på tv och bara vara hela kvällen, våga vägra plugga ikväll.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Bröllop Erica & Robert

Fotade ett bröllop i helgen  som var och det var så fint och platsen de var på var helt underbar. Kommer bilder framöver sålänge får ni denna.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Flög förbi...

Herregud vad tiden springer iväg utan att jag egentligen tänker på det. Såg nu att det var 5 dagar sen jag skrev mitt senaste inlägg och det var verkligen inte min avsikt att det skulle bli så långt imellan inläggen, var inte ens medveten om att det var så längesen.

 Det har verkligen gått i ett kör på sistone och i helgen var det ju också ett bröllop som vi var på och jag hade äran att fotograferade detta underbara också, var verkligen superfint. Det var roligt men det gjorde också att hela helgen försvann i kick då alla gäster fick sova över. Iallfall tänkte bara hoppa in här och ge ett livstecken, bloggen är inte glömdendast försummad just nu. Nej men jag måste prioriterar annnat just nu. Nej nu måste jag forstätta plugga men uppdaterar snart igen (förhoppningsvis) 
Ha en bra kväll.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Helgbröllop = barnvakt

Blir lite dåligt med bloggandet när allt går i ett kör och man inte har många minuter till övers under en dag. Igår gick verkligen hela dagen utan uppehåll fram tills ca 19.30 och då var det dags att plugga, vilket jag gjorde till ca 23.30 och då¨var det egentligen sägen sen någon timme tillbaka. Nej nu slutar jag tjata om skolsaker och berättar istället att i helgen bär det av på ett bröllop en bit bort härifrån, så det ska bli trevligt och kul. Självfallet är kameran med i högsta hugg också.

Neo ska vara hos mormor från lördag till söndag och kan säga att det känns lite tungt i mitt mammahjärta att lämna bort honom, men jag vet att det kommer gå bra. De säger att allt sånt här blir lättare med barn nummer två men jag har blivit tvärtom. Jag tyckte det var mycket lättare med första för nu  tycker jag det är jättejobbigt att lämna bort honom och ha barnvakt och sånt.Men jag vet som sagt att han kommer ha det så bra för mormor bor verkligen på ett toppenställe för barn att leka ute på och dessutom har hon och hennes sambo 3 katter man kan jaga så "Nine" kommer ha det så kul.

Nej nu ska försöka vila några minuter och sen plugga lite. Hoppas ni har en bra dag.

En bild från Jenny och Markus bröllop som var i somras, det var så fint.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer