Höstig upptäcksfärd..

En färgsprakande höstdag förra året gick vi på en liten upptäcktsfärd runt om i skogarna här omkring där vi bor. Är så härligt att gå runt här uppe då det är så fint och det finns så bra vägar och stigar att ta sig fram på.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
promenad genom stan...

Hemma från skolan men nu ska jag på promenad genom stan i det underbara vädret med min fina jobbkompis Cicci! Sen så väntas ett samtal från barnmosrskan  (nej jag är inte gravid),och sen blir det plugga för hela slanten mot kvällningen. Jag verkligen stormtrivs i skolan jag till och med längtar till veckodagarna, helt sanslöst, det trodde jag aldrig. Helt underbart. Nej nu måste jag gå.

Här är min parfym fast inte mixtrad med något speciellt.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Lancomé Midnight RoseJag har köpt den godaste doften jag någonsin ägt, ja jag överdriver inte. Jag är helt planlöst förälskad i Lancomés doft Midnight rose.
  Ja så mycket tycker jag om doften att jag tog mig tid att göra en egen reklam åt den och så här blev det..


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Se upp i backen....

Vilken fart nedför backarna i sunnersta idag, vi och hur många som helst andra med samma idé bara flög nedför backarna i en hejdundrande fart.  Det gjorde inget att det var lite trångt när vädret var så härligt, det var bara att försöka ha ögon i nacken så man inte blev träffad av en pulka eller bob när man stod längst ner i backen, höll på att hända men klara mig genom att göra några snabba sidohopp åt sidan när något vinterbarnfordon kom i full rulle rakt mot mig. Nenne sken som solen själv han också när han kom i full fart nedför backen i sin pulka. Han hade verklligen jätteroligt och det syntes verkligen.

Självklart så hoppade mamma upp i pulkan och bobben med Neo och åkte några gånger med honom, så härligt roligt med lite pulkaåkning i ett underbart soligt vintelandskap, så otroligt fint. Hoppas ni har haft en lika bra dag!
 

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Inte mått bra....

Vaknade igår och mådde inte alls bra, ont i huvudet och allmänt sänkt. Ju mer dagen gick eller desto värre blev jag, svettades och frös om vartannat och fick mer och mer ont i huvudet . Vid 15- tiden hade jag sån migrän att jag mådde konstant illa. Slutade med att gick och kräktes av huvudvärken (inget ovanligt för mig när jag få migrän) sen tvingade jag i mig huvudvärkstabletter och gick och la mig och sov på soffan i ett par timmar.

Nennesnutten var så gullig och kom fram och klappade pmig på kinden och sa "mysa mamma?" det betyder att han vill ligga under filten med en och mysa in sig. Men sambon förklade att jag var sjuk så Nenne kunde inte mysa, då klappade han mig på kinden igen och sa mamma hård kram, så lutade han sig fram och krama jättemycket , sen sa han mamma puss också så fick jag en stor puss på munnen och en på kinden. Min underbara, fina lilla Neo så snäll och omhändertagande, älskar dig så mycket!!

Senare på kvällen så  började  jag må bättre för när jag vaknat efter min sovstund på soffan så var huvudvärken borta tack o lov och idag är jag helt återställd. Så idag kanske det blir lite pulka/bobåkning.Gammal bild från arkivet men jag älskar den......· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Clear Eyes

Jag förstår inte varför dessa inte får säljas i  Sverige?! Jag fullkomligt älskar Clear eyes, har precis fått leveransbesked på mina droppar som jag beställt. Dessa droppar gör så att röda och irriterade ögon blir vita,. Jag har använt dessa  ett par års tid varje gång jag smikar mig för jag blir lätt röd i ögonen av sminket. Ja eller varför inte ha dem med på en utekväll? För om det är något som kan ge blodsprängda ögon så är det väl alkohol men ha i två droppar i varje öga så *poff* det röda bort och vackert vita, pigga och klara ögon syns istället. Jag har beställt min fram tills nu från USA men nu har jag sett att de går att få tag på i även svenska nätbutiker. Tryck här så kommer du till en butik som säljer dessa.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
gränbytour

Sådär då har man kommit hem igen efter gränbytour. Blev lite längre runda än tänkt då sambon tog Nenne och gick och kollat på rallyt som går under helgen runtom här i uppsalaskogarna  medans jag och Nova gjorde gränby. Sen hittade jag ett par skor som jag verkligen ville ha men självklart så fanns inte min storlek, *gråter* 
Jaja jag får göra en lite jakt på dessa imorgon genom att ringa runt till olika butiker. Nu ska jag plugga lite och bara ta det lugnt resten av kvällen.


Här är mina skor som jag blev kär i....
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Örhängsjakt

YHEEEEJ mitt  älskade skötebarn photoshop fungerar igen, höll på att få lite skrämselhicka ett tag där, inte okej att bete sig sådär.Nej nu måste jag åka till gränbycentrum och köpa nya örhängen till min dotter då ploppen är borta till alla par hon har. Vi hade dessutom glömt att sätta i örhängena igår efter gympan så när jah kom  på det och skulle sätta in dem igen var det lättare sagt än gjort. Det hade redan börjat växa igen så jag fick verkligen trycka igenom med kraft. Man lär av sina misstag, kommer aldrig mer glömma örhängena igen.

Nu ska vi åka. Hoppas ni har en riktigt mysigt fredagsmys.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Modet i vår....

Igår blev det inte att blogga då det var saker i ett kör ända fram till sen kväll och då det ledigt så var jag tvungen att plugga matte. Just nu är det mycket skola som gäller och det känns riktigt bra att ha kommit igång och det känns roligt, så mycket enklare då. Sen blev jag färdigdiplomerad babysiminstuktör i onsdags. så nu är jag redo att stå på helt egna ben, så kul, nu väntar jag bara på pass.

Jag ska se om jag har övertalat en skolkompis att jag ska fota henne, hon var lite skeptisk men med lite lirk så tror jag nog att jag ska kunna övertala henne. Jag tror hon skulle bli så fin på bild. 

Har också sprungit på stan idag och hittat och köpt en jättesnygg brun skinnjacka som blir perfekt till våren
tycker vårens mode är så härligt med alla dessa starka färger, underbart. Det är så snyggt också tycker jag med någon stark färg till något mer neutralt, blir roligare då. 

*Ve och fasa det har blivit problem med mitt photoshop märkte jag nu, hoppas det går att lösa!


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Dyrt att vara pluggis

Sitter och ojar om att man inte var bättre pluggis än man var när man hade chansen. Men seriöst när man är 16 år är inte många tillräckligt vuxna för att förstå hur viktigt det faktiskt är. Jag var så otroligt skoltrött första året på gymnasiet,  för man hade ju redan gått i skolan sammanlagt nästan 10 år i sträck, det är ju klart som korvspad att man var så less som man var. Jag återhämtade mig dock och gick ut med inte allt för överdåliga betyg men långt ifrån så bra som jag önskar att jag skulle ha haft nu. För nu är jag i det läget att jag har ett betyg men inte  ett tillräckligt bra men då jag ändå har ett  så får jag inte läsa om kurserna utan att betala 500:- för varje kurs jag vill läsa upp. Så jag skickade precis in 1500:- i avgift till prövningsenheten för att få göra ett prov. Sen tillkommer kurslitteraturen till varje kurs som jag också måste köpa själv så om man räknar ihop allt så kommer du inte under 800:- per kurs.

Skulle vart skönt nu att ha ett samlat betygsdokument med IG i alla kurser istället för ett Slutbetyg med G eller högre, för hade jag haft det hade jag fått gå på vanliga lektioner utan att betala för det. Ja men man lär så länge man lever och det är alltid lätt att vara efterklok, synd bara att man inte kan överföra sina missar till sina egna barn.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Crawlkurs

Är helt slut och har så otroligt ont! Fick ännu mera ont efter crawlkursen jag var på idag. Herregud vad man fick jobba och det var nog inte alls bra känner jag såhär i efterhand. Vi gick igenom hela crawltekniken och fick testa på olika sätt att simma för att förbättra tekniken. Jobbigt var det då man inte simmat såhär intensivt sen... ja aldrig tror jag. Jag vet att jag kommer att få riktigt ont imorgon då jag redan nu känner efterdyningarna av det men det får bli morgondagens bekymmer. Nu ska jag gå och sova om jag bara lyckas ta mig upp ur soffan vilket är bland det svåraste just nu då något spökar ordentligt långt ner i ryggen, det är inte lätt att vara en 26åring fast i en 90 årings kropp. Natti natti alla.


            *En gammal bild från arkivet.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Funderingar

Har kommit hem från skolan nu där jag hade en mattelektion idag. Jag är så glad för det går så bra, jag förstår verkligen allt och det är sån skön känsla, det känns så lätt, helt underbart. Nu sitter jag och kollar på olika universitetsutbildningar och vad för olika behörighetskrav de har, jag vet vad jag vill gå men då det är bland de svåraste att komma och att jag automatiskt placeras i urvalsgrupp 2 så känner jag att jag måste ha en backup-plan.  Jag ramlade över en utbildning där man kan åka till tex New york, LA, Florida, Australien ja en massa olika städer och länder fanns det att välja på  och då kan man vara där i ett år och plugga. Kan säga att jag hade verkligen velat göra det om det inte var för att jag inte kan då jag har för mycket här i Sverige som jag inte bara kan lämna.

Usch precis nu blev det lite småjobbigt efter ett telefonsamtal jag hade där jag fick veta att jag har praktik under 4 veckor på en kurs som jag kommit in på, problemet är att jag kommer inte kunna gå den för att jag har annan skola samtidigt. *SUCK* Nu blir det problem....

Så nu måste jag ringa cvl. Hoppas ni har en bra dag.

Tillägg: Så typiskt att det är stängt idag och imorgon! *dubbelsuck* Nej usch nu känner jag att det blev för negativt och jag som var så nöjd och glad· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
This is my wish....


"This is my wish for you. Comfort on difficult days, smiles when sadness intrudes, rainbow to follow the clouds, laughter to kiss your lips, sunset to warm your hart, hugs when spirits sag, beauty for your eyes to see, friendships to brighten your being, faith so you can belive in yourself, confidence for when you dobt, courage to know yourself, patience to accept the truth and Love to complete your life"

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Springer förbi..

Då var det kväller igen efter vad som blev en längre dag än vad jag trodde det skulle bli. Åkte till skolan till halv elva imorse och tänkte att då kommer jag vara hemma till runt 12.30 men tji fick jag. Nej jag åkte förbi jobbet med min och en annans tjej examineringsfilm och när jag kom dit ca kvart i ett så var det inte långt kvar tills ett teoripass skulle börja, det hålls alltid ett teoripass för alla "ankor" ja inte för fåglar alltså utan människor som ska vara i gruppen ankor innan första gången de ska ner i vattnet, så jag passade på att vara med på det när jag ändå var där.

Sen blev det gränby ännu en gång denna vecka, (måste få VIP-kort snart tyker jag) för att handla lite och då jag hade tid så gick jag och strosa runt lite i affärer också. När klockan närmade sig fyra så var det dags att hämta sambon på jobbet och efter det båda barnen. Summan av kardemummabullen blev att jag kom inte hem förens kvart i fem i eftermiddags och sen dess har tiden rusat sin väg och blivit redan 22.00. Japp så det var den här dagen det.

Nu ska jag bara vara ett tag innan det är dags att slå igen de blå. Hoppas ni haft en bra dag.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Skoldags

God morgon alla.

Då var det måndag igen då. Har varit igång i sen halv åtta imorse då jag skjutsade sambon till jobbet och lämnade Nenne på dagis, nu är det strax dags att bege sig mot skolan för lite engelska. Jag är glad att jag alltid haft lätt för det ämnet. Har bara en lektion idag så det blir en ganska kort dag vilket är skönt, kanske ska gå ner på stan ett tag?? Får se jag har inte bestämt mig riktigt än men det jag skulle vilja göra är att fota lite, dock vet jag inte riktigt vad, skulle vara kul att fota porträtt i snön, så finns det någon som vill ha vinterporträtt så hör gärna av er.

Nu ska jag bege mig mot skolan. Hoppas ni får en en bra måndag.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
miljonärer...

Ja vi blev 100 kr  och två sverigelotter rikare på bingon, alltid något. Jag var så väldigt nära att vinna 25000:- sovrum från mio, åh vad det skulle ha känts bra att vinna det men bättre lycka nästa gång hoppas jag, ja för nästa gång då blir vi miljonärer bestämmer jag.

Jag är så rysligt trött, jag satt och titta på bilder och slumra till när jag skulle byta bild, tror att det betyde att det är dags att tänka på refrängen för imorgon är det skola igen. Sov så gott alla,
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Bingo...

Då har man gjort examineringen för babysimmet, kändes ok. Nu är det bara att vänta och se hur det gick, håller tummarna. Men nu är klockan dags för pensionärs göra, BINGOLOTTO Snälla låt mig vinna en bil eller bara en miljon, det är väl inte så mycket begärt. Nu börjar det hoppas på tur.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
examination och engelska

Godförmiddag alla. Idag är det examination på schemat, japp idag avlägger jag det absolut sista testet för att se om jag är redo att bli fullfjädrad babysiminstruktör. Är faktiskt ganska lungn då jag känner mig ganska säker på de här grupperna, vilket är en mycket skön känsla. Vi  får se hur det går men jag är positiv.

Annars så blir det att sitta med engelskan när jag kommer hem. Håller på med singular på svenska och plural på engelska alltså vissa ord vi säger som singular på svenska är plural på engelska. som tex skaka hand (en hand singular) är shook hands ( två händer plural) Det svåraste är egentligen inte det utan det är orden innan som tex om du vill be om ett råd,  jag trodde det skulle vara så här can you give me an advice men nej nej nej, FEL det ska vara "can you give me a piece of advice" Ja nu när jag vet just detta ordet så är det ju inget svårt men det finns ju några fler ord tyvärr. Ja alltid samma sak "inga regler utan undantag".

Ja nu ska jag sluta tråka ut er. Nu ska jag packa ihop det som ska med till bassängen. Ha en toppensöndag alla.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Nu detta på schemat...

Nu ska jag sätta mig med detta och se om jag blir någe klokare.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
shopping till barnen..

Vi var på gränby centrum och gick runt och kollade lite när jag såg en barnrea där det var 70% på allt, oj oj oj himmelriket. jag älskar att köpa kläder till barnen, det är till och med roligare än att köpa saker till mig själv. Hittade lite söta kläder till barnen så jag var nöjd 

Efter gränby åkte vi hem och lagade middag och fixade i ordning något jag inte ätit på hur många år som helst... VÅFFLOR *mums* Har aldrig ägt ett våffeljärn men igår införskaffade jag mig ett då jag tyckte att nu var det på tiden och att det är självklart att barnen måste ha tillgång till våfflor under sin uppväxt, det är ju näst intill en skyldighet att se till att barnen får våfflor. Iallfall så är jag mätt och belåten nu och ska jag bara ta det lungt resten av kvällen. Hoppas ni haft en bra dag.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Underbara lördag

Då var undebara lördag här, måste säga att man verkligen uppskattar helgerna mer när man har saker hela veckorna. Nu har jag dock jobb i morgon för babysimmet men det är bara kul så det ser jag inte riktigt som något tråkigt måste.
Jag är så glad också då matten än så länge går som en dans, fantastiskt underbart. Jag har alltid intalat mig att jag inte kommer klara av det för jag har så svårt för matte och har alltid haft det men kan säga att det verkar som det har vänt, eller så är det kanske det att jag har motivationen och viljan att klara av den. Jag har antaagligen varit min egen värsta fiende genom att hela tiden tänka att jag inte kommer klara det men så tänker jag inte nu.

Nu ska jag se om min sambo hunnit klart med att duscha våran son sen ska vi försöka hitta på något kul. Ha en underbar lördag alla.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
En svår och jobbig grej....

"Du har så lätt att stampa sönder, när Du väl fått in en fot
Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot
Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå
Det är snart en vecka sen Du ringde, så jag börjar nog förstå"
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Plugga...

Jag vet att det varit lite dåligt med uppdateringar på sistone men jag har så fasligt mycket att göra nu när allt har dragit igång med skola och allt och då jag verkligen vill ha bra betyg så går jag in för det med hull och hår. Jag har också varit så trött att jag knappt orkat göra något utöver det jag måste, har fått en ny medicin som kunde ha den inverkan de första två, tre veckorna men sen skulle det bli bättre sa läkarn. Så jag hoppas att det lättar upp snart så jag kan hinna med lite av det som är lite roligt också, visst jag tycker att skolan är ganska kul men inte så roligt som att fotografera och redigera. Snart vänder det....

Nu ska jag sätta mig med näsan i matteboken och be en liten bön att jag även klarar att ta mig igenom dem här nästkommande sidorna som ligger framför mig. Hoppas ni haft en bra dag.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Once upon a time

Åh borde verkligen sova men jag kan inte slita mig från den nya serien "Once upon a time" som började för någon vecka sedan på tv. Vi följer inte tv-avsnitten utan vi tog hem flera avsnitt samtidigt idag och började kolla. Det här är helt min typ av serie, jag älskar magi och sagor blandat med verklighet, Den har verkligen börjat superbra också och det är jättespännande så nu kan jag inte sluta kolla. Kommer nog ångra mig imorgon när jag sitter som en helvdöd zombie på lektionen men det är mogondagens bekymmer. Nu ska jag forsätta kolla.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Äntligen...

YES nu har det äntligen kommit, mitt nya lilla skötebarn, mitt fasta 50 1,4 objektiv. Ska åka och hämta ut det nu alldeles strax,  Det tog ju bara nära två veckor att få det men bättre sent än aldrig, Jag var på väg att avbeställa det för jag tyckte det var så fruktansvärt dåligt av säljaren att luga om leveransen bara för att få sälja men jag hittade det inte billigare så det fick bli att vänta på det. Få se om det blir att testköra det redan ikväll? Nu ska jag iallafall åka.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Då var man uppe...

Strax på väg mot skolan men VEM har snott min strumpa???? INTE ok denna tiden på morgonen. Iallfall hoppnas ni får en bra dag.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Rena rama rånet...

Då var snart ännu en dag till övers och jag har hunnit med både skola och babysim. Idag insåg jag varför studenter måste leva på nudlar då jag var tvungen att köpa studentlittertur och då endast en av böckerna med facit för nära 700:- inte klokt!!
Jaja det var bara att betala och se glad ut eller ja... betala åtminstone Sen ska vi inte prata om kön inne på studentbokhandeln, den ringlade sig igenom hela affärn verkligen, helt sanslöst.  Tack och lov så slapp jag den kön då den boken jag skulle ha inte fanns där.

Nu ska jag  bara ta det lungt de sista minuterna innan sängen för imorgon är det upp tidigt igen och infinna sig på lektion. Hoppas ni haft en bra dag iallfall.


 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Helikopterflygning

Här har vi kört helikopter för allt vi är värda. Lillbubben tycker det är fantastiskt roligt när han lyckas jaga en med den flygande saken.  Jag springer och han skrattar. Det är ett under att den fortfarande är hel för den har inte bara kraschat en gång kan jag säga. Glad så länge den håller för den är riktigt rolig att flyga ..
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Gulsot???

Godmorgon. Fick börja morgonen med att leta efter min telefon för den låg inte under kudden eller uppe på sänggaveln där jag brukar lägga den, hokus pokus borta. Efter en 10-15 minuter letande så hittade jag den äntligen, UNDER KUDDEN.Fortsatte efter en lyckad telefonletarkupp  med att slå igång datorn och gick in på bloggen och såg att bilden jag lade ut igår ser ju ut som ett rop på hjälp, hela bilden såg ju orangegul ut. Då kom jag underfund med att min skärm återger lite andra färger än det jag ser sen på bloggen,har en känsla att det beror på att skärmen är så gott som paj.  Jaja förhoppnigvis så skickar jag inte ut några flera bilder där det ser ut som jag fått gulsot när jag nu vet detta.

Dags för en kopp kaffe så man kanske vaknar till. Hoppas ni har en härlig söndagmorgon.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Kaffe ...

Jag har kommit fram till att jag nog dricker alldeles för mycket kaffe sen jag fick hem min högst älskade kaffemaskin. Nu tänker nog många "Kan man dricka för mycket kaffe?" och svaret är tro det eller ej  JA för en icke beroende koffeinist. Min mage har fått en egen vilja och säger ifrån genom att bränna och svida, japp magkatarr kom som ett brev på posten. Även om magen är grinig så väljer jag ändå att trotsa den genom att fortsätta dricka mitt lyxkaffe, kan i slutändan kanske visa sig vara ett dåligt beslut det lär visa sig har jag en känsla av.

Nu ska jag nog ta och göra mig en kopp på tal om saken. Hoppas ni haft en bra kväll.


 Var väldigt längesen jag lade ut några självporträtt så nu ikväll har jag tagit mig tiden att fixa några.


· Lämna en kommentar ·
Foto självpoträtt // 0 kommentarer
Håltimme

Nu blev det en liten minipaus i bloggandet men så kan det bli ibland. Jag har haft väldigt mycket att göra och jag har inte varit på det bästa humöret på grund av huvudvärk och annat, nu är det på väg att vända tack o lov.

 Idag var det kurstart på en av mina sökta kurser och den skulle starta klockan 8.30, så jag var där i god tid och det var de flesta andra också. Så vi står och väntar på att någon ska släppa in oss i klassrummet och tiden går men ingen kommer. En kvart senare kommer det någon som släpper in oss i klassrummet och säger åt oss att sitta ner och vänta så kommer det en lärare snart. Tror ni det kom någon då?? Nej istället kommer en elev som säger att hon pratat med receptionen som talat om för henne att allas antagningsbesked för denna kurs har tydligen feltryckt tid och datum i. Kul?? Nja inte väldigt och det lät som att en del av min klasskompisar muttrade både det ena o det andra. Summan av kardemumman var att jag fick  jag spendera nästan 2 timmar i skolans entre väntandes på nästa lektion.

Nästa lektion började på utsatt tid iallfall och flöt på bra, så slutet gott, allting gott.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Tröttsamt

Usch har varit en lite jobbig dag men nu förhoppnigsvis så kan den vända och bli bättre. Märkte att frysen stått öppen ända från i går kväll vid 19 tiden tills 11 imorse, inte alls bra så nu blir det att kasta det mesta. Trodde också att skolan skulle börja idag men kom på igår sent på kvällen att jag är fel i datumet så skolan börjar inte förens imorgon vilket var ganska skönt för jag kom i säng väldigt sen på grund av att jag satt med bilder i flera timmar in på natten.

 Sen blev jag ganska arg på säljaren på media markt som hade lovat mig mitt 50 1,4 objektiv nu i början av veckan men när jag ringde och frågade så sa de att det skulle ta 1-2 veckor från och med nu*suck* Funderar på att beställa det från internet och göra en retur till media markt.

Nu  har jag huvudvärk och det är nog för att jag slarvat med maten idag så nu ska vi se till att få i oss lite middag här hemma så energin återkommer.Hoppas ni haft en bra dag.


*En dag för ett tag sen när vi var ut och mata "ankorna"· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Sopgarage bokstavligt....

"Nine" fick ett bilgarage i julklapp i 3 vånigar med alterntiva vägar och hiss och allt där till. Det här var dock den sämsta kvalitetet jag någonsin varit med om då garaget inte håller ihop när man satt allt som man ska. Det glappar i bitarna, så det är snett och vägen för bilarna sitter så dåligt att den rasar isär så fort man nuddar den.  Iallfall så sa jag att vi borde slänga det där garaget då det inte är något och ha. Så hör jag att min sambo står och skrattar i hallen och jag kollar för att se åt vad, och det jag såg visar bilden nedan. Neo hörde tydligen och tog allt på orden och tog saken i egna händer.  · Lämna en kommentar ·
Neo // 2 kommentarer
Fullspäckat

Idag är det mycket på schemat med allt från läkare till att ringa skatteverket och plus mycket annat där emellan. Idag kommer det nog inte bli någon särskilt lung stund fören ikväll. Imorgon till råga på allt så börjar skolan också så det är verkligen mycket som händer nu men det är riktigt kul. Nu ska jag iväg på en läkartid så jag får uppdatera igen senare. Ha en toppendag alla!


Saknar sommaren och att fota bröllop, längtar till nästa.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Företagsvirr...

Ingående moms, utgående moms, faktureringsmetoden, bokslutsmetoden,  löpande bokföring,oj oj oj nu är det snurrigt värre och mycket som pågår men nu är iallfall ett företag registrerat så snart är Fotograf R.Karlsson förhoppningsvis ett godkänt företag.

Riktigt uppspelt är jag nu ,ska bli så kul, äntligen händer det lite saker. Nu kör jag, så nu håller jag tummarna hårt  att det kommer rulla på i rätt riktning och att jag inte ramlar över allt för många snubbeltrådar längs vägen och om jag ändå stöter på några så  förhoppningsvis är det sin höjd bara att jag snubblar till men fortfarande står på fötterna.

Spännande, pirrigt och alldeles otroligt roligt iallfall. Mycket att ta in och fixa med och ha koll på men skam den som ger sig!!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fotograf Nathalie R. Karlsson

Har startat en sida på facebook som Fotograf Nathalie R. Karlsson känns som en början iallfall. Nu ska jag se till att det kommer in lite uppdateringar och foton också på sidan. Gå gärna in och och kolla och gilla gärna med om ni vill!

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
work....

Har varit iväg och haft lektioner i babysim, det var första dagen efter jullovet idag och det kändes riktigt bra och det flöt på betydligt bättre (flöt på, fyndigt va *ler*) än vad jag trodde det skulle göra efter ett längre uppehåll. Snart är det dags för examination så nu är det inte alls länge kvar innan jag har egna grupper helt och hållet. Det som är så väldigt bra med det här jobbet är att man får verkligen mycket och bra utbildning innan man börjar helt själv, vilket både är bra och känns tryggt och dessutom har man en helt egen handledare som man alltid kan diskutera  och bolla allt med. 

Nu har jag varit hemma ett tag iallfall och tänkte om jag skulle sätta mig och låta kreativiteten flöda i photoshop, bara leka runt lite och se om jag kan komma på nya roliga effekter. 

 · Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Blivit med 50 1,4

ÅH nu är jag jag lycklig för jag har blivit med canons fasta 50 1,4 kan inte vänta till jag har det på kameran, mitt nya skötebarn. Jag har tidigare haft deras budgetmodell 50 1,8 och har varit nöjd med det så jag har ganska höga förväntningar på detta men det tror jag det absolut kommer hålla. Jag har testkört det som snabbast och gillade resultatet jag såg på den lilla skärmen på kameran så detta tror jag blir toppen.

 Jag är verkligen berorende av ljusstarka objektiv för det ger en större möjligheter att fota i dåligt ljus samtidigt som man kan få den där absolut fantastiska bakgrundoskärpan som jag bara älskar. Snart så ,,,LÄNGTAR!!!

Tack Tomten...· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Ideer och förslag tack!

Haft olustkänslor sen igår då jag läste och skrev om inlägget om mamman som lät sina barn drunkna. Jag blir så fuktansvärt illa berörd av sånt allra helst om det har med barn göra.  Så för att tänka på något annat så slog vi på filmen Poppers Pingviner och den var riktigt bra och jag älskade budskapet med fimen, så fint. Nu ser jag på klockan att det är dags att överväga sängen

Men nu till mina läsare, jag tänkte be er att  svara på om det är något ni vill se mer utav i bloggen? Phtoshoptips? Bilder? Redigeringstips, familjen? mera allmänt? något jag inte har skrivt om??.  Vad som helst, precis vad som helst. skriv bara i en kommenatar nedan om ni har förslag. Jag tycker bara det är kul med lite nytt och friskt. Inget tvång självklart men lite kul och se era förslag.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Dagen..

Hade en väldigt trevlig kväll igår med god mat och trevligt sällskap. Vi satt och pratade en massa  och surfande  på diverse sidor och sen så kollade vi på filmen som gick på femman så det blev ganska sent innan min vän begav sig hemåt. Min älskade sambo ramlade in vid tio i tre imorse och då hade jag precis  gått och lagt mig till så det var skönt att slippa bli väckt. Jag sover alltid sämre när min sambo inte är hemma då jag är så van vid att han alltid brukar ligga bredvid.

Idag har jag varit iväg och fotat lite och sen så åkte vi som snbbast till Toys Rus för att köpa lite ny deg till Neo, han verkligen älskar att dega. Nu tänkte jag sätta mig och kolla igenom min nya bok Photoshop-recept lite nogrannare än vad jag har haft tid med innan, verkar finnas en hel del fina och roliga effekter med som man kan trixa med, kul. 
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Den hemska världen

Sitter och gråter  och undrar vad fan det är för fel på den här världen och vissa människor i den?? Läste precis att en 31 åring kvinna hade gått ut med sina barn 4 och 8 år gammla på en brygga och knuffat ut dem i vattnet och ingen av dem kunde simma så tanken var att de skulle dunkna.  Då barnen fick tag på kanten på den första bryggan så tog hon upp dem igen från vattnet och gick med dem till en annan brygga och henne son säger då"mamma jag vill inte bada"  Hon knuffade dock i dem åter igen och denna gång så drunkade dem.

Alltså jag klara inte av att läsa sånt här jag börjar gråta direkt för jag kan verkligen inte förstå det här. Det är för mig så extemt otänkbart att döda sina egna barn, det underbaraste man har och älskar helt villkorslöst. Det finns såna psykfall så det är läskigt.

 Sen så tänkte jag att jag bläddrar videare och läser annat för jag orkar inte tänka på det. Då är så gott som nästa en artikel om att en mamma dränkte sin ettåriga dotter i en tiolitershink med vatten. Hon hade burit upp henne och stoppat ner huvudet i vattnet  tills hon slutade andras. Tydligen skulle det "bara" vara ett  straff ,en  diciplineringsåtgärd för att dotter inte ville sova.

Jag tappar tron på mänskigheten ibland. Jag mår fruktansvärt dåligt när jag ser sånt här och jag tycker så fruktansvärt synd om alla dessa barn som lever i såna familjer. Det värsta är ju att vilka idioter som helst kan ju skaffa barn också, borde finnas något lämplighetsprov eller dylikt....
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Röd dag..

Då var det fredag igen då fast denna fredag var lite speciell eftersom det är en röd dag och många är lediga. Det är såna här dagar man samlar familjen och äter en mysig och extragod frukost i sken av endast värmeljus för extra hög mysfaktor. Idag blev det dock inte så då min älskade sambo är på svensexa för en kompis  som ska gifta sig i februari. Så idag får jag och Neobubben hitta på saker för oss själva hela dagen och kvällen.

Får dock lite  besök senare av en kompis som kommer hit på lite fredagsmiddag så det ska bli riktigt trevligt. Hoppas ni också har en trevlig fredag.


Nu börjar jag sakna den härliga sommaren· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Kvällsbestyr

Var till Gränby Centrum för och shoppade lite för  presentkort som vi fick i julas. Hittade ett  par skor på rean som är perfekta att ha till alltifrån dop till bröllop och då jag inte har haft ett par givna skor för såna tillställningar så var det inte mycket att tänka på. Sen så hittade jag eller snarare var tvungen att köpa regnkläder till båda barnen. Hittade en jättfin vitrandig röd regnkappa av längre modell på polarn och pyret som jag köpte till Nova, tror hon kommer gilla den.

Nu har vi varit hemma ett tag och jag sitter och dricker en kopp lyxkaffe (en capppuccino) *mums*  jag har aldrig druckit så mycket kaffe som jag gör nu om dagarna. Jag drack snarare aldrig kaffe alls när jag var hemma  tidigare ,jag drack bara när man var på besök hos någon men nu har vindarna vänt. När man har tillgång till sånt här gott så är det svårt att låta bli. Väntar dessutom på ett paket från Dolce Gusto som innhåller olika kaffekapslar till våran maskin , hoppas vi får det snart.


Här är en bild från höstfotograferingen jag hade med fina Ia· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Now I Lay Me Down To Sleep

När jag såg detta första gången så rullade tårarna på mig, det är så starkt berörande.Detta är ett företag som har riktat in sig på att fotografera drömmar som blev till mardrömmar. Vad dessa fotografer gör är att fota graviditeter som slutar av olika aledningar med att bebisen dog och detta gör dem gratis. Det är sån fin sak. Jag skulle själv kunna tänka mig att jobba med detta om det inte vore för att jag vet att det skulle tära på mig alldelsen för mycket psykiskt ,jag skulle aldrig klara en fotografering utan att gråta.

Jag tycker det är fantastiskt att det finns människor som ställer upp och gör detta gratis och ger dessa föräldrar ett otroligt fint minne.
♥♥· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Fontsize större

Duger detta åt dig madde?? =D Jag har en vän som tydligen är hlavblind för hon kunde inte läsa i min blogg utan att förstora och förstorade hon så såg hon inte bildena . Så nu har jag ökat storleken på texten så nu hoppas jag att hon ser. ;)· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
cant remember cause it was just a dream...· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 4 kommentarer
photoshop-recept

Ja jag har fått min photoshop-recept bok det är bara att hämta ut den på affären, ska bli kul och kolla i. Så kul för det kanske börjar hända lite saker sakta men säkert inom fotografering med inget hundra klart än så jag väntar med att berätta tills allt är klart. Lite nyfiken och se vad framtiden för med sig. 
· Lämna en kommentar ·
Foto // 2 kommentarer
Vinterlovet slut...

Då var det inte långt kvar av detta vinterlov nu för nästa onsdag så börjar allt som vanligt igen och jag ser fram emot det då det är förändringar som har skett. Jag är så glad över att det har hänt saker på alla fronter skulle jag vilja säga och det känns i hela kroppen att det här kommer vara det bästa jag gjort. Jag ser verkligen fram emot att börja studera igen, jag tror verkligen det här är det rätta.

Nu ser jag fram emot det här året mer än någonsin.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Kortslutning

Jag har fått årets jobbigaste kortslutning som gör att skärmen inte funkar på min laptop. *Gråter* Jag måste sitta med tummen och trycka in skärmen hela tiden för att den ska få kontakt. Gör jag inte det så ser jag bara att den senaste bilden jag hade uppe fryser och så blir det som grågrynigt över hela skärmen.

Lite jobbigt när man måste göra saker som inefattar att ha flera knappar intryckta samtidigt för då kan jag inte trycka på skärmen och då ser jag inte vad jag gör. Det roliga är att resterande av datorn funkar utmärkt annars så även om det ser ut som att inget händer så gör de det bakom allt grågryniga *suck*

Kul nu också när jag håller på att säkerhetskopiera mina bilder och jag inte ens ser vad jag gör. 


Så här ser min skärm ut när jag inte trycker med tummen.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Resumé..

Ja vad har hänt idag då? Har städat och donat hemma lite, varit till ikea och gjorde ett fynd på den matta jag har trånat efter ett bra tag men nu är den äntligen min den svarta långhåriga. Sen så har jag bytt namn eller snarare efternamn, ja nu är jag inte en Nathalie Rötkönen längre utan jag är en Nathalie Rötkönen Karlsson ja så fort papprena blivit godkända med mitt namnbyte. Nej nej jag behöver inga gratulationer då jag inte har gift mig utan jag har lagt till min mammas efternamn.

Ja men det var väl en snabbresume av dagen i det stora hela nu ska jag gosa ner fötterna i min nya härliga matta och så ska jag se klart "Sommaren med Göran" som går på fyran.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Det nya året...

Då var det nya året här, hoppas ni hade en rolig och minnesvärd väntan och infirande av det nya året, kanske lade ni löften också?!  

Jag satt på balkongen med min sambon invirad i min värmefilt vid tolvslaget och såg hur raketerna lyste upp himlen med sina färger, som ett löfte om att det nya året hade kommit. Om det är någon gång man kan starta om så när är bättre än början på ett helt nytt år?! I år så ska jag se till att det händer lite saker, få in lite förändring åt det positiva hållet i tillvaron.

 Hoppas att ni iallfall hade en magisk natt och att kommande året också kommer med positiva händelser.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer