Uppdrag granskning Botox och läppinjektioner

Satt och kolla på uppdrag granskning häromdagen där de pratade om skönhetsbranchen och det specifika området injektioner för att förstora läppar och botox för att bli av med rynkor.

Detta har kommit att bli nästan lika vanligt som att köpa make-up och det läskiga är att vem som helst får hålla i sprutan och utföra dessa behandlingar. Det finns ingen lag som säger att du måste vara utbildad för att utföra dessa injektioner. I många länder utanför Sverige så som i Frankrike, Spanien, Cypern medflera så är det bara läkare som får utföra dessa ingrepp då det annars finns enorma risker med det.

Det läskiga är att botox är ett nervgift som verkligen förlamar och att vem som helst får använda det som om det vore godis är skrämmande. Läggs botoxen fel så kan du förlama viktiga muskler i ansiktet så ansiktet blir slappt och hängande. Om man har otur så kan man få men för livet


Det finns hur många skönhetssalonger som helst som erbjuder dessa behandlingar men det värsta är att utbildengen för att utföra dessa korrekt finns dessvärre inte.

Jag tycker detta är läskigt. Visst att det är ett eget val att göra läppar och botox  men bestämmer man sig för att göra det så ska man väl åtminstone få känna sig säker på att få ett bra resultat och inte riskera känselbortfall, domningar, muskelförlamning för att den som utför injektionerna egentligen inte kan? Så jag tycker den lagen ska regleras illa kvickt.

Kommentarer
Postat av: mysan

Allt bra med dej idag? :)

kram

2011-05-28 @ 13:27:01
URL: http://myedenvad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback