Ricininpackning och sjukdom

Har bilvit hemma mer än beräknat då "Nenne" blev sjuk IGEN.  Han har feber och hostar så han kräks stackarn. Misstänker höstblåsor för det såg ut som han hade blåsor i munnen och ett par på handen som var på väg upp. Så idag har man mest tagit hand om en sjuk liten som man har jagat med hans anka till och från (hans mask till astmamedicinen) för att få han att ta sin astmnmedicin så han kan andas ordentligt, vilket han började göra väldigt andfådt idag.

Nu har vi iallfall lagt barnen och de verkar sova. Efter de somnat så kastade jag i en ricininpackning i håret  och lade på en aspirinmask på ansiktet, sen parkerade jag mig i soffan för att nu titta på en film. Hoppas ni haft en "friskare" dag än oss.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Helg

Har bara suttit hemma hela helgen så gott som för min kropp har inte varit med mig riktigt. Jag har haft fruktansvärda dagar faktiskt. Den 1 November alltså nu på tisdag så ska jag på Magnetröntgen för ländryggen för att se hur den mår för jag har haft så ont i vissa kotor i ryggraden också.

Så det enda jag tagit mig ut den här helgen var för att åka och titta på den nyöppnade delen på Draget som öppnades i fredags. Det har varit massa bra erbjudanden där så jag passade på att shoppa lite. Sen var jag slut i kroppen igen så då åkte vi hem.

Så det var min händelserika helg. Nu ska jag kolla tv och göra mig en kopp te.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Noll energi

Jättedålig på att blogga just nu för jag har noll energi. Jag skulle kunna sova oavbrutet den här perioden plus så har jag frukstanvärt ont i kroppen samtidigt så det är lite kaka på kaka. När jag är piggare och mer på G så kommer jag tillbaka med nya krafter, tills dess kan det bli lite si sådär med bloggandet.

Tävlingen med tvspelsweb har tyvärr blivit inställd!!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Höstlek

Var ut en sväng på eftermiddagen med familjen, sambon bytte däck medan jag var i lekparken med barnen. "Nenne" hade med sig sin springmotorcykel som han åkte runt på ett tag. Sen blev det att leka i sandlådan och åka rutschkana för hela slanten. Jag tömde säkeligen ut en sandlåda ur hans skor också ungefär  sex gånger, för då kom han fram och sa "sand" och så lyfte han den sko där det hamnat sand i.

Nova lekte också för fullt allra helst med en hink  som hon ville att "Nenne" skulle fylla med sand för att hon sen skulle hissa upp med ett snöre och sen den tömma den ut över rutschkanan. Till slut tröttnade "Nenne" säg efter hela två gånger och då Nova ville att han skulle forsätta fylla hinken så försökte hon med uttröttningtekniken på honom genom att försöka upprepa hans namn tusen gånger ungefär. Tror ni Neo brydde sig? Nej inte mycket han låtsades inte ens höra henne men jag hörde henne så till slut tröttnade jag på tjatet och fyllde hinken själv!

Här är tre bilder jag tog på Novisen idag!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 4 kommentarer
Gör din snöflinga

Nu när vi går mot vintertid och väntar på snön som egentligen kan komma när som helst och täcka allt i vitt så kan ni göra en egen snöflinga och skicka ett meddelande ut i världen med den.

Jag tyckte det var så fint så jag ville dela med mig av den här sidan. Du gör alltså din egna snöflinga genom att klippa den och sen om du vill skriver du en hälsning eller ett meddelande och sen skicakr du iväg den. Sen så snöar den bland alla andra snöflingor som personer över hela världen har gjort. Fin ide tyckte jag.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Toys r us

Nu är alla friska igen tack o lov, utom mitt ben då men det räknas inte. Så då alla var friska så åkte vi ut lite, vi hade inget mål men vi landade vid toys r us där vi lät barnen springa runt ett tag. Nova hittade en maskeradklänning i rött som om väldigt gärna ville ha för att det var snart halloween, ja det var hennes argument så hon fick den. "Nenne" föredetta  "Ine" alltå Neo blev helt  frälst i en spark motorcykel.

Den lilla plast motorcykel var inte den billigaste leksaken jag sett men han tyckte om den så enormt mycket så vi kunde inte låta bli att köpa den till honom. Så nu ända sen vi kom hem vid fyra snåret någon gång så har han bott på sin motorcykel. Han åker fram o tillbaka, fram o tillbaka, fram o tillbaka mestadels ´hela tiden, ibland kan de också ske en motorcykelolycka då han ramlar men han åker mer än han ramlar så det är bra iallfall.

Nej nu ska jag spela lite med min älskado sambo så hörs sen.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Inflammation

Jag vet inte var det är men jag har varit kronsikt trött i två dagar nu, har noll energi. Var till läkaren här om dagen också först för uppföljning av gammalt sen passade jag på att ta upp att jag fått  väldigt ont i mitt högra ben så pass att jag haltar. Läkarn kom fram till efter att han har tryckt och böjt att jag har en stor inflammation i  höftutskottet och stora senan som går ner i låret och vaden och det gör att jag får ont.

Så nu är jag halt om dagarna men jag hoppas att det lägger sig snart! Nej nu ska jag ha lite fredagsmys med älskade familjen· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Energilös

Är så trött så det inte ens går att förklara, jag återkommer när jag hämtat lite energi!!


Natti natt
 
Ps.Glöm inte min tävling där du kan vinna ett valfritt stativ max 199:- från tvspelsweb


Två gamla bilder på våran lilla plutt!!· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Snart är det jul igen...

Det verkar gå åt rätt håll här hemma med all sjudom men vi är hemma fortfarande och kryar på oss. Jag hoppas allt försvinner och håller sig borta sen för alltid, lite mycket att hoppas på men man kan ju alltid önska.

Jag har kommit in i en period igen då jag är lite sämre på att blogga eller möjligtvis samma period sen tidigare som inte släppt riktigt men förhoppningsvis så ger det med sig snart.

Nu till något roligare och mysigare, jag har lagt märke till att julen har flyttat in sig i affärer. Jag är ju en riktig juloholic så jag bara älskar att gå runt bland julsakerna och bli inspiererad, julen är ju så fantastisk mysig. Mitt problem är dock att jag tycker det mesta är fint bara för att det tillhör julen så jag får överslag på ideér i huvudet och skulle kunna köpa allt bara för att.
Sen är det ju så söta små tomtar kring jul· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer
VINNAREN AV DOFTLJUSEN

Haft lite problem här på kvällningen med blogg.se jag har inte kunnat logga in så därför blev det här inlägget lite senare än beräktnat men nu så kan jag berätta vem vinnaren blev.


Grattis säger jag nu till JENNIE som blev vinnaren av de här 2 doftljusen och bodybuttern!!


Tack all ni som var med och tävla, jättekul! Alla ni som inte blev vinnare den här gången kan jag tala om för att jag kommer med all säkerhet att ha fler tävlingar framöver.


· Lämna en kommentar ·
Tävling // 3 kommentarer
Ine sjuk

I natt var det ingen rolig natt då stackars älskade lilla Neo vaknade och började kräkas massor. Han mådde så fruktansvärt dåligt. Vi fick lägga honom i våran säng på en filt ifall han skulle kräkas igen och ställde en hink nedanför sängen som vi kunde lyfta honom över om olyckan skulle vara framme, vilket den också var redan efter 5 minuter knappt.

Så älskade sambon satt sig med lilla plutten i soffan istället och satt där med honom tills han somnade i famnen. Innan han somnade så kräktes han ytterligare några gånger. På morgonen när Ine vakna så hade han feber och han gick och höll sig på huvudet och sa "aaaaj" då hade han fått ont huvudet också så då gav vi han lite medicin som verkade hjälpa ganska bra.
 
Verkar som sambon smittat lillplutten nu, få se om jag slipper undan, börjar få ont i huvudet  så...... Peppar peppar, ta i trä

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Snart avslutas tävlingen

Ikväll så avslutas tävlingen där man kan vinna två doftljus från swedish candles och en butterbutter (inte från swedish candles) Så vill du vara med så har du fortfarande lite tid att kasta dig in i tävlingen.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga. Älskade sambon har nära 39 graders feber och mår riktigt skumt, symptom på bältros finns men jag hoppas att det bara är vanlig influensa, tiden får utvisa. Jag hoppas dock verkligen att jag slipper att bli smittad.
Så den här helgen känns det som att det blir en lugn hemmahelg.

Jag stack iväg till apoteket för att fixa lite alvedon och samtidigt då när jag ändå var på gränby så gick jag på jakt efter en mössa men det verkar vara helt omöjligt att hitta någon tråkigt nog. Jaja får forsätta min jakt framöver. Nu ska jag försöka komma underfund med vad för mat vi ska äta idag.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer
Metro photo challenge

Jag är med i Metro photochallenge så om ni snälla söta läsare vill hjälpa mig lite på vägen så får ni jättegärna gå in och gilla min bild HÄR!

Jag deltar med den här· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Bildtrick

Jag måte dela den här på bloggen för jag tycker den är så häftig! Gör så här:

Titta ganska nära på de 3 prickarna ovanför näsan i ca 15 sekunder titta sen direkt upp i taket och VÄNTA ett tag så får du se något!!

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Finn fem fel

Efter jag klivit upp imorse så gick jag in i sovrummet igen  och då såg jag det här,  finn fem fel!!!Jag misstänker att en liten analfabet (läs Neo) som finns i familjen har varit i farten· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
HTML ändringar pågår

Förändringar i bloggen pågår så om något ser konstig ut eller saknas så är det därför. Jag försöker komma iordning så snart jag kan igen!!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Sjukling

 Lilla plutten är sjuk igen ,jag tror han höll sig frisk i 4 eller 5 dagar den här gången. Tyckte han kändes lite varm så jag tog tempen på honom och den visa över 38 grader, stackarn  är sjuk för jämnan känns det som. Efter jag kollat  tempen på honom  så satt jag mig med han i knät i soffan och läste lite böcker, det är så kul för han gillar verkligen att man läser för honom och han hänger verkligen med.

Vi satt och läst ett tag tills det var dags för sängen för skrutt, så nu ligger han och sussar så sött. Förhoppningvis så stör inte febern honom så mycket att han vaknar i natt.· Lämna en kommentar ·
Neo // 1 kommentarer
Snart Tävling

Jag kommer snart att starta ännu en tävling här på bloggen så håll koll!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Jag har himlen runt hörnet...

Igår var  det en underbart vacker himmel och det såg ut som vissa av molnen glödde. Solen hade sjunkit lågt ner vid horisonten och detta bildade de helt mest fantastiska färgtonerna i rosa, lila och orange. Jag önskar att jag hade haft tid att på ett lugnt avskilt ställe bara få sätta mig ner i min ensamhet och njuta av skådespelet från himlen där solen hade huvudrollen.

Jag hade med mig kameran och kunde inte låta bli att föreviga den fina kvällen.
· Lämna en kommentar ·
Foto Natur // 1 kommentarer
Jag vill skriva........

Jag vill skriva, men jag vet inte vad jag ska skriva om? Ska jag dikta ihop sockersöta kärlekshistorier? mardrömscenarion?  eller ska jag skriva om alla mina tankar som kan virvla runt som löv i höstblåsten och bråka om plats i huvudet på mig? Jag skulle bara kunna och sitta här och beskriva hur det känns just nu, att jag är hungrig, trött och egentligen inte har någon större lust för något alls, men hur kul blir det i slutändan?

Jag kanske bara ska göra som jag gör nu, bara skriva allt som kommer över mig och bli helt osammahängande eller så kanske det bästa är att avsluta här, nu när det ändå finns viss logik! Men då är frågan, om man sitter så här och bara skriver så behöver allt vara så logiskt jämt då? 
· Lämna en kommentar ·
Texter // 1 kommentarer
Inredning

Nu när vi är klara med köket så har fokusen hamnat på inredningen eller snarare medans vi målade luckor och fixade köket så köpte jag in lite nya saker till köket som en ny gardin, en matta , tvålpumpar mm. Inredningen går mest i vitt romantiskt, schabby chick inspirerat (om man nu ska slänga med fina inredningsord) med detaljer av svart här och var.

Så igår kom våra tavlor som jag beställt till köket, dock blev jag lite osäker om de verkligen passade in med resten men jag gillar dem verkligen så de får åka upp på väggen.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Utmaningen med att skriva

Sitter och tänker på utmaningen med att skapa en känsla med skrift, att exakt förklara hur något känns. Att få ut det man vill  på ett sätt så att de flesta förstår om man är sprudlande, bubblande, fantastiskt glad så man vill skrika ut det eller att man kanske har fjärilar som flyger runt så fort inne i sig så man inte kan koncentrera sig alls

Det svåra och det roliga med att skriva är att  hela tiden försöka få fram det man vill på ett nytt intressant sätt, att fånga och dra in den som läser  och få den att vilja fortsätta. För sanningen är den att långt ifrån alla gillar det sätt man beskriver eller lyfter fram saker och alla tolkar det man skriver olika.

När man har fått någon att ta sig igenom en relativt lång text utan att personen känner att den egentligen ville ge upp eller sitter och gäspar, då har man lyckats.

Det är utmaningen för mig med att skriva och om jag bara lyckas fånga några enstaka personer som får samma känsla som jag vill förmedla med min text så är jag ändå nöjd för då har ändå jag lyckats.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Domarringens klädmarknad

Var på domarringensbarnmarknad som hålls 2 gånger om året här i min dotters skola. Det är ett riktigt toppenläge att fynda massor till riktig bra priser och det finns verkligen allt från vagnar till skridskor. Hittade massor med fynd,  köpte en hel kasse fylld med kläder, det var nog 14 plagg tror jag, en bilmatta och 2 stycken böcker och allt det endast för 290kr så jag klagar absolut inte.

Tänk om det ändå kunde vara lika billigt varje gång man handlar. Dessvärre var man inte ensam utan det var väääldigt mycket folk som alla var där för samma sak, så man var tvungen att agera fort om man såg något man ville ha. De är iallfall riktigt bra organiserat så man hittar lätt rätt storlekar, och vanliga kläder finns i ett rum och ytterkläder och skor i ett annat.

Överlag riktigt bra är det.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer
Höstmys

Kom för ett tag sen in från en uppfriskande höstlekspromenad med familjen. Lilla "Ine" höll på att somna i soffan så vi släpa ut honom för att han ite skulle soma alldeles för tidigt. Det var underbart ute men kallt måste jag säga, jag var tvugen att gå in och hämta vantar för mina fingrar blev genomfrusna på bara några minuter. 

Så när jag ändå gick in för att hämta vantar så tog jag på mig mössa och halsduk direkt, så mysigt varmt.  Mina fötter blev dock kalla istället kände jag så det betyder att det är snart dags för att sätta på sig vinterskorna, vilket jag ser fram emot då jag köpte ett par superfina riktgt mysiga och (förhoppningsvis) varma vinterstövlar idag.

Nu ska jag tända lite ljus, göra mig en kopp te och mysa ner mig i soffan. 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer
Rabatt till varje pris

Sitter och kollar på "Rabatt till varje pris" på TLC och det är riktigt inspirerande och imponerande vad de lyckas göra. Du får du följa personer som handlar allt precis ALLT med kupong och betalar aldrig fullt pris för något.

Fick se en tjej som handlade över 2100 dollar och det slutade med att hon fick ett tillgodokvitto på 50 dollar tillbaka efter hon lämnat alla kuponger ca 180 st tror jag det var. Synd bara att det där inte funkar i Sverige då vi inte har samma rabatter eller erbjudanden här annars tror jag skulle skaffa mig en ny mani.

PS.Har en tävling där man kan vinna två underbara doftljus, var gärna med
· Lämna en kommentar ·
Tv // 0 kommentarer
Morgonstress

Imorse så sprang jag runt som en yr höna och packa allt som Nova skulle ha med till mormor (hon ska dit under helgen) Jag lär mig aldrig, ALDRIG att kliva upp i den tiden som egentligen behövs för att hinna med allt i ett normalt tempo. Nej istället kliver jag upp ca 20 minuter innan det är dags att åka och sen kör jag på från där. Varför jag inte packar innan??  *pjffff* vad är det för match med det??

Medan jag far runt så sitter Nova allt som oftas och bara tuggar i sig sin frukost och hon har en förmåga att äta i samma takt som en sengångare rör sig, saaaaakta. Så när tiden  är ute så sitter hon fortfarande med halva mackan kvar som hon får överge. 

Iallfall så fick det bli bilen idag och så när jag parkera bilen vid skolan, alltså precis när jag parkerat så hör vi *ding diiing diiiiing* det ringer in,  vadå punktligt!!!
Så går in och lämnar av allt vid Novas hylla  och då hör jag  (kompis till Nova) "Titta vilken fin gympapåse jag har!!!

NEEEEJ det är gympa och jag har glömt bort det mitt i allt. Så åkte hem packade hennes gympapåse och åkte tillbaka ännu en gång. Japp det var min morgon men slutet gott allting gott, nu är jag hemma igen och dricker te i lugn och ro.

Visar inte alls ofta bilder på mig så det ska jag försöka bli bättre på så jag startar med denna som jag vinkar ett hej till er!  (dock lite otydligt, måste öva  på fotospråk tror jag!)· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Samtal med Nova

Nova: Mamma jag vet vad en toyota är

Jag: Jaha (hann inte säga mer innan hon börja förklara)

N: Jo det är en sån där som man smäller och så ramlar det godis ur!!!

J: Nja,,,,,jag tror du menar pinata inte toyota!!


Bild ur arkivet
· Lämna en kommentar ·
Unga damen // 1 kommentarer
Datorproblem

Tävlingen som jag utlovade igår kommer att på grund av datorproblem komma ut under dagen istället.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer
Snart tävling

I kväll kommer det upp en tävling här på bloggen där man har chansen att vinna något som passar  hösten, så håll koll.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Barn på lager?

Ahhh har fått sånt sug att fota barn så har någon ett eller flera på lager och vill ha de fotade så ställer jag upp. Känner att jag det var längesen jag fotade barn nu (utöver mina egna då), så tycker det vore kul. Barn är en utmaning att fånga på bild men riktigt kul är det. Så som sagt om någon har ett barn som och vill ha det fotat så hör gärna av dig.


En bild på söta Noah från familjefotografering i somras· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Hjälpreda

Stackars lilla "Ine" fick vara hemma idag då han hade så ont i munnen. Så jag har en liten  hjälpreda som så gärna ville hjälpa till med att måla så han gick fram till färgburken och slet upp pinnen vi använder för att röra om färgen med sen tyckte han väl att pinnen var för ofärgad på ena sidan ¨så han stoppa ner den delen i färgburken och börja veva runt varpå det ledde till färg på både händer och kläder.

Så då tyckte mamma att det räckte med hjälp för idag men det höll "Ine" inte med om så han blev jätteledsen tills han såg sin bobbycar 30 sekunder senare och satt sig på den istället och glömde att han var ledsen.

Nu är det inte så överdrivet mycket kvar av detta målande och det ser ut att bli riktigt bra, gissa om jag var less på de fula nikotingula (nej inte inrökt bara den färgen från början) luckorna i köket, nu kommer det se så mycket fräschare ut.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fixar och svamp

Kör på för fullt här hemma med mitt målarprojekt vilket resulterar i mycket upptagen plats av vårat golv. När jag ändå också hade en roller i handen så fick jag en tvångstanke och gav mig på Novas stolar i fult trä och sen så höll jag på att gå lös på lite lister och karmar i köket men då fick jag hejda mig för det ingick inte i mina planer från början och jag behöver färgen till annat.

När jag blir klar med det här så skulle jag så gärna vilja lägga golvet i hallen och sätta upp en tapet, fixa, fixa, fixa. Ja nu har jag mani.

På tal om något annat så har Neo börjat friska på sig igen, vilket är skönt dock så har han nu utvecklat svamp i munnen av hans mediciner, så han har ont i munnen nu stackarn. Jag tycker så synd om honom, han kunde inte ens suga på sin högst älskade "tutt" (napp) som han är besatt av.  Jag har penslat munnen med bikarbonat utblandat med vatten så jag hoppas att det börjar gå åt rätt håll snart. Nu ska jag sova så natti natt


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Hej hej

Jag har varit riktigt dålig på att blogga på sistone så jag kände att det var dags att lämna ett livstecken här. Dagarna har rullat på som alltid i rasande takt och Neo är sjuk IGEN. Han hann bara vara frisk i 4-6 dagar innan han blev förkyld igen, dock har han ingen feber som sist (ta i trä, peppar peppar)

Annars så har jag tagit tag i ett litet projekt här hemma eller litet det är ganska stort och kommer att ta minst en vecka att fixa klart men om det blir bra så är de helt klart värt det. Jag har också hittat ett så snyggt golv till hallen som jag skulle vilja ha.

Känner att jag har kommit in i en fixarperiod nu. Jag får olika perioder som håller i sig allt mellan 2-4 veckor då jag verkligen får för mig något som tex att tapetsera, inreda, rensa mm. Dessa perioder tycker jag själv är väldigt bra då det blir ofta mycket gjort och det blir fint, dock så är  mitt största problem min otålighet, för kommer jag på något jag vill göra så ska det göras på minuten eller helst minutrarna innan helst.


*En bild av mitt pågående projekt
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer