Brand på skolan...

Fick ett mail om att någon/några små djävulsungar hade tydlinger tuttat eld på papperkorgarna och papperhandukarna inne på två toaletter på Novas skola så det blivit rökutveckling så brandkår och  polis fick tillkallas. Nu ska det ska pratas om det här imorgon i alla klasser på skolan. På den här skolan går det bara upp till sjätte klass också så det är ju inga tonåringar vi pratar om.

 Då Nova har varit hemma i två dagar för ont i halsen och hosta så visste inte hon om det här och när vi berätta det för henne så var  Novas kommentar "Det var tur att det inte var jag för då hade ni blivit så arg på mig"
Neeeej vad får dig att tro att vi skulle bli arga om du försökt tända eld på skolan, det är väl fullständigt normalt och ordentligt uppförande. Nej jag skulle bokstavligen talat vara så arg så jag skulle nog vara tvungen att hålla mig borta ett tag för att inte få ett riktigt Kalle Anka fnatt....

Ja ni vad säger man??




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Alarmet går...

"Tiden går och vi andra tar bilen" Ja en alldeles ärligt snodd kommentar från galenskaparna men den stämmer ju ganska bra. Tiden bara rusar på, tyckte det var igår som jag gick på semester och nu är det strax dags att fira jul, helt otroligt.

Snart är det Lucia också och jag har en vision varje lucia om att kliva upp sådär väldigt tidigt som lucia på visas på tv och sätta mig i soffan i mörkret med enbart ljus tända och en kopp chklad och titta på det där lussande på tv:n.  Det är bara det att varje år när klockan väcker mig med sitt ringande som talar om att lucia börjar om ca 15 minuter på tv, så tar jag upp telefon ställer om larmet ca 2 timmar framåt och somnar om.

Ja så än sålänge är luciamyset framför tv en tidig morgon enbart en dröm men vem vet kanske just i år orkar jag faktiskt kliva upp när klockan ringer?!!


*Våran fina hyacint har börjat slå ut....



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




A sparkle of light...










· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Tomtenoja

Såhär är det just nu, knackar det på dörren är det tomten, är det ljud i trappuppgången så är det tomten, hör han något som knakar så är det tomten, går någon på toa så är det tomten. Ja "Nine" har fått tomtenoja helt enkelt, dock visar tendenserna på rädlsa då han absolut inte vill gå ut i hallen efter han hört "tomten" i trapphuset.

Han gjorde dessutom en sån tvärvändning att han ramla in i dörren när han var påväg att springa in i sytserns rum då sambon ropade att tomten var där inne.... ja inte så snällt

Men skulle man inte bli lite skeptisk om det kom en fet, översnäll gubbe som dessutom älskar barn och ger massa fina saker....Lite varningklockor kanske??




· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mammas hjärta..

Mammas fina lilla hjärta!!!





· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Första advent

"Då var det första advent och vi första julljuset tänt, det lyser så fint in i husen, nu tända vi snart alla ljusen"


Då var det redan första advent och det första ljuset har fått liv till våran adventsfrukost, så mysigt. Hoppas alla ni där ute också hade en riktigt mysig förstaadventsmorgon.







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Matte

Någon enstaka bild från en fotografering jag gjorde idag!





· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 1 kommentarer




Adventspynt

Imorgon är det dags då är det dagen men stort A, ja just det... ADVENT, då ska det första ljuset brinna så det har pyntats för fullt här hemma, jag är inte riktigt nöjd än och alla saker har inte hittat sin plats än men det ger sig nog. Gardinerna behöver också komma plats men de behöver strykas innan de sätts upp och att fixa det medans "Nine" är vaken är lika lätt som att få en fisk att andas på land bara genom att be den och ni kan ju tänker hur lätt det är, så det får vänta tills han gått och lagt sig. Nu ska jag fortsätta med att få in julmys känslan här hemma.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Däck de halls med.....

I morgon blir det pynta som gäller, staken ska upp i fönstret och en stjärnan ska dingla i ett annat. Ska ge mig på att  fixa min vision om advetsljusstaken och hoppas på att det kommer att se bra ut i slutändan, jag har ibland en tendens att over do it så det blir mest fel i slutet men jag tänkte om jag tar det sakta men säkert så kanske det faktiskt blir bra i slutet?! man kan ju alltid hoppas. Ja annars är det ju inte värre än att  jag sitter här med en skitful adventsljustake och det har väl ingen stackare dött av, hoppas jag?!

Vilket fall som helst så är vi mycket nära jul och jag känner att juloholicen i mig kommer fram med raska steg, livsfarligt bland julavdelningarna på affärerna kan jag säga, det är som alla fina julsaker har någon slags hypnotisk effekt. Ja men jag kan inget annat än att gilla det mycket, julen är ju bara för underbart mysig. Nu ska jag sova och inte försöka drömma hemska  mardrömmar om en dåligt gjord adventljusstake. Natti natt


 



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Stackars...

Fastnade på programmet karatefylla som går på 6:an varje vecka och nu var det här första gången jag såg det här och jag vet inte om man ska skratta eller gråta så jag skrattar, herregud vilken "vuxenhumor" alltså.

 Nu så var det inte det jag hade tänkte skriva men men iallfall så tycker så synd om lilla sötnöten som vaknar ungefär en till två gånger i timmen och skriker och har ont, från början var det munnen/halsen nu verkar det ha satt sig på öronen istället eller så är det båda, jag vet inte säkert, stackarn. Jag peta i han lite alvedon sist han vakna så han förhoppningsvis kan få sova smärtfritt och bra i några timmar åtminstone.

På tal om trollen så vaknade han till precis nu så måste gå in till honom och sen är det sängdags även för min del så natti natt alla.






 



· Lämna en kommentar ·
Neo // 0 kommentarer




Salig blandning

Sitter hemma ännu en dag med "Nine" som har feber, hosta (dags att ankan får komma på besök igen kanske?!) och som alltid har han ont i munnen/halsen?! Vi vet inte hundra vilket men det stämmer rätt så bra in på det läkarn sa om symptomen på periodosk feber hur som helst så tycker jag ändå synd om lillfisen.

Utöver att mysa med  sjukligen så sitter jag just nu och överväger en alternativ tvättmetod till balsammetoden då den inte riktigt var som jag hoppats till mitt hår. Sitter och väljer mellan bikarbonat och balsam eller avkok från tvättnötter kanske även ägg?! Hmm,,ja jag vet inte riktigt, jag får prova mig fram helt enkelt.

Var på ett utveckligsamtal för Nova igår också och det går över förväntan ändå tycker jag och det känns bra. Nu hoppas jag att det fortsätter så framöver med. Unga damen måste bara lära sig lite bättre att vara med här och nu  och inte sitta och tänka på allt annat för då hör hon inte alls vad fröken säger. Det kan verkligen vara storm i den där lilla kokosnöten ibland men ändå över förväntan

Nu dags för en kopp choklad! Hoppas ni har en bra tisdag.



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Periodisk feber

Jaha då var det en ny vecka med nya utmaningar och bla bla bla alla dessa klyschor. Nej veckan börjar med att jag är hemma ännu en gång med en sjuk liten Bubbigubbe. Jag läste igenom mitt förra inlägg och jag misstänker att jag måste ha varit full eller något när jag skrev det för det var inte till hundra så sammanhängande. Iallfall det jag försökte skriva då var att den här "periodiska febern" som Neos läkare kallar den är en uteslutningsdiagnos som man sätter då läkaren ej kan hitta några andra klinska fynd alls på barnet utöver feber. Så det är det dem misstänker att 'Nine" har, han blir alltså sjuk varannan vecka eller minst en gång i månaden i feber tills han är?...ja??? vi vet inte hur länge det kan hålla på men det växer tydligen bort.

Jag själv sitter och kollar julklappar och pyssel mellan bus och mys. Snart är det dags, japp snart får jag börja pynta så det står härliga till ahhh....* ser drömmande ut*  Jaja iallfall nu så vill Nine spela så jag ska hjälpa honom med det. Hoppas ni får en trevliga start på veckan, hej så länge.






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer




Sjuk

Nej nu står det sova på schemat men jag måste bara berätta lite om dagen för  mina underbara läsare. Idag har det inte hänt så mycket mer än att Neobubben har fått feber vilket inte är ett dugg konstigt då det är ungefär exakt 2 veckor sen han var sjuk så här kommer det igen. Vilket har inneburet en hemmahelg den där periodiska febern kan fortsätta så här ett tag men vi dock inte hur länge men men vi hoppas att han slipper vara sjuk snart.. Så imorgon blir det en mysig hemmadag istället.

Nu ska jag styra min kosa mot sängen Nattis natti alla



· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Mina små....

Mina sötnötar <3








· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer




Håller tummarna på denna fredag

Idag håller jag tummarna säger inte mer än det just nu!!

Iallfall så är det ju fredag vilket betyder helg vilket är väldigt skönt! I helgen blir det bara att ta det lungt med familjen, det ända vi har planerat in är att åka och handla godis till barnen annars så är schmat blank vilket är skönt då jag tycker att man behöver bara mysiga hemmahelger ibland.

Usch vad trött jag är känner jag nu när sitter här och skriver, nej nu ska jag gå och göra mig en kopp choklad dock tyvärr utan grädde då den är slut!

Hoppas ni får en superbra fredag






· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Något bara jag lyckas med...

Ja så här vad det, jag skulle fixa min advetsljusstake då jag såg att ena ängeln på den hade lite skrap på ena vingen ja den hade gått sönde pyttelite och det saknades glitter precis där på en fläck. Då kläckte jag en strålande ide att jag lånar min dotters glitter och slänger på lite lim och glittar över så syns inte den där lilla fläcken, sagt och gjort. Det var bara det att när jag håller på så på något sätt får jag lite grädde på fingret, ja fråga mig inte hur, iallfall så slickar jag bort det och vad jag inte märkt då är att jag fått fullt av lim på fingret precis där jag slickar och som såklart då hamnar på min tunga så hela tungspetsen stelnar på ett kick. 

 Ja jag vet....Finns det något pris för världens dummaste och konstigaste olyckor eller???










· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer




Höstfotografering

Här är ytterligare några bilder från höstfotograferingen jag hade med Ia. Är ni intresserade av att boka fotografering så hör av er på [email protected]




· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 2 kommentarer




Detta har hänt.....

Oj oj vad jag har övergett min stackars blogg och mina snälla fina läsare känner jag, det ber jag om ursäkt för. Så vad har hänt på sistone då, hmm,,,,jo jag har börjat använda balsammetoden när jag tvättar håret och sköljer sedan med äppelcidervinäger och vatten, jag använder inga skadliga kemikalier alls i min hårvård eller ansiktsvård med andra ord så har jag blivit en nopoo:are vilket har funkat helt otroligt bra på mitt hår och hud, jag har blivit besatt av varm choklad med vispgrädde och kanel *mums*

Jag har inhandlat diverse fina julsaker som ska få pynta våran kommande underbara jul, jag har också haft så ont i kroppen att min sambo har fått hjälpa mig att skala clementiner. Vi har fått svar på "Nines" prover angående nötter och ägg och det visar mycket bra, ägg kan han numera äta och nötter verkar han inte utveckla någon allergi emot, dock ska vi ändå vara försiktiga ett tag framöver. Vi fick också reda på att "Nine" kan ha något som heter periodisk feber därav att han är sjuk så mycket. Jag har fotat min kompis och hennes familj.

Ja det var väl en snabb sammanfattning om vad som har hänt på senaste nu ska jag försöka hålla er uppdaterade vart efter som sakerna händer istället.








· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer




Höstfotografering med fina Ia

Nu har jag varit borta från bloggen ett tag för jag har känt att jag inte har något att skriva och så har jag varit så trött. Så jag tänkte att jag måste åtminstone ge ett livstecken här och tala om varför jag varit borta. Jag hoppas nu att det vänder och att jag kan hitta mer inspiration och motivation så jag kan sätta igång igen. 

Iallfall nu till något roligare, jag har haft en höstfotografering med fina Ia så jag tänkte visa en bild från den. Det blev många skratt när vi hade den här fotograferingen så det var ritkigt kul.




· Lämna en kommentar ·
Foto porträtt // 4 kommentarer




Bildgenomgång..

Nu har jag kommit in i en "gå igenom bilder period". Faktiskt väldigt kul att gå tillbaka några månader för det finns väldigt mycket bilder man inte har hunnit med eller till och med glömt bort. Alltid kul att bli glatt överraskad när man ramlar över en bild man är nöjd med.

Här är två bilder från fotograferingsutflykten som jag och Andreas hade. Lite annorlunda bilder,,,







· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Bilder från sommarn

Satt mig och började gå igenom lite gamla bilder som jag tog under sommaren. Nu såhär i efterhand när man tittar tillbaka på bilderna kan jag tycka att de är bättre än vad jag tyckte direkt efter jag tog dem. Kan tänka mig att det beror på att jag hade en bild/vision om hur bilden skulle tänkas se ut och om inte bilden såg ut så  sorterade jag ut dem som misslyckade. Nu när jag kollar så har jag glömt min vision av bilden och kan därför se på dem med lite andra ögon, vilket är kul!!


Här är en bild jag inte visat tidigare





· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer




Magnetröntgen

"Nenne" är fortfarande sjuk och dessutom är han hostig och hes som få, snart borde det börja vända dock tycker jag. Iallafall så var det tur att jag hade min magnetröntgen klockan 17.30 idag för om jag haft den tidigare så  hade jag fått problem att gå på den. Det som gäller på en magnet röntgen är att ligga så stilla, helst inte röra en minsta fena och då såklart för att man inte får röra sig så får jag ju hjärnspöken och känner att jag gesnast måte vicka på tårna eller klia mig.

Jag lyckades ialfall stå emot de flesta hjärnspökena så jag tror att de fick de bilder de behövde. Nu är det bara att vänta på svaret som kommer om cirka en vecka, spännande.

Nu ska jag göra mig redo för en tv-kväll som startar med desperate housewifes, så bra.

Tillägg: Ingen deperate idag tydligen, buhu....







· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer