Barnakuten

Har precis kommit hem från barnakuten där vi har spenderat några timmar tack vare en oupptäckt (nu upptäckt) allergi. Lill Bubbisen fick smaka  lite guldnougat på Gränby centrum när vi var där och handlade och då menar jag lite också och av det  fick han en allergisk reaktion.

 Så när jag upptäckte att han hade konstiga utslag runt munnen och kliade sig så tänkte jag att det nog inte var värre än vanligt som han brukade få förut ibland så jag åkte hem direkt och gav han lite Tavegyl och ventolin.

Dessvärre så blev det värre under tiden hemma då han börja svullna och få utslag runt ögat och började hosta så då  kastade jag  mig iväg till barnakuten. När jag kom in så fick han kortisontabletter och  de gjorde iordning en spruta adrenalin ifall att det skulle bli värre, men den behövdes aldrig tack o lov. Han fick sitta uppkopplad mot en syre och pulsmätarn i 1,5 timmar och sen fick han bli fri men var tvungen att vara kvar ett par timmar till för observation.

Svullnaden och utslagen i ansiktet gick till slut tillbaka och han kurerade sig fint så vi blev hemsläppta med orden att det troligtvis är en nötallergi. Så nu blir det att vänta in en kallelse för att få nötallergi utredd. Stackars plutten och hans mjölkallergi som har precis blivit bättre.

Det var våran kväll.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 4 kommentarer
Leker i ps

Jag sitter och leker i photoshop medan sambon kolla serien "True blood". Här är resultatet av kvällens fifflande.· Lämna en kommentar ·
Photoshop // 2 kommentarer
Lånekund

Jag kom till århundradets insikt idag och varför hade jag inte tänkt på det tidigare kan jag absolut inte förstå!?? Vad jag kom till insikt om var att skaffa lånekort på stadsbiblioteket och börja låna böcker. Det är ju så smart att det är löjligt.

Jag som verkligen tycker om att läsa och tar mig igenom en bok väldigt fort när jag väl sätter igång så är ju detta ultimat då man slipper betala en massa för böcker som sen endast ligger och samlar damm efter man läst klart dem.  

Helt perfekt att kunna låna dem och sen lämna tillbaka dem utan att behöva betala varken med upptaget utrymme eller pengar. Så nu har jag ett eget lånekort på bibblan och invigde det med  genom att låna två Martina Haag böcker varav den ena strax är utläst.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Lite bloggfix

Försöker få lillbububbisen att vila lite medan jag försöker fixa en del konstigheter med bloggen som jag inte har märkt förens nu.  Det är ju som sagt ett helt nytt språk man ska försöka förstå sig på när man ordnar med designen här  hos blogg.se men jag tror jag har lyckats ordna det nu.  Ser det konstigt ut någonstans så säg gärna till så kan jag försöka komma till ordning med det.

Annars så sitter jag mest och planerar inför den kommande renoveringen. Jag tror vi har hittat ett golv vi vill ha, ganska mörkt men jag tror det kan bli snyggt när allt är klart. Jag ska visa före och efter bilder sen innan vi sätter igång så får ni se skillnanden.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fredrik Backman igen

Jag gillar verkligen den här frilansande skribenten, läs o skratta.

Note to self

Om vi ponerar att du träffar en polare i den lokala Ica-butiken, som har en dotter i samma ålder som din son. Och hans flickvän är upptagen med att beställa i fiskdisken en bit bort. Och du och han då genast kommer på den rätt skojiga idén att byta plats på ungarna i vagnarna när hon inte ser, för att se hur lång tid det tar innan hon upptäcker det.

Och så ponerar vi att du sedan blir lite överentusiastisk och liksom springer iväg lite genom butiken med deras dotter i din vagn för att gömma dig.

Och sedan kanske vi ponerar att du så att säga egentligen aldrig har träffat den här polarens flickvän tidigare. Och sedan ponerar vi att när hon fem sekunder senare vänder sig om från fiskdisken så är inte det första hon får syn på att hennes pojkvän står och fnittrar bredvid din son, som du och han hade tänkt. Nej, vi ponerar istället att det första hon får syn på är en rätt tjock skåning som hon aldrig har sett förut som joggar iväg längs mejeridisken med hennes ettåriga dotter.

Då är det mycket möjligt att hela den där idén var lite roligare i teorin än den var i praktiken.

Så kan vi ponera.

http://fredrik.cafe.se/note-to-self-48/ 
Going down

Ni vet det där när man precis har gått in med barnvagnen i hissen, och kommer på att man har glömt något inne i lägenheten?

Och så springer man in lite snabbt och hämtar det. Och medan man är därinne slår det en att ”fan, vänta nu, hann jag trycka på knappen?”. Och precis då hör man hissdörrarna gå igen ute i trapphuset. Och så inser man att skit också, nu åkte barnvagnen med ens barn i precis ner på egen hand till bottenvåningen.

Så man springer lite panikartat nerför trapporna, men tänker samtidigt att ”äh, det här är ju lugnt, jag är ju snabbare än hissen liksom”. Men precis när man hinner ner så är det någon av grannarna som trycker på knappen på sin våning. Så dörrarna går igen precis framför ögonen på en, och hissen åker upp.

Och så står man där.

Och inser att nu har man två val: Antingen springer man uppför alla trapporna. Och riskerar att vara den där farsan som inte bara råkar skicka iväg sin unge ensam i hissen, utan som dessutom inte hinner upp i tid innan grannarna hinner stiga in i hissen och åker ner med ungen till bottenvåningen, upptäcker att ingen är där, och ringer socialtjänsten.

Eller så står man kvar och väntar. Och är den där farsan som inte bara råkar skicka iväg sin unge i hissen, utan som dessutom sedan tydligen bara står kvar lite nonchalant och tänker ”äsch då, han kommer säkert tillbaka…”.

Ni vet när det händer?

Jag hatar det

http://fredrik.cafe.se/going-down/· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Inte mycket

Idag har inte mycket alls blivit gjort. Jag hade ett läkarbesök vid 11 angående min trasiga kropp som jag infann mig på och sen var vi som snabbast ut till mamma nu på kvällningen för att få lite tips och råd av min mammas sambo angående den kommande renoveringen. Det är bra att ha personer inom olika yrkesgrupper har jag märkt, som mammas sambo är målare så det passar väldans bra nu inför det kommande fixet.

Annars så har inte mycket alls blivit gjort men det känns ändå ganska okej att ha en sån dag då och då. Nu är ju den ljuva semestern runt hörnet och det ska bli så underbart att bara få vara  hemma och umgås med familjen och fixa och dona med det man vill.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Renovering på gång

Snart är det semester och denna semester kommer att bli en fixarsemester. Vi har  varit och tittat på tapeter, färg, golv och lite annat som behövs för att göra iordning vårat vardagsrum. Jag har hittat en helt underbar tapet som jag blev helt kär i och den ska bli en fondvägg

Så snart vi fått koll på alla detaljer och har fixat allt vi behöver så sätter vi igång med allt. Sitter dock i valet och kvalet angående hur vi ska göra med golvet, lägga nytt eller slipa och lacka det gamla??? Vi får se hur det blir men kul ska det bli att fixa iallafall.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Tävling hos Laila

Jag är med i en tävling som duktiga fotograf Laila har på sin blogg där man har chans vinna feedback på sina bilder genom att man får skicka dem till henne.

Man ska vara med och tävla med en sommarbild och den jag har valt är på min lilla underabra Neo nakenrumpa på stranden ätandes en piggelin, kan inte bli så mycket mera somrigt tycker jag! 


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 3 kommentarer
Fotoskola del 5

Josefins fotoskola fortsätter och denna vecka handlar det om att fotografera barn och då är det ganska logiskt att veckans läxa också  blir att ta foto på barn. Här nedan är mina bilder.· Lämna en kommentar ·
Josefins fotoskola // 2 kommentarer
Tittar in och visar livstecken

Inser att jag har varit borta ett tag nu men inspirationen och motivationen är fortfarande inte på topp tyvärr men det går åt rätt håll känns det som och jag hoppas kunna komma igång lite med bloggandet från och med nu. Har inte hänt så mycket här på sistone kan jag säga utöver att jag är sjukskriven på grund av lite problem med handen som jag opererade för ett tag sen, ska träffa läkaren på tisdag och höra vad hon har att säga om det.

Annars så är det endast en vecka kvar till semestern, vilket ska bli skönt. Sambon och jag har suttit och kollat lite på om vi ska ta en tripp till Skara sommarland,skulle vara så mysigt att ta en liten tur med hela familjen på en liten resa. Vi brukar ta furuvik men nu funderar vi på att slå till på skara istället, vi får se hur det blir.

Hoppas ni har bra i den fina sommaren och har det riktigt skönt och mysigt.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Makeover

Hittade Bubbigubben seende ut så här, gissa vad han ritat med dessutom....

Svar: En SPRITPENNA självklart! Det får ju inte vara för lätt att få bort igen.

Han hade varit och fiskat nere i pappas arbetspåse och fått tag på pennan och kommit fram till att han behövde en makeover eller något. Han jobba snabbt också den lilla vesslan.

Iallfall så lär det bli intressant  att försöka få bort på något vettigt sätt,!


· Lämna en kommentar ·
Neo // 3 kommentarer
Mini bloggpaus

Jag har tagit en minibloggpaus för att motivitionen och inspirationen har nått botten, gäller även inom fotograferingen tyvärr. Så fort dennna svacka är över så kommer jag tillbaka med nya krafter förhoppningsvis.

Ni som läser min blogg, nya som gamla läsare så vill jag bara säga till att jag tycker verkligen det är jättekul att ni gör det och jag hoppas ni är kvar när jag kommer tillbaka (vilket kan bli redan imorgon om inspirationen hittar tillbaka igen.)

Hörs snart igen förhoppningsvis, godnatt


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Ost o filmkväll

Fick skjutsa iväg sambon på en svensexa  i morse vid åttatiden, efter det har det varit en lugn dag. Efter jag nattat barnen vid sjutiden så har jag haft en supermysig ost och filmkväll med girlsen. Hör o häpna, jag fick lov att och hyra film på statoil, ja det är sant och man kan fortfrande hyra filmer jag skojar inte.!!

Varför det blev denna drastiska åtgärd att hyra film var för att datorn har blivit ominstallerad och av någon anledning så finns det inget ljud sen dess. Jag gav mig på något försök att lösa den problematiska situtionen men jag tor att jag  bara förvärrade allt så nu får sambon något att fixa med här framöver.

Nu är denna trevliga kväll över och jag ska hoppa i säng nu, natti natt!!


                        
                     *Bild från arkivet  
                    · Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Teckning prins

Tecknat ännu en bild, saken hör till den att jag lägger inte ner överdrivet mycket tid på var och en av dem än sålänge för jag har just nu riktat in mig på att försöka få till propotioner och sånt istället för detaljer. Känns som det är ganska viktigt för att få en snygg helhet i slutändan så jag får börja att lära mig det innan jag går vidare.Denna gång så fick det bli en prins och tillägger att detta är andra teckningen allt som allt så det är ingen konst på hög nivå.


· Lämna en kommentar ·
Jag lär mig tecka // 5 kommentarer
Konversation

Nova tittade på mig igår och sa:

"Mamma jag tycker att du börjar se lite fet ut"


Jaha tack för det då, så gulligt av barn att slänga med så snälla kommentarer.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Modemnederlag

Har inte kunnat blogga idag för att vårat modem sa tack och hejdå och checkade ut från sin uppgift att fungera. Så vi var tvungna att gå på jakt efter det gamla modemet som låg i källaren och det är som att leta efter en nål i höstack.
Lyckades med att hitta det iallfall eller sambon hittade det och fixade igång internet igen, tack för det!!

Har precis nattat barnen för de var mycket gnälligt här på kvällskvisten då de var extremt trötta och då det var så trötta som de var så tyckte jag att de kunde gå och sova lite tidigare än vanligt. Somna gjorde de båda inom loppet av 5 minuter så nu är det egentid som gäller vilket känns väldigt skönt måste jag säga för jag är också extremt trött.

Nu tänkte jag ta fram mitt skissblock och pennor och försöka se om jag kan teckna fram något, vet dock inte vad än men det lär väl märkas.

Hoppas ni har en bra torsdag.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Sjöjungfru

Jag har precis tecknat färdigt den första figur jag någonsin tecknat. Det finns sååååå mycket man kan lära sig inom teckning och som sagt det här är verkligen den första jag gjort så ha överseende med skavanker och fel. Övning ger färdighet, så jag ska börja med någon ny snart igen.


*Oj såg nu att bilden på teckningen blev väldigt dålig men det får lov
att vara så sålänge
· Lämna en kommentar ·
Jag lär mig tecka // 0 kommentarer
Megamind

Nu är det dags att ta sig mot sängen, slut för denna dag. Jag får lov att läsa och teckna i morgon istället för vi kollade på filmen Megamind istället. Det är en animerad familjefilm som jag tyckte var bra och lite smårolig till och från. Ni som tycker om animerat och inte sett denna så kan jag rekommendera denna iallfall.

Jag lovade egentligen unga damen att jag skulle teckna en sjöjungfru åt henne men som sagt då det blev annat som kom ivägen  så får jag försöka fixa en sjöjungfru åt henne imorgon istället.

 Hela min underbar familj har redan gått och lagt sig så nu ska jag följa deras exempel så Natti

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Lär dig teckna

Fick mina böcker idag som jag beställde förra veckan "Konsten att teckna männsikor och "Lär dig tecka sagofigurer. Ska bli kul att gå igenom dem och se om man bättrar på sig, ska sätta mig med dem och mitt skissblock lite senare.

Jag har ju egentligen aldrig någonsin tecknat något utöver dem här som jag gjorde för cirka en vecka sedan. Så som sagt ska bli intressant och se om och hur stor skillnad det blir i slutändan.

· Lämna en kommentar ·
Jag lär mig tecka // 1 kommentarer
Regn och feber

Oj vilket regn som kom över oss. Det bara smattra mot marken och stuprännorna hann knappt med att kasta ur sig allt vatten som kom, så mysigt. Började ju blixtra och åska också, har alltid tyckt om åska och Unga damen sa att hon hade sett 14 blixtrar medan hon satt i bilen och vänta då  jag var in på affären och handla (vilket var under cirka 5 minuter), lite för många blixtar gissar jag men jag sa bara "oj såg du så många". 

 Jag tog bilen till dagis, fast det egentligen är väldigt nära att gå men hade jag gått så hade risken funnits att jag hade druknat, nejdå men jag hade nog varit plaskblöt iallfall och jag visste att Unga damen enbart hade en klänning på sig så jag ville inte att hon skulle frysa.

På tal om frysa också så skulle jag inte vara förvånad om stackars älskade lilla Bubbigubben har feberfrossa då han har närmare 40 graders feber. Han är helt slut och ligger just nu här i soffan med oss och vilar sig. Tycker så synd om han,  har gett han alvedon för cirka en timme sen så jag hoppas han piggnar på sig snart.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
I min lilla värld....

"I min lilla lilla värld av blommor
finns det plats för alla och envar
Där på gröna ängar barnen leka
och bland blommor dansar jag
Och sommarvindar våra kinder smeka
och solen den skall lysa varje dag
I min lilla, lilla värld av blommor
där skall alltid, alltid lyckan dröja kvar

Men sörj ej blommor
små nog kan ni väl förstå
att ni skall följa med mig
jag vill ej ensam gå"


· Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Tvätta händerna

Då var ännu en dag så gott som över och nu ligger barnen till sängs. Innan sänggåendet så hade vi en livlig diskussion med Unga damen eller snarare hon fick ett sammanbrott när vi påminde henne att tvätta händerna när hon skulle gå på toan

Vi sa åt henne innan hon gick, för hon har en förmåga att glömma den detaljen och då blev hon helt förstörd för att hon sa att hon faktiskt hade tänkt tvätta händerna och alla bara tjatar till och med fröknarna på dagis tjatar ockå. Så satt hon och grät i ca 15 minuter och sa om och om igen att hon faktiskt hade tänkte tvätta händerna och vi inte behövde påminna henne.

Vi kom fram till att nästa gång ska vi inte säga något utan hon ska få visa att hon kommer ihåg det utan påminnelse. Sån liten sak kan bli sån stor grej för de små liven.

Nu blir det en kvällsfilm och sen blir det nog hopp i säng!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Fotoprogram

Här är en lista på olika fotoprogram där man kan leka och ha kul med sina bilder.

De första här nedan måste laddas ner till din dator för att kunna användas.

Photoscape

Fotosketcher

Gimp


Infraview

Picasa

Paintnet

Här är flera program och dessa kan man ladda upp bilderna direkt till utan att behöva ladda ner programmet till datorn.Big huge labs

Create HDR

Dumpr- photo fun

FotoFlexer

Funny Photo

Funphotobox

LoonaPix

Photo505

Pixlr

Pizap

Sumo paint


Här är en effekt från Loonapix:· Lämna en kommentar ·
Fotoprogram // 0 kommentarer
Fika

Träffade min kompis idag vid 13 och vi hade bestämt att vi skulle bada men det blev inte  bad på grund av frånvaron av solsken och inte heller backup planen lunch blev av heller. Nej vi hamnade istället på Cafe Linne hörnan där vi blev sittande från klockan 13 ända till efter 16. Ja vi satt och prata om precis allt mellan himmel och jord och dessutom fördes hela samtalet på engelska då hon hade med sig sin pojkvän som är från England. Så under 3 timmar och 20 minuter har jag så gott som oavbrutet babblat engelska.

Alltid bra att öva på engelskan då man inte gör det allt för ofta, märkte dock att det finns en hel del ord som jag inte kan på engelska förvisserligen är det ord som man inte använder ofta alls som till exempel pepparrot och istapp men men  

Det var jättekul att träffas och bara prata och fika och på tal om fikan så tror jag att jag har hittat stans dyraste flaskläsk den kosta 29:- för en flaska. Lite överpris kunde jag inte låta bli att tycka, tur att morotskakan var så pass god som den var ändå.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Bad

God morgon!

Idag stod det bad på listan men solen verkar just nu ha gått på rast så det kanske blir att ändra planerna lite, om den inte bestämmer sig för att tränga igenom molnen. Tanken var  att jag  kulle träffa en kompis  vid badet men vi får se om det blir en lunch istället?

Vilket fall som helst så kommer det bli bra. Då man inte träffar henne så ofta då hon inte bor i Sverige så spelar det inte så stor roll vad man gör utan det är bara kul att träffas och prata.

Nu ska jag busa lite med min lilla sötnöt.

Ha en bra söndag


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Lugn dag

Ska gå och lägga mig nu, det har varit en ganska lugn, mysig familjedag idag  Vi har mest varit hemma men vi tog oss ut ett tag på eftermiddagen på en cykeltur här uppe där vi bor, så fint här runt  åsarna och utsikten från gamla hoppbacken ut över kyran är så fin. Det är så mysigt att både gå och cykla runt där omkring.

Lilla Bubbigubben tycker också det är så roligt att cykla, eller snarare sitta bakom och åka med pappa. Han sitter och håller i sig och bara kollar sig omkring och man kan se hur han riktigt trivs, om inte annat så kan man förstå att han gör det då han blir lite "lätt" upprörd när man ska ta ner honom från cykeln, lilla söta hjärtat.

Nej nu är det dags att säga godnatt, sov så gott!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Min lilla fina..


· Lämna en kommentar ·
Foto barn // 0 kommentarer
Sten

Vi tog en cykeltur idag hela familjen och längs vägen fanns denna, konstigt att jag aldrig sett den tidigare.


Det står: Det som ger livet värde kan du nå- och förlora Men aldrig äga. Först och främst gäller det sanningen· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
DJ

Goder morgon.

Har suttit uppe sen 7 med lilla Bubbigubben, älskade sambon behöver få sova lite. Så just nu leker jag DJ åt Neo på You tube för det  finns 3 olika låtar han vill höra och de är  Imse Vimse Spindel, Tänk om jag hade en liten apa och lilla snigel  plus så vill han gärna se den hysterisk skrattande bebisen.

Mellan jag sitter och växlar mellan dessa så försöker jag se Lois & Clark, fråga mig inte varför jag i hela världen försöker se det men jag kom underfund med att urvalet inte är överväldigande klockan 7 på morgon.

Nu ska jag hindra att Burbo ritar på väggen så hörs sen.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Grafittibubbla

Hade totalt glömt dessa bilder som är tagna för några månader sen!
· Lämna en kommentar ·
Foto självpoträtt // 0 kommentarer
Winnerbäck slutsålt

Åhh så besviken. Jag ville ha biljetter tilll winnerbäck men det finns inte en enda biljett kvar, inte ens på extraföreställningarna *gråter* Nästa turne ska jag fasen i mig gå på och då ska jag vara ute i tid och boka också. Om det är någon som sitter på 2 biljetter till någon av föreställningarna i stockholm men inte kan gå så köper jag dem mer än gärna.


· Lämna en kommentar ·
Musik // 0 kommentarer
Fredrik Backman

Ramlade över denna frilanskribents personliga meddelande till en medtrafikant och blev rent av berörd av det han skrev. Tror dock att du måste ha barn för att förstå detta innehåll helt. Här nedan är det han skrev iallfall. 

Personligt meddelande

Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil.

Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Så jag vill bara i all hast passa på att berätta för dig att för ett drygt år sedan blev jag pappa till en liten pojke. Han heter Nicholas. Han har stora bruna ögon och sin mammas ögonfransar. Han älskar bröd men är inte så förtjust i smultron. Han gömmer fjärrkontroller och tyglejon i facket under sätet på sin leksaksbil, och fnittrar så han kiknar när jag hittar dem. Det låter sådär som man tänker sig att champagnebubblor hade låtit om de fnittrat.

Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Eller garva så högt.

Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. Jag antar att han har fått det förstnämnda från sin mamma, och det sistnämnda från mig. Han har hennes försiktigt mejslade kindben, och mina stora fötter. Han har fyra stora tänder i överkäken, och inte en enda i underkäken. När han blir ledsen trillar det tårar stora som pingisbollar nerför de där små kinderna. När han är sjuk vägrar han sova någon annanstans än i vår säng, med sitt huvud på sin mammas nyckelben och sina fötter i mitt ansikte. Han väcker henne genom att pussa henne på munnen, mig genom att ta mitt armbandsur från sängbordet och slå det i ansiktet på mig.

Och när han och hans mamma dansar. Herregud. De kan lysa upp ett släckt rum när de gör det.

Hans morfar är hans bästa vän. I förra veckan blev han så glad när han kom hem till oss att han kröp rakt in i en vägg. Och han har precis lärt sig gå, han är väldigt stolt över sig själv för det. I augusti börjar han på förskolan. När han ser en hund pekar han överlyckligt och vrålar ”TITTA!!!”.

Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det.

Han satt och sov i sin bilstol på passagerarsidan när du körde om oss idag, med det där tyglejonet i famnen. Om jag inte hade bromsat när du gick över i bussfilen och sedan skar tillbaka in i min fil så är det genom hans dörr fronten på din bil hade kraschat. Jag vet inget om dig. Jag vet inte om du sett de där videoklippen på nätet om vad en bil i 100 kilometer i timmen kan göra med en människokropp av kött och blod. Och jag vet inte om du någonsin haft en ettåring sovandes på din mage, lyssnat på hans andetag, och insett hur ofattbart ömtålig den där lilla kroppen är. Jag vet inte om du älskat någonting så mycket någon gång i ditt liv att det känns som om du ska få en hjärtattack.

Men förlåt, jag kommer ifrån ämnet här.

Så hur som helst: Jag ville bara säga att jag hoppas att det där som du hade så bråttom till var väldigt viktigt.

Och att du hann dit i tid.  

Här är en länk till hans inlägg· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Ingen inspiration

Har så dålig blogginspiration just nu, vet inte alls vad jag ska skriva om överhuvudtaget. Händer ju inte så mycket heller då man bara är hemma med sjukt barn. Hoppas det släpper snart och jag kommer igång igen, så tråkigt när man inte har några upplägg alls!
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Fotoskola

Missade förra veckans läxa men denna vecka är jag med igen på Josefins fotoskola. Denna vecka var läxan att lägga upp en valfri sommarbild och jag valde denna nedan.· Lämna en kommentar ·
Josefins fotoskola // 6 kommentarer
Snyggare, Smartare, Piggare

Har ni sett reklamen för de där tuggummina med olika effekter, en som ska  göra dig snyggare, en smartare och en piggare?? Vilka supertuggummin måste jag säga. 

Jag har suttit och klurat på vad för ingredienser som dessa kan innehålla och vad är det som gör dig snyggare piggare och smartare. Tror att innehållet måste ungefär se ut så här.

Snyggare:
 tuggummits grundmassa, sötningsmedel, mjukningsmedel och s ämnen som tillför aromer. sötningsmedel xylitol, ämnet som gör dig snyggare  sprit 60 %

Piggare:
tuggummits grundmassa, sötningsmedel, mjukningsmedel och ämnen som tillför aromer. sötningsmedel xylitol  ämne för den uppiggande effekten Amfetamin

Smartare :tuggummits grundmassa, sötningsmedel, mjukningsmedel och ämnen som tillför aromer. sötningsmedel xylitol, det smarthöjande ämnet är en ört med förhöjande egenskap på ett hjärnenzym som gör att hjärnaktiviteten ökar (betyder med andra ord att de har slängt i  basilika eller liknande eftersom jag kan inte komma på något ämne som gör en smartare rakt av så är falsk markandsföring ett faktum. Skulle kanske även kunna innehålla sprit i dessa med!)

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Sommartur i bilder

                                    · Lämna en kommentar ·
Foto // 0 kommentarer
Barbiesnövit

Jag tror Bubbigubben tyckte att barbiesnövit inte hade tillräckligt med makeup eller något sådant, för han har försökt ge henne en makeover tydligen.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Havanna mamma

God morgon!

Än så länge helt undebart väder utanför fönstret, så undebart att solen hittat tillbaka efter ha lyst med sin frånvaro.
Har inte mycket planer för dagen, däremot hoppas jag att några böcker jag beställt kommer idag. Jag vet att det är dålig uppdatering just nu men det är för att det inte händer speciellt mycket alls just nu.

Blir säkert bättre med tiden, går ju upp och ner hela tiden med bloggandet. Än så länge så har jag åtminstone inte tagit uppehåll alls inte ens en dag.*Delar med mig av en låt idag, tycker om den här med veronica Maggio.· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Red Riding Hood

Så har denna dag också kommit till sitt slut. Avslutade kvällen med filmen "Red Riding Hood", tyckte den var helt okej. Nu ska jag strax hoppa isäng och fortsätta mitt bokläsande istället¨. Det som är så bra med böcker är att de håller mycket längre än filmer och man får mycket mer detaljerat och bättre "insyn" i de männsikor man läser om, det gillar jag.

Fast innan jag fortsätter mitt läsande ska jag ta mig en dusch.

Natti natt..
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
konsten att vara otogen....

Ännu en hemmadag med Bubbigubben. Mellan lek, blöjbyten, matlagning, och allt annat så försöker jag läsa i den mån jag kan, inte det lättaste kan jag säga. Hålller just nu på att ta mig igenom boken "Konsten att vara otrogen på Facebook" och nej det är ingen användarguide för hur man går till väga även om man lätt skulle kunna tro det när man hör titeln.

Den handlar om en tjej som hittar sin "gamla" kärlek på Facebook efter många och tar upp kontakten med honom där utan att berätta överdrivet mycket för sin pojkvän.

Än så länge inte överdrivet händelserik men det kanske tar sig så ska försöka ta mig ytterligare någon sida fram nu så hörs sen.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Inneaktivitet

Idag lyser verkligen solen med sin frånvaro, så det var ju ändå tur i oturen att sjukdomen kom  på en visit  just nu när det ändå är sånt här väder ute. Vi försöker roa oss så gott vi kan här inne med diverse inomhusaktivitetet, såsom bobby car, pussel, köra bilar, rita ja allt möjligt smått och gott, omväxling förnöjer nu.

Mysigast är att sitta med Bubbigubben i knät och bara gosa med han i soffan när han är på det humöret, han är så snäll och klappar på en och ger en pussar och kramar, så söt han är mammas lilla gull.

*Var ju ut på droppjakt här för någon vecka i sen och fångande några bilder med kameran. Nu har jag suttit och kollat igenom bilderna och lekt med ett par  av dem. Här nedan är iallfall två av dem alla jag.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Folieros

Jag fick en  folieros av min sambo som han själv gjort, ett riktigt mästerverk, okej det kanske var överdrivet men jag tyckte den var fin.

 Kan säga att det är extremt svårt att fota  folie så man ser vad det ska föreställa för något. Folie har en tendens att reflektera ljuset så det blir lite svårjobbat. Undra varför de säger att man kan göra en reflexskärm av folie, ett mysterium.

Okej kan ha att göra med att det är en extremt dålig mobilbild också men bara till en liten del.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 2 kommentarer
Dålig uppdatering

God morgon

Blev väldigt dålig uppdatering igår för jag hamna ute hos en en kompis hela dagen och på kvällen så hamnade vi på bion " Bad teacher" med skådisar som Cameron Diaz och Justin Timberlake . Några adjektiv som beskriver filmen är:

Överdriven
Rolig (bitvis)
Neurotisk
Dålig humor.
Löjlig


Ja det finns säkert många fler bra beskrivande adjektiv men jag nöjer mig med dem. Kan säga som så att man behöver inte se den på bio egentligen, mera en hemmafilm tyckte jag. Trevlig var dagen iallfall.

Idag är det hemma med sjukt barn som gäller så den här grå dagen kommer gå åt mest till passande och mysande. Nu ska jag ge mig in i leken så hörs sen.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Lördagsfrukost

Lördag idag då, relativt fint väder ändå så det är ju härligt. Sitter och väntar på familjen som gått till affären för att köpa lite saker till frukost, vi köper alltid nybakat bröd från affären på lördagar. Idag blir det något sen frukost men det gör inget för jag har inga äta frukost direkt på morgonen barn, ger man dem frukost på direkten så vill de inte äta.

Nu kom hela familjen inramlades genom dörren så nu ska jag hjälpa till att stöka fram frukosten, så hörs sen.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Sötnöten

Ännu en bortglömd supersöt bild på lillbubben!
· Lämna en kommentar ·
Foto // 1 kommentarer
I see u

Jag forsatte direkt att teckna ett öga och som sagt, jag har aldrig tecknat tidigare så resultatet kan inte förväntas att bli perfekt och här nedan är det.

· Lämna en kommentar ·
Jag lär mig tecka // 0 kommentarer
Token

Ramlade över en sån underbart härlig bild som legat glömd i en mapp. Min älskade lilla tokunge ser helt galen ut.


· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer
Tecknar

Här har ni vad jag har roat mig med en stund. Jag fick för mig att testa teckna och det här är första gången någonsin jag gör det, därför har jag bara valt vissa delar av anisktet och inte ett helt ansikte.
Kommer ge mig på andra delar framöver!· Lämna en kommentar ·
Jag lär mig tecka // 2 kommentarer
Jag har sån tur..

Kolla allt jag har missat att ta ut!! Plus att häromdagen så  vann jag 800 000 euro och det var verkligen inget skämt för det stod det, så jag är rik också tjhooo!! Jag har dessutom en hel del mer än detta, helt otroligt vilken tur jag har. Jag behöver bara fylla i alla min uppgifter så får jag ju allt det där.Hej Nathali

Vi vet ännu inte vad vi ska göra med prispengarna på 10.000 kr som
du kan få!

Därför ber vi dig svara på vår sista fråga och ange dina
kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig!


Hej Nathali

Vi har tyvärr inte fått hela eller delar av din adress! Detta innebär
att vi inte kan skicka en amerikansk kyl till din adress!Nathalie
Vi måste tyvärr meddela att vi inte kan leverera paketet med en Samsung 50" LED-TV just nu eftersom vi fortfarande har bristfällig adressinformation.

Kanske har du inte angivit delar av eller hela din adress ännu.

Fyll i de adressuppgifter som saknas eftersom du annars inte har någon
möjlighet att få vinsten.
· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 1 kommentarer
Lurad

God morgon!

Jag tvingade mig upp tidigt och supertrött enbart för att läkarn skulle ringa, tror ni hon har gjort det då? Nej, lurad på sömntimmar först från läkarn sen av Unga damen som har kommit upp 3 gånger i natt  och väckt oss. Jag gissar på att det beror på att hos pappa sover hon med någon hela tiden och här sover hon själv i sitt rum. Jag tror enbart det handlar om sällskapsbiten, hon har blivit van att ha någon i närheten, får försöka hitta en lösning på detta.

 Iallfall så n u sitter jag som alltid när jag skriver blogg i soffan och hoppas att läkarn kommer höra av sig, man vet aldrig kan jag säga, min läkare är lite speciell på så sätt. Kollade ut när jag klev upp och såg att metrologerna tydligen gissat rätt denna helg tyvärr,  alltid dåligt väder till helgerna, så tråkigt. Får se det positivt och det är att nu kan jag fota överallt och behöver inte bekymmra mig om direkt solljus så det är alltid något.

· Lämna en kommentar ·
Allmänt // 0 kommentarer